Neler Yeni

3070 Ekran Kartlı Sistemim LoL'de Drop yiyor

omeryavuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömer Yavuz
Selamlar dostlar,
Gigabyte nvidia 3070 ekran kartı 3 fanlı, ryzen 7 5700x işlemcili, 700 watt thermaltake psulu. 32 GB ram'li sistemimi 1 ay önce ikinci el olarak birisinden aldım. İlk günler LoL'de en yüksek ayarlarda oynarken kesinlikle FPS düşmesi vesaire yaşamıyordum. Oyuna girdiğimde fps yüksek durumda ancak 3 5 dakika sonra 10 10'ar 180'lere kadar düşüyor. Nadiren birkaç saniyeliğine donuyor ekran ve tekrar geliyor oyunda. Bunlar olurken gpu ısısı 52 derece ve gpu mem kullanımı yüzde 32 falan. Cpu aynı şekilde 55 derecede. Yani ısıyla kesinlikle ilgisi olamaz tabii ısı sensörleri bozuk değilse. Ve bilgisayarımda kernel hatası var yani bazen bir anda kendiliğinden yeniden başlıyor. Satıcı hiçbir sorununun olmadığını söylemişti, olay görüntüleyicisine baktığımda ben bilgisayarı almadan önceden kapanma sorunu yaşanmamış. Prizde problem vardır diye prizi değiştirdim, yetmedi akım korumalı priz de taktım. Bir de sanki en baştakine nazaran ekran kartım daha hızlı ısınıyor gibime geliyor. Bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar, arıyorum ama henüz bir şey bulamadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Mert Güler
Bu tarz durumlarda temiz bir format atıp güncel driverlerı yüklemek en sağlıklısı olacaktır , sorunun donanımsal olduğunu düşünmüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios güncellemesi var ise onu da yapın

omeryavuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömer Yavuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam format attım, biosu güncelledim, ddu ile ekran kartı driverlarını silip yeniden bile kurdum. Ancak durum hala aynı. İlk başlarda bıraksam 300 400'e çıkan fps değerlerim sadece 1 ay gibi kısa bir sürede 180 civarında geziniyor. Satıcı ısrarla hiçbir problem olmadığını belirtti sistemde, ben de güvendim ama sanırım ya psu'da ya da ekran kartında problem varmış gibi hissediyorum.

Top Bottom