Neler Yeni

3070 ti 600watt psu ile çalışır mı

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
12v yazan yerin altında 540w gösteriyor videoda nereye bakılması gerektıgıni göstermişler ben baktıgımda 540w gösteriyor
PSU biraz verimlilik kaybetti 450W veriyor desek yine de yeter gibi geldi bana.

Ekran kartın tam yükte 250W civarı tüketiyor. İşlemcin 70W civarını geçmez. Kalan şeyler de en fazla 50W tüketir zaten 😀

Ekran kartını sisteme takıp MSI Afterburner üzerinden Power limit düşünebilirsin. Böylece kart daha az güç çeker. Tabi bunu yapınca kartın performansı da düşer ama zaten işlemcin zayıf darboğaz yapacak.

JATDAV2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
JATDAV
parçaların ne kadar gidecegi satılacagı konusunca pek bi fikrim yok açıkcası diger bileşenlerim iyi degil 250 gb ssd var o kalsada olur
şuanki ekran kartım baya bi sıkıntılı RX 470 ekran kartını kullanıyorum ve 1080P de oyun açınca video card hatası verip kapatıyor ekranı ondan dolayı yeni ekran kartını takabilir miyim acaba diye sormak istedim
O kartın ömrü büyük ihtimalle dolmuştur ama tamir de edilebilir. Araştırmak lazım.

JATDAV2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
JATDAV
6900XT ile RTX 3070Ti yaklaşık olarak aynı gücü çekiyor haberiniz olsun 😀

Yine de o sistem o güç kaynağı ile çalışır bence de çalışmaz demiyorum.
Ekran gelir de oyun performansı çok üzer. Progranlar ile 8K çözünürlüğe alırsak bence gayet akar. Full yükte kapanacağını düşünüyorum.

Beyoglu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Berk Beyoğlu
PSU biraz verimlilik kaybetti 450W veriyor desek yine de yeter gibi geldi bana.

Ekran kartın tam yükte 250W civarı tüketiyor. İşlemcin 70W civarını geçmez. Kalan şeyler de en fazla 50W tüketir zaten 😀

Ekran kartını sisteme takıp MSI Afterburner üzerinden Power limit düşünebilirsin. Böylece kart daha az güç çeker. Tabi bunu yapınca kartın performansı da düşer ama zaten işlemcin zayıf darboğaz yapacak.
pekde bilgim olmadıgı için ne yapacagımı şaşırdım acıkcası ondan dolayı hiç bi faydasını göremiceksem takmamında anlamı yok ekran ayarlarını 900 falan yapar devam ederim :) şuanki ekran kartım biraz sıkıntılıda 1080p de video card hatası veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

O kartın ömrü büyük ihtimalle dolmuştur ama tamir de edilebilir. Araştırmak lazım.
ben sormuştum anlattım durumu bilgisayarcı bana getir ekran kartını bakalım ama büyük ihtimalle chipsetin de sorun var eger sorun chipset deyse gene 1.000 tl bi masrafı olur yaptırmanında bi anlamı kalmaz demişti

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
pekde bilgim olmadıgı için ne yapacagımı şaşırdım acıkcası ondan dolayı hiç bi faydasını göremiceksem takmamında anlamı yok ekran ayarlarını 900 falan yapar devam ederim :) şuanki ekran kartım biraz sıkıntılıda 1080p de video card hatası veriyor
Madem almışsın kutuda duracağına kartı tak kullan bence. Dediğim gibi Power Limit düşürürsün kart çok daha az güç tüketir. Faydasını illaki görürsün ama işlemci zayıf olduğu için işlemcinin işleyebileceği kadar FPS alabileceksin.

Beyoglu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Berk Beyoğlu
Madem almışsın kutuda duracağına kartı tak kullan bence. Dediğim gibi Power Limit düşürürsün kart çok daha az güç tüketir. Faydasını illaki görürsün ama işlemci zayıf olduğu için işlemcinin işleyebileceği kadar FPS alabileceksin.
çok teşekkür ederim öyle bi takıp deneyelim bakalım en fazla güç kaynagı yetersizliginden pc kapanır diye düşünüyorum karta zarar verir mi bilmiyorum nasip diyelim :)

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
çok teşekkür ederim öyle bi takıp deneyelim bakalım en fazla güç kaynagı yetersizliginden pc kapanır diye düşünüyorum karta zarar verir mi bilmiyorum nasip diyelim :)
Güç kaynağı bozuk falan değilse yeter o konuda şüpheniz olmasın. Ama işi garantiye almak için güç limitini de düşürürseniz rahat rahat yeter o güç kaynağı.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,541
İsim
Hacı
Yeterli olur.

Top Bottom