Neler Yeni

Çözüldü✓ 3090 Ekran kartını anakarta sokamıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Omer gencer
Arkadaşlar Asus b650m wifi II anakart aldım elimde 3090 var ancak bir türlü yerleştiremedim. 3 tane pciex16 slotu var. Bunlardan hangisine takmalıyım ekran kartını? Üstteki slotun rengi neden değişik? Bir de üsttekine takarken usb portları ile çakışıyor kartın bir tarafı. Çok yakın oluyor ya da girmiyor. Bir türlü çözemedim nasıl takacağımı. Kartın ön kısmı nereye girecek mesela bunun bir yolu var da ben mi tam anlayamadım?

WhatsApp Image 2024-09-26 at 21.14.39.jpeg

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,314
İsim
Volkan
Arkadaşlar Asus b650m wifi II anakart aldım elimde 3090 var ancak bir türlü yerleştiremedim. 3 tane pciex16 slotu var. Bunlardan hangisine takmalıyım ekran kartını? Üstteki slotun rengi neden değişik? Bir de üsttekine takarken usb portları ile çakışıyor kartın bir tarafı. Çok yakın oluyor ya da girmiyor. Bir türlü çözemedim nasıl takacağımı. Kartın ön kısmı nereye girecek mesela bunun bir yolu var da ben mi tam anlayamadım?

Alıntıyı görüntüle
kilidi actınmı

AGUMBA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
824
İsim
Sercan GÖKALP

Alıntıyı görüntüle
Önce oradaki soketin kilidini aç sonra fanlar aşağıya bakacak şekilde kartı monte edebilirsin. Onun renginin farklı olmasının sebebi de etrafında metal çerçeve gibi bir şey var eğilmesinin bükülmesini engelliyor daha sağlam oluyor

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
ilyas koç
Tam oturmamış sanki , o sarı kısımlar yuvaya girmeli. Fazla da zorlamayın kırılabilir
1727376474671.png

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,386
İsim
Baran Kut
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Omer gencer
Kasaya yan tarafı oturtman lazım orası oturmamıştır, onu geçirdikten sonra yavaş bir baskı uygula klik sesi alman lazım.
kolay bir şekilde oturmuyor ve usb portuyla yan yana oluyor sokunca. Usb portu ile yan yana olması normal mi micro atx anakartlarda? Yani biraz daha zorlayacağım ama çıtır çıtır sesler geliyor o zamanda kasanın biyerlerinden. Cuk diye oturmuyor biraz bastırınca
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı braketinin ucu anakartla kasa arasındaki boşluğa girmesi lazım , o araya oturtamamışta olabilirsiniz
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
usb portu ile yan yana olması normal mi? çünkü çok sıkışık oluyor. Dediğiniz gibi oturtuyorum ama pinler yerine girince tam bastıramıyorum bu sefer. Daha doğrusu çıtır çıtır sesler gelince biraz korkuttu. Normal mi?

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
ilyas koç
kolay bir şekilde oturmuyor ve usb portuyla yan yana oluyor sokunca. Usb portu ile yan yana olması normal mi micro atx anakartlarda? Yani biraz daha zorlayacağım ama çıtır çıtır sesler geliyor o zamanda kasanın biyerlerinden. Cuk diye oturmuyor biraz bastırınca
Mesaj otomatik birleştirildi:

usb portu ile yan yana olması normal mi? çünkü çok sıkışık oluyor. Dediğiniz gibi oturtuyorum ama pinler yerine girince tam bastıramıyorum bu sefer. Daha doğrusu çıtır çıtır sesler gelince biraz korkuttu. Normal mi?
Benim anakartımda micro atx, Bugün ekran kartımı değiştirdim. 6700XT den TUF 6800XT ye geçtim. Kart inanılmaz kalın. Anakarttaki USB ve Sata kablolarından sokete oturtamadım , kabloları sökmek zorunda kaldım. Kabloları çıkarınca USB ve Sata portlarıyla temasa geçmedi bende.

Sizde yuvaya oturmadan portlara temas ediyor o zaman

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Omer gencer
Tamam taktım hocam o çentikleri araya denk getirince. Yardımcı olan herkese teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,131
Üyeler
163,785
Son üye
vatansemi
Top Bottom