Fikrimi değiştirdim
Bütçe meselesini şöyle açıklayayım normalde 30k'ya da pc alabilirim ama ona da yaklaşık 8k'ya 2K monitör almam gerekecek (
çünkü RX 6750 XT 2K monitörü hakeden bir ekran kartı ben buna 1080p monitör alırsam içime sinmez) etti 38k bana çok pahalıya patlar ve ben o kadar oyun oynayan birisi değilim şu anda eski lise yıllarım olsa kesin 30K olanı alırdım ama şimdi fazla bilgisayara oturamıyorum. Dolayısıyla 30K'lık PC'nin hakkını tam olarak veremicem gibi bir şey olacak yani biraz boşuna fazla para vermiş gibi olacağımı düşünüyorum.
Dolayısı ile GEN XX sistemi almayı karar verdim galiba diyelim işlemci yetmemeye başladı 2029'da AMD'nin 2027 yılında AM5 için çıkarttığı son işlemcilerden birine de yükseltebilirim işlemcimi bu bana bi 2 3 yıl daha kazandırdı diyelim anca 2032'de falan anakart değiştirmem gerekir
Ekran kartı olarak zaten sorun değil işlemcilerin önü açık alacağım kartı besleyecek bir işlemci illaki bulurum. Diyelim ki paramın bollaştığı bir zaman oldu oyun da oynamak istiyorum yetmiyor 7600 o zaman bu ekran kartını satıp yenisini alırım ama AFMF 2 gibi çok güzel teknolojiler çıkıyor saf güç haricinde bunlarla da kartı götürebilirim diye düşünüyorum.
Son olarak sana acil bazı sorularım olacak özelleştirmeyle ilgili çünkü sistemi alacam
RAM'leri 32 GB yapmama gerek var mı gen xx sistemde çünkü RAM'ler 2x8 eğer yetmezse ileride tekrar satıp 32 GB RAM almam gerekicek (Çoğu oyunda yeterli diye biliyorum 16 GB yeterli gelmeyen oyunları da oynamasam da olur herhalde
Render falan yapanlarda galiba RAM daha çok önemliymiş ben almama taraftarıyım çünkü ekstra 2700 TL para demek
SSD'yi 512 GB'ta bırakacam çünkü AGI markasına pek güvenemedim pek bilinen bir marka değilmiş. Zaten hali hazırda 240 GB SATA SSD ve 500 GB HDD var ben de onlarla desteklerim.
Anakart olarak kesinlikle Asus Prime B650 M-K düşünüyorum M2 ve VRM soğutucusu var B650 M-R'nin farkı desteklediği Mhz 6400 değil de 7200 o da çok önemli değil. Anakartı A değil de B serisi seçmemin ana nedeni VRM soğutucusu olması yani anakartın daha stabil ve düzgün çalışması önemli bilgisayarın beyni burası sonuçta ekstra olarak 2 tane M2 slotu var AGI SSD yetmezse bir M2 daha alabilirim ayrıca M2 soğutması olması da daha stabil ve hızlı çalışmasını sağlar
Kasa olarak Bitfenix içime yatmadı zaten birisi yorumlarda
"Ürün kaliteli kasa önem vermedim ama verilmesi gerekmiş fanlar içeri çok az hava üflüyor"
diye yazmış. O yüzden MSI'in 2 kasası arasında kaldım. Açıkçası diğer kasalar hakkında pek bilgi sahibi değilim. MSI MAG FORGE M100A modeli MSI MAG Shield 110R ATX modeline göre daha çok içime sindi Youtube'ta incelemesi de var güzel kasaymış ve şu mantığı kurdum kendine kasanın içi küçük olduğu için 3 ön fandan gelen hava direk anakarta vuracak ve parçaları daha iyi soğutacak diğer ATX kasada hava biraz daha içeride alakasız yerlere gider diye düşündüm
O yüzden şu anda MAG FORGE tercihim.
Geldik PSU'ya bunda zaten kesinlikle Everest'in değişmesi lazım şu iki PSU arasında kaldım
Intel i5-13400F On Çekirdek 1.80 GHz İşlemci ile işlerinizi rahatlıkla ve kolaylıkla halledin . Daha fazla işlemci gencergaming'te satışta!
www.gencergaming.com
FSP 450 TL daha pahalı 600w yeter mi yoksa 700w alıp ileride PSU almamayı garantilesek mi bilemedim ya alacağım bir ekran kartına yetmezse? Marka olarak ikisi de güzel markalar diye duydum
Son olarak sistem bu şekilde
HAQQUS-GEN XX (DDR5) / RYZEN 5 7500F / ASUS RADEON RX 7600 / 512 GB NVME M2 SSD / 16 GB 5600 MHz DDR5 RGB GAMING SİSTEM
Cevabını bekliyorum dostum son raddeye geldim artık bıktım 1 aydan beri bilgisayar araştırıyorum düşünüyorum
ben beklerken FPS PSU'nun fiyatı bile zamlandı biraz daha beklersem sistem stoğu bitebilir