Neler Yeni

350-400TL Modem önerisi

T.P.G.

80+ Titanium
Bütçe
400
Altyapım fiber, VDSL ve Fiber destekli olması iyi olur.
Çok önemli 2 kriterim var, birincisi kesinlikle kopma yapmaması.
İkincisi ise bir kişi bağlandığında diğerinin internetinin ölmemesi, şu an evde bulunan HG255s modelde ikisi de var ve insanı sinir ediyor.

Bütçe daha yukarı çıkmaz. Teşekkürler.

FB RevoltHyper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Şahin Bora Kış

T.P.G.

80+ Titanium
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fiber destekliyor mu derken direk fiber kablosunu mu takmak istiyorsun?
Eğer o değilse sorun olmaz portlarindan Max 100 mbps alırsın ama
Bu işlerden pek anladığım söylenemez fakat altyapım fiber, yani modemin de fiber desteklemesi gerekmez mi kullanabilmek için?

Squex

80+ Silver
Bu işlerden pek anladığım söylenemez fakat altyapım fiber, yani modemin de fiber desteklemesi gerekmez mi kullanabilmek için?
Eğer 100 mbps üstü hız almıyorsan sorun olmaz. Bir de fiber derken iki farklı cihaz(gpon ve modem) ile mi bağlanıyorsun yoksa prinizden internet kablosu mu çıkıyor?

T.P.G.

80+ Titanium
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer 100 mbps üstü hız almıyorsan sorun olmaz. Bir de fiber derken iki farklı cihaz(gpon ve modem) ile mi bağlanıyorsun yoksa prinizden internet kablosu mu çıkıyor?
Ben size direkt tesisatı atayım,
O küçük kutu da modeme bağlanıyor, üstte gördüğünüz kablo kanalından bir kablo çıkıyor ve o kablo küçük kutuya gidiyor. Kutu da modeme bağlı gri bir WAN kablosuyla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O küçük kutu da modeme bağlanıyor, üstte gördüğünüz kablo kanalından bir kablo çıkıyor ve o kablo küçük kutuya gidiyor. Kutu da modeme bağlı gri bir WAN kablosuyla.
Ortam biraz dağınık kusura bakmayın.

Ekler

• 20210706_144137.jpg
    20210706_144137.jpg
    3.4 MB · Hit: 39
  • 20210706_144113.jpg
    20210706_144113.jpg
    2.1 MB · Hit: 39

Squex

80+ Silver
Hocam siz eve kadar fiber kullanıyorsunuz yani benim bildiğim modem almanıza gerek yok router da alabilirsiniz
https://www.hepsiburada.com/keeneti...-point-fiber-wifi-mesh-router-pm-HB00000N22OG Ben bu routerı kullanıyorum memmunum. Bir de turkcell mi kullanıyorsunuz?

Ortam biraz dağınık kusura bakmayın.

T.P.G.

80+ Titanium
Hocam siz eve kadar fiber kullanıyorsunuz yani benim bildiğim modem almanıza gerek yok router da alabilirsiniz
https://www.hepsiburada.com/keeneti...-point-fiber-wifi-mesh-router-pm-HB00000N22OG Ben bu routerı kullanıyorum memmunum. Bir de turkcell mi kullanıyorsunuz?
Evet Superonline kullanıcısıyım ama modeme gerek yok dediniz yanlış mı anladım :D? O nasıl oluyor? GPON dediğiniz küçük kutudan internet çıkıyor ve onu router'a bağlarsam modemle aynı işi mi görüyor yani?

Hangi fiber?
Bazı şirketler uydu kablosu ile bağlantı sağlıyor.
Üstte attım.

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Evet Superonline kullanıcısıyım ama modeme gerek yok dediniz yanlış mı anladım :D? O nasıl oluyor? GPON dediğiniz küçük kutudan internet çıkıyor ve onu router'a bağlarsam modemle aynı işi mi görüyor yani?

Üstte attım.
Evet, sana modem değil router lazım :D

Top Bottom