Neler Yeni

350-400TL Modem önerisi

Squex

80+ Silver
Evet Superonline kullanıcısıyım ama modeme gerek yok dediniz yanlış mı anladım :D? O nasıl oluyor? GPON dediğiniz küçük kutudan internet çıkıyor ve onu router'a bağlarsam modemle aynı işi mi görüyor yani?
Evet. Modemin görevi interneti almaktır senin gpon o küçük cihazın o görevi görüyor. Bende de aynı sistem var ama sıkıntı şurada superonline modem değişikliğine izin vermiyor çünkü modem değiştirmek için mac klonlama internet şifre ve kullanıcı adı gerekiyor. Kullanıcı adı ve mac bilgilerine ulaşılabiliniyor ama internet şifresini superonline kullanıcı ile paylaşmıyor. Technopatde bir konu vardı bu internet şifresini bulmak için bulursam paylaşacağım şimdi.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Evet Superonline kullanıcısıyım ama modeme gerek yok dediniz yanlış mı anladım :D? O nasıl oluyor? GPON dediğiniz küçük kutudan internet çıkıyor ve onu router'a bağlarsam modemle aynı işi mi görüyor yani?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Üstte attım.
Direk router alıp bağlayın bence.

Squex

80+ Silver
Hocam bu aşamaları uygulayarak internet adınızı ve şifrenizi öğrenin ve not alın. Mümkünse hg255s in mac adresini de not alın. Modemin arkasında yazması lazım ya da 192.168.1.1 den öğrenin. Sonra da https://www.hepsiburada.com/keeneti...-point-fiber-wifi-mesh-router-pm-HB00000N22OG bunu alıp kullanabilirsiniz

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Hayır, VDSL 2 destekliyor, konuda belirttiğinizi görmedim, özür dilerim. Düzenliyorum.
Fiber de destekliyor. 1 LAN Portunu WAN olarak kullanabiliyorsunuz.
Bu işlerden pek anladığım söylenemez fakat altyapım fiber, yani modemin de fiber desteklemesi gerekmez mi kullanabilmek için?
Hayır, klasik router alsanız yeterli olur ancak bildiğim kadarıyla Superonline, Kullanıcı adı ve şifreyi vermiyor.
O yüzden Router alsanız da pek düzgün bir kullanım sağlayamayabilirsiniz.

En iyisi Keenetic Extra alıp Huawei Router'ı Köprü moduna alarak PPPoE tarzı doğrulama işlemlerinin Huawei cihazda gerçekleşmesini, İnternetin dağıtımından ve yönetiminden de Keenetic'in sorumlu olmasını sağlayabilirsiniz.

T.P.G.

80+ Titanium
Hocam bu aşamaları uygulayarak internet adınızı ve şifrenizi öğrenin ve not alın. Mümkünse hg255s in mac adresini de not alın. Modemin arkasında yazması lazım ya da 192.168.1.1 den öğrenin. Sonra da https://www.hepsiburada.com/keeneti...-point-fiber-wifi-mesh-router-pm-HB00000N22OG bunu alıp kullanabilirsiniz
Fiber de destekliyor. 1 LAN Portunu WAN olarak kullanabiliyorsunuz.

Hayır, klasik router alsanız yeterli olur ancak bildiğim kadarıyla Superonline, Kullanıcı adı ve şifreyi vermiyor.

En iyisi Keenetic Extra alıp Huawei Router'ı Köprü moduna alarak PPPoE tarzı doğrulama işlemlerinin Huawei cihazda gerçekleşmesini, İnternetin dağıtımından ve yönetiminden de Keenetic'in sorumlu olmasını sağlayabilirsiniz.
İyice kafam karıştı desem xD

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

Squex

80+ Silver
bildiğim kadarıyla Superonline, Kullanıcı adı ve şifreyi vermiyor.
Dediğim yöntemle şifremi öğrendim ben kullanıyorum.
Bu yöntem ile de kullanmayı denedim ama nedense keenetiği fişten her çektiğimde router kafayı yiyordu wifi ile bağlanmıyor arayüzüne giremiyordum bu yüzden her fişten çektiğimde reset atmak zorunda kalıyordum.

MysLL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Hüseyin Demirci
Dediğim yöntemle şifremi öğrendim ben kullanıyorum.

Bu yöntem ile de kullanmayı denedim ama nedense keenetiği fişten her çektiğimde router kafayı yiyordu wifi ile bağlanmıyor arayüzüne giremiyordum bu yüzden her fişten çektiğimde reset atmak zorunda kalıyordum.
Hocam bende yeni modem alacağım ancak bu kullanıcı adı şifre olayı nedir? Türk Telekom kullanıyorum ama, bu bilgileri elde edebiliyor muyum acaba? VDSL kullanıyorum, ihtiyacım olur mu?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Hocam bende yeni modem alacağım ancak bu kullanıcı adı şifre olayı nedir? Türk Telekom kullanıyorum ama, bu bilgileri elde edebiliyor muyum acaba?
Müşteri hizmetlerini arayıp edinebilirsiniz elbette. Superonline bu bilgileri vermiyor nedense.
Yeni Modem/Router kurulumunda kullanılıyor.

Squex

80+ Silver
Hocam bende yeni modem alacağım ancak bu kullanıcı adı şifre olayı nedir? Türk Telekom kullanıyorum ama, bu bilgileri elde edebiliyor muyum acaba? VDSL kullanıyorum.
Turktelekom şifreyi veriyor diye biliyorum turktelekomda bunları yapmaya gerek yok.

Top Bottom