Çözüldü✓ 3500 TL İşlemci Önerisi

Unreal için ekran kartı önemli değil mi ? Özellikle RTX destekli bir karta ihtiyacın var ayrıca intel sisteme geçmen UE5 gibi uygulamalarda daha stabil çalışmanı sağlayabilir. UE5 kullanıyoruz bizde 5950X li sisteme göre i9-12900K daha stabil ve performanslı
Ekran kartı önemli tabi ama şuan level tasarımı gibi mevzulara girmedim. Şimdilik işlemciyi aradan çıkartmayı düşündüm öncelikle. İşlemciden sonra ekran kartına yönelicem. RTX 3060 almayı düşünüyorum tabi o zamana kadar değişebilir bu düşüncem. AMD ve Intel konusunda da AMD bana daha cazip geliyor. Hem fiyat hem performans ve çoklu çekirdek performansı konusunda o daha iyi gibi.

Şuan yaptıklarımla 1660 SUPER yetiyor oyun motorunda.

Ekran kartı önemli tabi ama şuan level tasarımı gibi mevzulara girmedim. Şimdilik işlemciyi aradan çıkartmayı düşündüm öncelikle. İşlemciden sonra ekran kartına yönelicem. RTX 3060 almayı düşünüyorum tabi o zamana kadar değişebilir bu düşüncem. AMD ve Intel konusunda da AMD bana daha cazip geliyor. Hem fiyat hem performans ve çoklu çekirdek performansı konusunda o daha iyi gibi.

Şuan yaptıklarımla 1660 SUPER yetiyor oyun motorunda.
sentetik testler ile gerçek dünya testleri aynı olmuyor malesef ajansta 5950X ve intel core i9-12900K kullanıyoruz arada çok büyük stabilite ve performans farkı var. UE5 kullanıyoruz ek olarak ayrıca sistem fiyatları indirimden denk getirebilirseniz intel sistemler daha uyguna gelebiliyor

sentetik testler ile gerçek dünya testleri aynı olmuyor malesef ajansta 5950X ve intel core i9-12900K kullanıyoruz arada çok büyük stabilite ve performans farkı var. UE5 kullanıyoruz ek olarak ayrıca sistem fiyatları indirimden denk getirebilirseniz intel sistemler daha uyguna gelebiliyor
Belki 12400F de düşünebilirim hocam.

13.nesil intel core i3-13100F veya 13400F işlemcilerini takip etmeyi unutmayın 13.nesil 12.nesilden neredeyse 4k ucuza geldi
13.nesil sadece DDR5 destekli çıkar mı acaba? Çıkarsa hiç alamam çünkü.

13.nesil sadece DDR5 destekli çıkar mı acaba? Çıkarsa hiç alamam çünkü.
DDR4 ve DDR5 destekli geliyor H760 anakartlar kısaca hem ddr4 hemde ddr5 kullanabilirsin. İleride DDR5 ramlere geçebilirsin daha ucuzladığında fakat AM5 platformu sadece DDR5 destekliyor

12400f iyi gider.

Ryzen 5 5600 aldım arkadaşlar uygun fiyat olarak bulup. Gönül i5 12400F'den yana da olsa maalesef fiyat olarak 5600 daha olabiliretesi yüksek işlemciydi. Elimdeki i5 9400F ve Z370 Pro4 anakartı satmak istiyorum ihtiyacı olan varsa bana ulaşabilir, ikinci el kısmında da konu açmış bulunmaktayım hali hazırda. Herhangi bir konuya da etiketleyebilirsiniz, teşekkürler.

Geri