Neler Yeni

3500x İşlemcim Rtx2060'a darboğaz yapıyor.

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Aybar Adlığ
Arkadaşlar 2020 ocakta aldığım sistemimi yaklaşık 2 buçuk yıldır kullanmaktayım. Bu sorun daha önce olmamıştı fakat son zamanlarda bir darboğaz farkediyorum. Güncel olarak Ac Odyssey oynamaktayım ve işlemci kullanımı sürekli %100'e geldiği için kimi zaman ekran kartı kullanımım %75 lere kadar düşüyor. Bu da anlık fps düşüşlerine sebep oluyor. Bu sıkıntı daha önce olmamıştı ve bu iki parçanın birbirleriyle uyumlu olduklarını da biliyorum. Sorunun sebebi ne olabilir?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Herhangi bir OC yapılı mı?
Başka oyunlarda Darboğaz hissediliyor mu?
PBO açık mı? Yanlışlıkla CPB'yi kapatmış olabilir misiniz?

Dev1ce

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
İsim
Burak
Termal macunu değiştirdin mi hiç
İşlemci soğutucu amdnin stok soğutucu mu

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Aybar Adlığ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Herhangi bir OC yapılı mı?
Başka oyunlarda Darboğaz hissediliyor mu?
PBO açık mı? Yanlışlıkla CPB'yi kapatmış olabilir misiniz?
Pbo ve cpb nedir bilmiyorum ama bilgisayarı yalnızca kullandım herhangi bir işlem yapmadım. Arada bir lol oynuyorum orda bile fps drop oluyor arada bir. Oc yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Termal macunu değiştirdin mi hiç
İşlemci soğutucu amdnin stok soğutucu mu
Termal macunu bu süre boyunca henüz hiç değiştirmedim. Evet stok soğutucu. Termal macunun işlemci kullanımına etkisi oluyor mu ki?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Pbo ve cpb nedir bilmiyorum ama bilgisayarı yalnızca kullandım herhangi bir işlem yapmadım. Arada bir lol oynuyorum orda bile fps drop oluyor arada bir. Oc yok.

Termal macunu bu süre boyunca henüz hiç değiştirmedim. Evet stok soğutucu. Termal macunun işlemci kullanımına etkisi oluyor mu ki?
Sıcaklıklar nedir?

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Aybar Adlığ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıcaklıklar nedir?
Ekran kartı 68-70
İşlemci 60-62
Yalnız şöyle bir durum var. İşlemci sıcaklığı anlık olarak 69 70 dereceye fırlayıp yine 61 derece civarlarına düşüyor. Ayrıca mevcut ekran kartı sıcaklığımda yaptığım downgrade'in payı var. Geçen sene ekran kartıma downgrade yaptım 82 83 derecelere kadar çıkıyordu modelinden olsa gerek. Galax'ın 2060 oc edition modeli.

Ekran kartı 68-70
İşlemci 60-62
Yalnız şöyle bir durum var. İşlemci sıcaklığı anlık olarak 69 70 dereceye fırlayıp yine 61 derece civarlarına düşüyor. Ayrıca mevcut ekran kartı sıcaklığımda yaptığım downgrade'in payı var. Geçen sene ekran kartıma downgrade yaptım 82 83 derecelere kadar çıkıyordu modelinden olsa gerek. Galax'ın 2060 oc edition modeli.
Ve belirtmemde fayda var. İşlemcinin kullanım oranları ve sıcaklığı doğru orantılı olarak artıyor. Mesela 60C ve %65 70 iken bi anda saniyelik 70C ve %90 100 oluveriyor. Bu fps düşüşüne sebep oluyor. Sanırım gerçekten termal macunla alakalı. Yine de farklı bir şey olabilir mi acaba?

Dev1ce

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
265
İsim
Burak
Ekran kartı 68-70
İşlemci 60-62

Ve belirtmemde fayda var. İşlemcinin kullanım oranları ve sıcaklığı doğru orantılı olarak artıyor. Mesela 60C ve %65 70 iken bi anda saniyelik 70C ve %90 100 oluveriyor. Bu fps düşüşüne sebep oluyor. Sanırım gerçekten termal macunla alakalı. Yine de farklı bir şey olabilir mi acaba?
Termal macunu yenile ve ekran kartının fanlarını temizle sorun çözülür

salatalık turşusu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Aybar Adlığ
Top Bottom