Neler Yeni

35bin TL ye sistem güncelleme önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Tuna Erdil
Selamlar iyi forumlar herkese, yaklaşık 4 senedir kullandığım bilgisayarda ekran kartım haricindeki her parçayı sattım ve kendime 35bin bütçe ayırdım 2 haftadır sadece 3 parça alabildim ucuza yakaladıklarımı alıyorum sadece fakat kalan parçalar konusunda çok ikilemde kaldığım konular var. Almayı düşündüğüm parçaları ve neden tereddüt ettiğimk sizlere yazsam bana öneride bulunabilir misiniz?
Asus Prime LC 360 ARGB 360 MM Intel
Intel i5-13600k (yine letgodan 7000 liraya aldım)
Asus A21 Plus ARGB 4 Fanlı Micro ATX Oyuncu Kasası
Patriot Viper Venom RGB PVVR516G60C30 16GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram(incehesap gaming gecesinden toplam 3800 liraya aldım)
Gainward rtx4060ti 16gb vram(şu anki sistemimde 4 senedir kullanıyorum)
Monster aryond a32 v1.3
Asus TUF Gaming B760M-Plus Intel B760 7200 MHz (OC) DDR5 Soket 1700 mATX Anakart
Cooler Master XG850 Plus Platinum (letgodan 2.el 4200TL ye aldım)

Parantez olmayanlar henüz almadıklarım ve tereddüt ettiğim konulardan biri işlemci için sıvı soğutma ilk başta Deepcool LS720 360mm almayı düşünmüştüm fakat sonradan aklım Asus ROG STRIX LC II 240 ARGB de kaldı 360mm yerine 240mm alsam görüntü olarak estetikliğinden bir şey kaybeder mi diye düşündüm sonuçta 1 fanlık boşluk kalacak yukarı kısımda ama lcd ekranı ve görünüşü beni çok çekiyor sistemde eksim parça uyumsuz parça ya da gereksiz dediğiniz şeyler varsa açık açık eleştirip belirtirseniz de çok sevinirim şuan işlemci icin AIO soğutma seçmekte kilit oldum.

Selamlar iyi forumlar herkese, yaklaşık 4 senedir kullandığım bilgisayarda ekran kartım haricindeki her parçayı sattım ve kendime 35bin bütçe ayırdım 2 haftadır sadece 3 parça alabildim ucuza yakaladıklarımı alıyorum sadece fakat kalan parçalar konusunda çok ikilemde kaldığım konular var. Almayı düşündüğüm parçaları ve neden tereddüt ettiğimk sizlere yazsam bana öneride bulunabilir misiniz?
Asus Prime LC 360 ARGB 360 MM Intel
Intel i5-13600k (yine letgodan 7000 liraya aldım)
Patriot Viper Venom RGB PVVR516G60C30 16GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram(incehesap gaming gecesinden toplam 3800 liraya aldım)
Gainward rtx4060ti 16gb vram(şu anki sistemimde 4 senedir kullanıyorum)
Monster aryond a32 v1.3
Asus TUF Gaming B760M-Plus Intel B760 7200 MHz (OC) DDR5 Soket 1700 mATX Anakart
Cooler Master XG850 Plus Platinum (letgodan 2.el 4200TL ye aldım)

Parantez olmayanlar henüz almadıklarım ve tereddüt ettiğim konulardan biri işlemci için sıvı soğutma ilk başta Deepcool LS720 360mm almayı düşünmüştüm fakat sonradan aklım Asus ROG STRIX LC II 240 ARGB de kaldı 360mm yerine 240mm alsam görüntü olarak estetikliğinden bir şey kaybeder mi diye düşündüm sonuçta 1 fanlık boşluk kalacak yukarı kısımda ama lcd ekranı ve görünüşü beni çok çekiyor sistemde eksim parça uyumsuz parça ya da gereksiz dediğiniz şeyler varsa açık açık eleştirip belirtirseniz de çok sevinirim şuan işlemci icin AIO soğutma seçmekte kilit oldum.
O işlemciye o soğutma fazla ayrıca sıvı soğutma gibi bir riske girilmez seçtiğin kasa biraz pahalı ve ayrıca en büyük hatan ikinci el psu almak birde 4k ya

4kya fıstık gibi sıfır psular var ayrıca 850 watt ve 4060ti ??? Fazla
150 wat ekran kartının peek desek
130watta işlemcinin olsa 280 hadi diğer cart curt desen 350 olsun ben 600 wattan fazla almazdım

Sadece psu yu aldığın fiyata sana kasa ve psu attım

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Tuna Erdil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O işlemciye o soğutma fazla ayrıca sıvı soğutma gibi bir riske girilmez seçtiğin kasa biraz pahalı ve ayrıca en büyük hatan ikinci el psu almak birde 4k ya
Usenmeden Tamamını okudugun icin tesekkur ederim hocam psu ikinci el almamin ne gibi eksileri olur biliyorsan yazar misin patlatmayalim sistemi ayrıca sıvı soğutma neden risk olur

Usenmeden Tamamını okudugun icin tesekkur ederim hocam psu ikinci el almamin ne gibi eksileri olur biliyorsan yazar misin patlatmayalim sistemi ayrıca sıvı soğutma neden risk olur
Mesajı güncelledim bak tekrardan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesajı güncelledim bak tekrarda
İşte seninde dediğin gibi psu bozuktur belki test ettinmi gereksiz fazla vermişsin ve riskli

Sıvı soğutmada pompası bozulursa o sıvıda anakartta akarsa bilgisayar gider

Onun yerine phantom sprit soğutucu mx4 macun alır mis gibi kullanırsın

Psu param güvende ile aldıysan iade et elden aldıysan satıcıya ulaş bir bahane uydur geri ver onu al paranı

Birde bence anakartı ve işlemciyi almasaydın keşke

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Tuna Erdil

İşte seninde dediğin gibi psu bozuktur belki test ettinmi gereksiz fazla vermişsin ve riskli

Psu param güvende ile aldıysan iade et elden aldıysan satıcıya ulaş bir bahane uydur geri ver onu al paranı

Birde bence anakartı ve işlemciyi o alma

İşlemciyide bunu al

Evet cuzdanim guvende muhabbetiyle almistim

Birde bence anakartı ve işlemciyi almasaydın keşke
Çok iyi ama bütçeyi aşıyor benim aldiklarimla arasinda 7000 falan fark var sanırsam 1 ay daha bekleyip maaş yatinca almam gerekecek ozaman zam gelme ihtimali de olacak muhtemelen

Tamam iade et onu şimdi pc de neler var neler yok madde madde yaz
Birde ayrıdan alacağın şeyleride madde madde yaz meslea

Elimde olanlar
*
*
*

Elimde olmayanlar
*
*
*

Alacaklarım
*
*
*

Çok iyi ama bütçeyi aşıyor benim aldiklarimla arasinda 7000 falan fark var sanırsam 1 ay daha bekleyip maaş yatinca almam gerekecek ozaman zam gelme ihtimali de olacak muhtemelen
Sen almışsın ben onu fark etmedim sen dediğim gibi madde madde yaz yardımcı olayım

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Tuna Erdil
Elimde olanlar
Ekran kartı rtx4060ti
M.2 ssd kc3000

Aldıklarım
Cooler Master XG850 Plus Platinum iade dedigin
Intel I5 13600k (bunu da cuzdanim guvendeyle aldım)
Patriot Viper Venom RGB PVVR516G60C30 16GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram

Elimde olmayanlar
Kasa
Soğutucu
Anakart

Alacaklarım
Asus ROG STRIX LC II 240 ARGB veya Deepcool LS720 bu ilk ciktigindan beri sivi sogutucuya ozendigim icindir aslinda pek bir olayi yoktur muhtemelen

Ayrıca anakart kasa ve işlemci sogutucusuna ayırabilecegim butce max 15k suan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,479
Üyeler
172,097
Son üye
Nosteam
Top Bottom