Neler Yeni

Çözüldü✓ 3600 Mhz Ram 2400 Olarak Calisiyor

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Deniz Bulut
Merhabalar yeni bir sistem dizdim ve sistem şu şekilde ;

Ryzen 5 5600 İşlemci

Gigabyte B550M DS3H M Anakart

Kingston Furry Hyper 2x8Gb 3600Mhz CL16

Asus GT1030 Eski Sistemimden Kalan

Şuan sistemi çalıştırıyorum ve maalesef ramlerim 2400Mhz olarak çalışıyor , bios üzerinden XMP özelliğini de açtım fakat değişen bir şey olmuyor.
Bilgisi olan yardimci olursa çok sevinirim

milenix

80+ Gold
Merhabalar yeni bir sistem dizdim ve sistem şu şekilde ;

Ryzen 5 5600 İşlemci

Gigabyte B550M DS3H M Anakart

Kingston Furry Hyper 2x8Gb 3600Mhz CL16

Asus GT1030 Eski Sistemimden Kalan

Şuan sistemi çalıştırıyorum ve maalesef ramlerim 2400Mhz olarak çalışıyor , bios üzerinden XMP özelliğini de açtım fakat değişen bir şey olmuyor.
Bilgisi olan yardimci olursa çok sevinirim
xmp açınca 3600mhz olması lszım doğru yaptığınıza emin misiniz

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Deniz Bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam şu şekilde , profil 1 4400mhz yazan bir profil oluşturulmuş onu ayarlıyorum ve değişen bir şey olmuyor. Ramler a2 ve b2 de takılı şuan bir arkadaş da aynı sorunu yaşamış ve ramleri yan yana takip xmpyi aktif etmiş şimdi onu deneyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşın önerdiği şekilde yan yana denedim fakat bir görüntü alamadım xmp bu şekilde ve aldığım değerler bu

Son düzenleme:

milenix

80+ Gold
Hocam şu şekilde , profil 1 4400mhz yazan bir profil oluşturulmuş onu ayarlıyorum ve değişen bir şey olmuyor. Ramler a2 ve b2 de takılı şuan bir arkadaş da aynı sorunu yaşamış ve ramleri yan yana takip xmpyi aktif etmiş şimdi onu deneyeceğim

Arkadaşın önerdiği şekilde yan yana denedim fakat bir görüntü alamadım xmp bu şekilde ve aldığım değerler bu
çok ilginç anakartta mı sıkıntı var acaba geri eski yerlerine takıp xmp kısmını fotosunu atabilir misin

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Deniz Bulut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çok ilginç anakartta mı sıkıntı var acaba geri eski yerlerine takıp xmp kısmını fotosunu atabilir misin

Anlamadığım bir şekilde fotoğraf yüklerken sorun yaşıyorum başarısız diyip duruyor

milenix

80+ Gold
Sistemde XMP özelliği aktif olarak gelmişti şuan aklıma Türk usulü olarak kapat aç yapmak geldi ve xmpyi kapattım daha sonra tekrar açınca 3600e çıktılar. İlginiz için teşekkür ederim
ilginçmiş
fotoyu niye gönderemediğiniz Mehmet abi bakar herhalde o yüzden etiketledim

Top Bottom