3D - BLENDER / Ekran kartında render alsam ne kadar eskir ?

işlemci ve ekran kartına 10 bin tl m var sadece. 3070 alırsam onu besleyecek işlemciyi alamam
5 bin liraya 2060 Süper alırsın veya GTX 1080, 1080 Tİ filan 5 bine yada mining yapılmış rx6600 bulursun işlemci içinde İ5 12400f veya ryzen 5 5600 veya biraz daha üstü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5 bin liraya 2060 Süper alırsın veya GTX 1080, 1080 Tİ filan 5 bine yada mining yapılmış rx6600 bulursun işlemci içinde İ5 12400f veya ryzen 5 5600 veya biraz daha üstü
İ5 13. Nesil de uygun

İ5 13. Nesil de uygun
2060 3D için iyi midir? ? - intel alamam anakart amd destekliyor amd 5 3600 - 5500 gibi bir işlemci yeterli olurmu

şunun haricinde anlayan biri yardımcı olabilirmi ? Mining yapılan her GPU yoruluyor.
Hocam soruyorsun burda cevap veriliyor doğrular söyleniyor sen yine kendi bildiğini okuyorsun ne anlamı kaldı konu açmanın ayrıca mining yapılmış kartta performans düşüklüğü felan olmaz bakımlarını yaparsın taş gibide kullanmaya devam edersin.

Hocam soruyorsun burda cevap veriliyor doğrular söyleniyor sen yine kendi bildiğini okuyorsun ne anlamı kaldı konu açmanın ayrıca mining yapılmış kartta performans düşüklüğü felan olmaz bakımlarını yaparsın taş gibide kullanmaya devam edersin.
çünkü bütçemi belirtmişim ve sizde gelip bütçemin dışındaki şeyleri öneriyor olabilirsiniz ? ayrıca mining yapmış kart var elimde performansı üdüştü a

Bütçenize uygun olarak
4060 ile yüksek kalitede objeler üretebilirsin ve sıkıntısız Render alabilirsin.
3060 ile orta kalitede devasa çevreler yapabilirsin Blender ile.

3060 ti gibi bir karttan ise uzak durun.

İkisinden biri sizin için uygundur.

Edit: İşlemci içinde demişsiniz sonradan gördüm :(

çünkü bütçemi belirtmişim ve sizde gelip bütçemin dışındaki şeyleri öneriyor olabilirsiniz ? ayrıca mining yapmış kart var elimde performansı üdüştü a
Burda size kimse bütçeniz dışında bişey önermedi, elinizdeki mining yapılmış kartın bakımını yapmamışsınızdır ısındığı içinde frekans kısmıştır. Elektronik komponentler yorulmaz yorulamaz mekanik iş yapmıyorlar çünkü bozman yada performansının düşebilmesi için ya çok ısınması lazım yada haddinden az yada çok voltaj vermiş olmanız gerekir. Sorunuzada cevap vereyim bütçeyi 10K olarak belirtmişsiniz 2.el 3080,3070Tİ,3070,RX6800 VE RX6700XT bakabilirsiniz.

Burda size kimse bütçeniz dışında bişey önermedi, elinizdeki mining yapılmış kartın bakımını yapmamışsınızdır ısındığı içinde frekans kısmıştır. Elektronik komponentler yorulmaz yorulamaz mekanik iş yapmıyorlar çünkü bozman yada performansının düşebilmesi için ya çok ısınması lazım yada haddinden az yada çok voltaj vermiş olmanız gerekir. Sorunuzada cevap vereyim bütçeyi 10K olarak belirtmişsiniz 2.el 3080,3070Tİ,3070,RX6800 VE RX6700XT bakabilirsiniz.
3070 10 bin tl ye hiç görmedim

Bütçenize uygun olarak
4060 ile yüksek kalitede objeler üretebilirsin ve sıkıntısız Render alabilirsin.
3060 ile orta kalitede devasa çevreler yapabilirsin Blender ile.

3060 ti gibi bir karttan ise uzak durun.

İkisinden biri sizin için uygundur.

Edit: İşlemci içinde demişsiniz sonradan gördüm :(
3060Ti 3060 dan daha iyi değilmi

Vram farkı var oda önemli kullanacağın işte. Arkadaş niye önermemiş TI yi anlamadım bende.
yani 3060Ti tam gücünü bilmiyorum 3D için iyi midir? bilmiyom ama 3060 dan iyi onu biliyorum

Vram farkı var oda önemli kullanacağın işte. Arkadaş niye önermemiş TI yi anlamadım bende.
vram en az kaç olmalı peki gpu da

3070 10 bin tl ye hiç görmedim

3060Ti 3060 dan daha iyi değilmi
3060 ti 8gb olduğu için önermedim, onun yerine 4060 da 8gb ancak daha iyi performans veriyor Blender ile. 3060 12 gb versiyonunu ise kompleks sahneler yapma düşüncen varsa diye önermiştim. Geniş çevreler için 8gb yetmiyor genelde o yüzden. Son olarak amd ekran kartlarına asla bulaşma, performansları çok kötü.

Gerçi şimdi aklıma geldi de benchmark puanları vardı resmi sitesinde. Yazmakla öneri yapmak yerine blender için ekran kartı ve işlemcilerin benchmark puanlarını listede görünüyor. Bütçene göre karar verip seçimini kendin daha kolay yaparsın bu tabloda.

Gpu benchmark

CPU benchmark

Hatırladığım başka bir detay ise bütçeni ekran kartı + işlemci olarak söylemiştin ancak render esnasında işlemcinin hiçbir önemi yok Blender için. Sadece ekran kartına odaklanmanı tavsiye edebilirim. Ben 3090 ile r5 3600 kullanıyorum örneğin. Blender ekran kartının tam kapasitesini kullanabilmesi için işlemcinin gücüne ihtiyaç duymaz oyunlar gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,204
Üyeler
183,396
Son üye
eness3556
Geri