Neler Yeni

3d Yazıcı Baskı Sorunu

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Merhaba dostlar yazıcıda baskıyı başlatıyorum ilk katmanın çeyreyine gelince filamnet gelmiyor yazıcı boş şekilde devam ediyor.Hotend tıkanmıştır diye açtım temizledim caplicorn boruyu yeni taktım.Ama sıkıntı yine devam ediyor sorun filamenti iten yerde sanırım.Oraya ne yapmam gerekiyor pek bilgim yokta

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Merhaba dostlar yazıcıda baskıyı başlatıyorum ilk katmanın çeyreyine gelince filamnet gelmiyor yazıcı boş şekilde devam ediyor.Hotend tıkanmıştır diye açtım temizledim caplicorn boruyu yeni taktım.Ama sıkıntı yine devam ediyor sorun filamenti iten yerde sanırım.Oraya ne yapmam gerekiyor pek bilgim yokta

Extruder da atlama yapıyormu filamenti çekerken ? Ayrıca capricorn u takarken hotendi iyice ısıtarak temizlediniz değil mi ? Zira teflon boruyu değiştirirken söküp ısıttığınızda nozle a akıp tıkamış olabilir.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Extruder da atlama yapıyormu filamenti çekerken ? Ayrıca capricorn u takarken hotendi iyice ısıtarak temizlediniz değil mi ? Zira teflon boruyu değiştirirken söküp ısıttığınızda nozle a akıp tıkamış olabilir.
Sorun değiştirmeden öncede vardı.Evet değiştirirken 200 derece yaptım nozzle söktüm teflon boru ile ileri geri yaparın iç kısmı iyice temizledim.Nozzle taktım teflon boruyuda sonuna kadar ittim.Elimle çarkı çevirdiğimde sıkıntısız filament geliyor.Baskının çeyreğine kadarda sıkıntı yok ondan sonra gidiyor.Atlama yapıp yapmadığını bilmiyorum nasıl anlayabilirim

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Extruder ı izlemeye başlayın bir baskı başlatıp ardından filamenti çekerken tık tık tık diye sıçrarmış gibi diş atması yapıyormu ona bir bakın onun dışında filament ne kadar süredir açık durumda ? Kurumuş olma ihtimali varmı ?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Extruder ı izlemeye başlayın bir baskı başlatıp ardından filamenti çekerken tık tık tık diye sıçrarmış gibi diş atması yapıyormu ona bir bakın onun dışında filament ne kadar süredir açık durumda ? Kurumuş olma ihtimali varmı ?
evet filametnt uzun süredir açık 4-5 ay olmuştur

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
evet filametnt uzun süredir açık 4-5 ay olmuştur

Elinizde farklı bir filament varmı denemek için çünkü açıkta duran filament çubuk kraker gibi çıt çıt kopuyor. Ayrıca dediğim gibi extruder ı bir takip edin

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Elinizde farklı bir filament varmı denemek için çünkü açıkta duran filament çubuk kraker gibi çıt çıt kopuyor. Ayrıca dediğim gibi extruder ı bir takip edin
bi tane var ama o da onla aynı zamanda alınma ben yine deniyeyim

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Zamanı önemli değil açılmadıysa ve vakumlu paketindeyse tazeliğini koruyordur.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
Aklıma ya extruder kalibrasyonu geliyor yada filament tazeliği çünkü ikiside başarısız baskıya sebep oluyor. Filamentinizin markası nedir ? ( Daha önce sorun yaşadığım bir markamı merak ettim ) bölge olarak ne taraftasınız bu arada ?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Aklıma ya extruder kalibrasyonu geliyor yada filament tazeliği çünkü ikiside başarısız baskıya sebep oluyor. Filamentinizin markası nedir ? ( Daha önce sorun yaşadığım bir markamı merak ettim ) bölge olarak ne taraftasınız bu arada ?
esun filament var.Açık durmasından dolayı siyah filamentte zaten üstünde rutubet mi diyim işte beyaz beyaz lekeler oluyo elle silince gidiyor.Filamenti komple açıp bezle o beyazlıkları silsem faydalı olur mu. Edirnedeyim

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Gokhan
esun filament var.Açık durmasından dolayı siyah filamentte zaten üstünde rutubet mi diyim işte beyaz beyaz lekeler oluyo elle silince gidiyor.Filamenti komple açıp bezle o beyazlıkları silsem faydalı olur mu. Edirnedeyim

Sakın. toplayamazsınız düğüm olursa direk çöp olur ürün.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İstanbulda olsanız getirin hem filament ile test edelim hemde kontrolleri yapalım diyecektim neyse öncelikle bir filament edinin bir onunla deneyin bakalım.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
şimdi siyahla denedim.Parmağımla filamenti tuttum hiç ilerleme yok ama çark dönüyor

İstanbulda olsanız getirin hem filament ile test edelim hemde kontrolleri yapalım diyecektim neyse öncelikle bir filament edinin bir onunla deneyin bakalım.
filamentler ateş pahası ya biraz zor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,431
Üyeler
161,852
Son üye
lakaskiva
Top Bottom