şimdi kararsız kladım hangisi daha iyi performans verir şimdi 16 gb ram almak çok istemiyorum 16 gb ram yavaş yavaş eskimeye başladı her oyun 12-16 gb ram istemeye başladı biri dediki ya 32 gb yada 16 gb ram yap şimdi kararsız kladım 32 yapıcak kadar bütçede yok yardım eder misiniz?
Aynen eğer oyun oynuyorsan 16 GB RAM yetecektir. Ben 24 GB kullanıyorum (2x8 ve 2x4 çift kanal çalışıyor) ama bunun sebebi oyun geliştiriyor olmam bolca RAM ihtiyacı doğuyor.
Oyun oynayan adama 16GB fazlasıyla yetecektir, he ben Warzone'da 17 GB RAM kullanımı gördüm ama aynı oyunu aynı sistemde 8 GB RAM ile de yağ gibi oynamıştım.
AOC 24G2U monitör ekle.
Anakartı Asrock B450M Pro4 yap.
İşlemciyi Ryzen 5 3600 yap.
Ekran kartını Galax rtx 2060 super ex White yap.
Bellekleri Kingston Hyperx 2*8 3000mhz yap.
SSD’yi Kingston Hyperx Fury 3D 240gb yap.
1TB Seagate HDD ekle.
Kasayı Dark Guardian yap.
Güç kaynağını High Power 600W Eco Bronz yap.
bana bu sistemi önerdi birisi bu sistemi almayı planlıyorum onun rami konusunda kararsızım
Aynen eğer oyun oynuyorsan 16 GB RAM yetecektir. Ben 24 GB kullanıyorum (2x8 ve 2x4 çift kanal çalışıyor) ama bunun sebebi oyun geliştiriyor olmam bolca RAM ihtiyacı doğuyor.
Oyun oynayan adama 16GB fazlasıyla yetecektir, he ben Warzone'da 17 GB RAM kullanımı gördüm ama aynı oyunu aynı sistemde 8 GB RAM ile de yağ gibi oynamıştım.
ama ben 5-6 sene sonrasınıda düşünüyorum hatta 2-3 yıla yetersiz kalacak gibi 16 gb ram ve benim aile de ben bir şey alırsam böyle bir pc alırsam yeni ram fln almak istemiyorum sonradan ailem biraz hatta baya lafını yapar böyle bir şey olursa o yüzden bir defa alıyım uzun süre almıyım kafasındayım
AOC 24G2U monitör ekle.
Anakartı Asrock B450M Pro4 yap.
İşlemciyi Ryzen 5 3600 yap.
Ekran kartını Galax rtx 2060 super ex White yap.
Bellekleri Kingston Hyperx 2*8 3000mhz yap.
SSD’yi Kingston Hyperx Fury 3D 240gb yap.
1TB Seagate HDD ekle.
Kasayı Dark Guardian yap.
Güç kaynağını High Power 600W Eco Bronz yap.
bana bu sistemi önerdi birisi bu sistemi almayı planlıyorum onun rami konusunda kararsızım
Sistem kötü değil ama zaten 2x8 GB RAM varmış, daha niye RAM ekliyorsun ki? Bu arada o kasayı değiştirebiliyorsan Airhawk Duo ile değiştir, çok daha iyi bir kasa Guardian'dan.
Sistem kötü değil ama zaten 2x8 GB RAM varmış, daha niye RAM ekliyorsun ki? Bu arada o kasayı değiştirebiliyorsan Airhawk Duo ile değiştir, çok daha iyi bir kasa Guardian'dan.
5 yıl sonra bu ramler çok ucuzlar, biraz para biriktirip kendin de rahatça alabilirsin. Gerekirse ikinci el alırsın, şu an bu ramler ikinci elde 150 TL'ye bulunabiliyor (8 GB). 5 yıl sonra 75-100 TL'ye bile bulursun.
şimdi kararsız kladım hangisi daha iyi performans verir şimdi 16 gb ram almak çok istemiyorum 16 gb ram yavaş yavaş eskimeye başladı her oyun 12-16 gb ram istemeye başladı biri dediki ya 32 gb yada 16 gb ram yap şimdi kararsız kladım 32 yapıcak kadar bütçede yok yardım eder misiniz?