Neler Yeni

4.000₺ Monitör Önerisi ?

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Bütçe
5
Az önce baya sinirlenip 5 yıl boyunca kullandığım monitörün kablolarını söküp yere fırlattım hala çalışıyor bu duruma çok şaşırdım.

Bana yeni monitör lazım TN, VA veya IPS panel önemli olan 1ms GTG ve yüksek Hz olması şuan acil gidip almam gerekiyor vatan bilgisayar veya teknosa üzerinden öneri yaparsanız daha iyi olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Talha Kerem
Az önce baya sinirlenip 5 yıl boyunca kullandığım monitörün kablolarını söküp yere fırlattım hala çalışıyor bu duruma çok şaşırdım.

Bana yeni monitör lazım TN, VA veya IPS panel önemli olan 1ms GTG ve yüksek Hz olması şuan acil gidip almam gerekiyor vatan bilgisayar veya teknosa üzerinden öneri yaparsanız daha iyi olur

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1ms MPRT bu
Mesaj otomatik birleştirildi:

TN panel FPS oyuncuları için daha iyi değil mi oyun oynarken renk konusuna takılacağımı sanmıyorum

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
GGT VE MPRT ne oluyor

GTG
Aslında ikisi de temelde ölçü birimidir. Fakat GTG ve MPRT aynı şeyler değildir. Ancak parlaklığı etkileyen faktörler oluşur. Tavsiyemiz MPRT değil, GTG monitörlerdir.

GTG Nedir?

Açılımı Grey to Grey (Griden griye)'dir. Monitörlerdeki tepkime süresini arttırmak amacı ile yıllardır kullanılır. 1MS monitör kullanıyorsanız, 1 milisaniye içerisinde monitörün renkler arasında geçişlerini yansıtıp size göstermesi ile temsil edilir.

MPRT Nedir?

MPRT (Moving Picture Response Time) "Hareketli resim tepkime süresi" ise IPS ve VA panellerde kullanılan tepkime süresini ölçme birimi olarak kabul edilir. Monitörü kullanırken ekrana yansıyan resimlerin göründüğü süreyi temsil eder.

Monitör satın alırken yanında 1 MS MPRT yazıyorsa, o aslında gerçekte 1 MS değil, 4-5MS GTG sahiptir. Pazarlarken 5MS yazıp aynı fiyata satamayacakları için, 1 MS MPRT durumu sonradan çıkmıştır.

Bütçenizde gtg monitör yok
TN panel VG248QR 165hz 1ms gtg aldım araştırma yaptıkça çaresiz kalıyorsun aldım geçtim

Ahmet ER

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
245
İsim
ahmet er
merhabalar hocam fiyatını biraz artırabilirsen asus vg258qr modelini tercih edebilirsin 165 hz 0.5 ms pivot destekli tn panel değerlendirebilirsin vatandan alımlarda ölü piksel testi var

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
merhabalar hocam fiyatını biraz artırabilirsen asus vg258qr modelini tercih edebilirsin 165 hz 0.5 ms pivot destekli tn panel değerlendirebilirsin vatandan alımlarda ölü piksel testi var
Çoktan Vg248qg aldım hocam özellik farkı çok yok

Top Bottom