Neler Yeni

4 Ağustos Enver Paşa'nın Ölüm Yıldönümü

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Oğuz
Murat Bardakçı ve bilgisi tek kalemde silindiya, helal olsun
Murat Bardakçı ikisi arasındaki ilişkiyi yorumluyor kendine göre. Şöyle demiş olabilir diyor vs. Murat Bardakçının kastettiği sadece düşman olmadıkları, aynı şey için çatıştıkları fakat düşünceleri zıt. Zaten Murat Bardakçıyı düzgün dinlersen Enver Paşa ve Atatürk'ün birbirlerinden hoşlanmadığını söylüyor. Benim kastettiğim de bu. Zaten ilgili araştırmalar yapılırsa birbirine zıt söylemlerini görebilirsiniz.

Mesut Yılmaz

80+ Bronze
Dostum aralarının iyi olmadığını herkes biliyordur, mektuplaşmalarını okudum. Lakin ödlükten sonra Atatürk arasını tarihe bırakalım diyor

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
İkisi asla arkadaş olmadılar. Tam aksine birbiriyle yarışan iki zıt kişiler. Pardon Enver Paşa Atatürk ile yarışmaya çalışmıştır.
İkisi de çok başarılı askerdir ancak Enver, Mustafa'nın komutanının komutanıdır. Bunu unutmamak gerekiyor.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Oğuz
İkisi de çok başarılı askerdir ancak Enver, Mustafa'nın komutanının komutanıdır. Bunu unutmamak gerekiyor.
Evet. Atatürk daha mezun olmadan Enver Paşa Kurmay Yüzbaşıdır fakat şunu da unutmamak gerek ki eğer Enver Paşa yaşasaydı daha sonrasında eninde sonunda Atatürk'ün komutasına inecekti. Yoksa bugün baktığımızda 120 kiloluk bir başarı sağlamayan paşalar var. Enver paşayla kıyasladığım için söylemiyorum tabii.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum aralarının iyi olmadığını herkes biliyordur, mektuplaşmalarını okudum. Lakin ödlükten sonra Atatürk arasını tarihe bırakalım diyor
Atatürk'ün kin tutacağını sanmıyorum zaten. Öyle böyle savaşta ölmüştür her türlü.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Evet. Atatürk daha mezun olmadan Enver Paşa Kurmay Yüzbaşıdır fakat şunu da unutmamak gerek ki eğer Enver Paşa yaşasaydı daha sonrasında eninde sonunda Atatürk'ün komutasına inecekti.
Enver Paşa'nın vefatı aslında Mustafa Kemal için şanstır. Sözüm lütfen başka yerlere çekilmesin. Bahsetmek istediğim Enver Paşa hem Anadolu'da hem de TBMM'de baya nufüzlü biriydi. TBMM'ninde İzmir Suikasti olaylarına kadar çoğunluğu eski Ittihatçi olduğunu düşünürsek Enver Paşa, Mustafa Kemal'e büyük bir rakip olabilirdi. Eğer yaşasaydı da Enver'in en azından askeri yönden Mustafa Kemalin komutasina girmeyecegini dusunuyorum.

Top Bottom