nasıl yani bendede 4 ram slotu var 2 ve 4 . slotlara ram taktım dual channel performans için mis gibi çalışıyor4 ram soketi olan anakart alsam 2 soket boşta kalacak fps de düşme olur mu acaba? Birisi önceden olur demişti kafam karıştı.
Birisi eğer slotlardan birisi boş kalırsa fps düşer demişti. Hatta ben direkt 8x8 değil de 16 almayı düşünüyordum bir aranasıl yani bendede 4 ram slotu var 2 ve 4 . slotlara ram taktım dual channel performans için mis gibi çalışıyor
2+2 şeklimde çalışan bir anakart ise hiçbir fark olmaz. 4+0 şeklinde çalışan bir soket ise evet hissedilir bir fark olur.4 ram soketi olan anakart alsam 2 soket boşta kalacak fps de düşme olur mu acaba? Birisi önceden olur demişti kafam karıştı.
Asus gtx 1650 4 gb ryzen 5 5600x için anakart önerisi yapabilir misin acaba? 800 tl civari falan msi olabilir mesela2+2 şeklimde çalışan bir anakart ise hiçbir fark olmaz. 4+0 şeklinde çalışan bir soket ise evet hissedilir bir fark olur.
Threadripper, Xeon, Epyc, İntel Core İ5/7/9 Extreme gibi seriler ve bunların anakartları 4 kanal bellek destekler (4+0)
Ryzen, İntel Core i serileri 2+2 dediğim sınıfa giriyor. En fazla 2 kanal bellek destekler bu modeller.
Bütçeyi biraz aşabilirsen bunlar iyidir:Asus gtx 1650 4 gb ryzen 5 5600x için anakart önerisi yapabilir misin acaba? 800 TL civari falan msi olabilir mesela
O mantık öyle çalışmıyor. Şöyle çalışıyor 2x8 te bi oyunda maximum fps in 200 diyelim. 4x8 taktıgında 210-215olabilir.4 ram soketi olan anakart alsam 2 soket boşta kalacak fps de düşme olur mu acaba? Birisi önceden olur demişti kafam karıştı.