Cümleten Merhaba arkadaşlar forumda daha yeniyim, ama donanım arşivini uzun zamandır takip ediyorum. Bilgisayar parçalarım aşağıda belirttigim gibidir, yani çok üst düzey bir bilgisayar olmasa da , bence orta düzey bir bilgisayar. Şimdi sorun şu, ben warzone 2 oynuyorum, başka bir oyun oynayıp orada bilgisayarimin performansi nasil diye kontrol etmedim, sadece bilgisayar parçaları özellikle ekran kartı benim ekran kartımdan daha düşük olan arkadaşlarım oyunda yüksek grafiklerde 140 150 fps alırken, ben en düşük grafiklerde 80-100 arası fps alıyorum.
İşlemci: Ryzen 7 5800 x
Anakart: Asus Rog Strix b 550 a gaming
Ekran kartı: Amd Radeon sapphire rx 6800 xt (16 GB)
RAM: 2 x 16 GB toplam 32 GB corsair vengeance rgb pro DDR 4 3600 MHZ
PSU: 850W Gold 80+
Western Digital Black M2 500 GB SSD ( İşletim sistemi burada Windows 10 kullanıyorum ) + 500 GB sata ssd var onuda depolama için kullanıyorum
Sıvı soğutucu var hangi marka oldugunu hatırlamıyorum, kasa içinde toplamda 8 tane fan var ve mesh kasa kullanıyorum
Asus TUF Gaming VG27VQ 27" 1 ms 165 Hz Full HD FreeSync Monitor.
Resimdede gördügünüz gibi 13.6 oranında dar boğaz var, yani işlemci fena degil ama bu ekran kartı için düşük kalıyor ve ekran kartı tam performansında çalışamıyor. Şimdi şu sorunu nasıl çözerim acaba ryzen 9 serisi bir işlemcimi alsam, ya farklı bir çözümü varmıdır ? nacizane fikirlerinizi alırsam çok memnun olurum, zaman ayırıp buraya kadar okudugunuz için teşekkür ederim, her kese iyi günler dilerim.
İşlemci: Ryzen 7 5800 x
Anakart: Asus Rog Strix b 550 a gaming
Ekran kartı: Amd Radeon sapphire rx 6800 xt (16 GB)
RAM: 2 x 16 GB toplam 32 GB corsair vengeance rgb pro DDR 4 3600 MHZ
PSU: 850W Gold 80+
Western Digital Black M2 500 GB SSD ( İşletim sistemi burada Windows 10 kullanıyorum ) + 500 GB sata ssd var onuda depolama için kullanıyorum
Sıvı soğutucu var hangi marka oldugunu hatırlamıyorum, kasa içinde toplamda 8 tane fan var ve mesh kasa kullanıyorum
Asus TUF Gaming VG27VQ 27" 1 ms 165 Hz Full HD FreeSync Monitor.
Resimdede gördügünüz gibi 13.6 oranında dar boğaz var, yani işlemci fena degil ama bu ekran kartı için düşük kalıyor ve ekran kartı tam performansında çalışamıyor. Şimdi şu sorunu nasıl çözerim acaba ryzen 9 serisi bir işlemcimi alsam, ya farklı bir çözümü varmıdır ? nacizane fikirlerinizi alırsam çok memnun olurum, zaman ayırıp buraya kadar okudugunuz için teşekkür ederim, her kese iyi günler dilerim.