Neler Yeni

40.000 TL ‘ye hazır sistem önerisi

Batuska05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Ketenci
Bütçe
40000
Merhaba,

Kasamın grafik ve FPS performansının iyi olmasını istiyorum. SSD'nin yeterli gelmemesi durumunda ileride kendim değiştirebilirim. Ancak işlemci, anakart vb. konularda çok fazla bilgim yok. Birbirine uyumlu darboğaz yapmayacak bileşenlerden oluşan bir kasa istiyorum. Alacağım kasa beni 4-5 sene götürebilsin istiyorum. Vatan Bilgisayar'dan bir kasa gördüm sizce nasıldır. Vade farksız 3 taksit yapmaları benim işime de geliyor. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim şimdiden.

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Görkem
Ryzen 5 7500f tray fansız 5400 tl
x123 kule tipi fan 600 tl
b650 mosfet soğutmalı anakart 4500 tl
16 gb ddr5 6000 mhz cl36 ram 2000 tl
1 tb m2 nvme gen4 ssd 2300 tl
xpg valor mesh 750w psu lu mesh panel kasa 4050 tl

TOPLAM 18850 TL
Ekran kartına en son girecem

bu şekilde daha iyi soğutma çözümü ile
daha iyi anakartla ki senin anakartından iyi olmasına rağmen şu an benim yazdığım anakarttan daha ucuz modeller de var b650serisinde yani seninkinden daha ucuz olup 500 tl filan da düşebilir fiyat ama bu kart iyi bir kart
ram frekans cl oranı daha iyi (2x16 öneririm ama hem ilerde ekleyebilecğin için hem adil fiyat performans karşılaştırması olması için sendeki gibi tek 16 tuttum )
ssd okuma yazma oranı olarak da daha iyi ama sendeki gibi 500gb değil 1 tb

şimdi bu sistem bu hali ile 18850 ye tek tek toplanıyor
hadi toplamasını bilmiyorsun diyelim bir bilgisayarcıya toplatsan 19500 a geldi diyelim

geriye kaldı ekran kartı
vatandaki ekran kartı ayarında bir 4070 super alsan
mesela galax var iki yıl birebir değişim garantili 23k da o

sistem max 42k ya geldi

işlemcini buz gibi yapmayacak olsa da vatan sistemde bulunan stok fana göre çok daha iyi bir fan
b650 nin tepe seviyesi olmasa da b50 nin giriiş anakartlarından hali ile vatan sistemdeki anakarttan daha iyi bir anakart
ram frekans cl oranı daha iyi bir ram

ssd olarak 500gb daha fazla ve okuma yazma oranı daha fazla bir ssd
pc toplamasını bilmiyorsan bilgisayarcıya toplatma parası olarak ta sistem fiyatına eklenmiş 600-700 tl gibi bir toplama ücreti

TOPLAM 42500 TL
VATAN SİSTEM 40000 TL

Biz genellikle hazır sistemlere neden yöneldik son dönemlerde
özellikle ekran kartı perakende piyasasının fahiş fiyat olmasından kaynaklı hazır sistemler daha uyguna geliyor diye

eee
vatan sistem 40k
benim yazdığım ürünler 42500k

vatan sistemdeki ürünlerin perakendede 42500 e bile toplanıyor olsa
40k çok cazip değil hazır sistem için

kaldı ki
soğutma kanadında eklenen ücret
daha iyi bileşenler
500gb daha fazla ssd kapasitesi ile
zaten vatanla eşdeğer geliyor tek tek toplamak

İŞİN KISASI
FİYAT CAZİP DEĞİL

Batuska05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Ketenci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen 5 7500f tray fansız 5400 tl
x123 kule tipi fan 600 tl
b650 mosfet soğutmalı anakart 4500 tl
16 gb ddr5 6000 mhz cl36 ram 2000 tl
1 tb m2 nvme gen4 ssd 2300 tl
xpg valor mesh 750w psu lu mesh panel kasa 4050 tl

TOPLAM 18850 TL
Ekran kartına en son girecem

bu şekilde daha iyi soğutma çözümü ile
daha iyi anakartla ki senin anakartından iyi olmasına rağmen şu an benim yazdığım anakarttan daha ucuz modeller de var b650serisinde yani seninkinden daha ucuz olup 500 tl filan da düşebilir fiyat ama bu kart iyi bir kart
ram frekans cl oranı daha iyi (2x16 öneririm ama hem ilerde ekleyebilecğin için hem adil fiyat performans karşılaştırması olması için sendeki gibi tek 16 tuttum )
ssd okuma yazma oranı olarak da daha iyi ama sendeki gibi 500gb değil 1 tb

şimdi bu sistem bu hali ile 18850 ye tek tek toplanıyor
hadi toplamasını bilmiyorsun diyelim bir bilgisayarcıya toplatsan 19500 a geldi diyelim

geriye kaldı ekran kartı
vatandaki ekran kartı ayarında bir 4070 super alsan
mesela galax var iki yıl birebir değişim garantili 23k da o

sistem max 42k ya geldi

işlemcini buz gibi yapmayacak olsa da vatan sistemde bulunan stok fana göre çok daha iyi bir fan
b650 nin tepe seviyesi olmasa da b50 nin giriiş anakartlarından hali ile vatan sistemdeki anakarttan daha iyi bir anakart
ram frekans cl oranı daha iyi bir ram

ssd olarak 500gb daha fazla ve okuma yazma oranı daha fazla bir ssd
pc toplamasını bilmiyorsan bilgisayarcıya toplatma parası olarak ta sistem fiyatına eklenmiş 600-700 tl gibi bir toplama ücreti

TOPLAM 42500 TL
VATAN SİSTEM 40000 TL

Biz genellikle hazır sistemlere neden yöneldik son dönemlerde
özellikle ekran kartı perakende piyasasının fahiş fiyat olmasından kaynaklı hazır sistemler daha uyguna geliyor diye

eee
vatan sistem 40k
benim yazdığım ürünler 42500k

vatan sistemdeki ürünlerin perakendede 42500 e bile toplanıyor olsa
40k çok cazip değil hazır sistem için

kaldı ki
soğutma kanadında eklenen ücret
daha iyi bileşenler
500gb daha fazla ssd kapasitesi ile
zaten vatanla eşdeğer geliyor tek tek toplamak

İŞİN KISASI
FİYAT CAZİP DEĞİL
Başkanım bu saydığın bileşenlerin tamamının linklerini atabilir misin elimle toplarım tanıdık arkadaşım var bilgisayarcı yardım eder ürünleri alırken taksit imkanı da vardır.

Yazdığın bileşenleri içeren hazır sistem varmı peki hocam

Yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Sezerinho10

80+ Bronze
Başkanım bu saydığın bileşenlerin tamamının linklerini atabilir misin elimle toplarım tanıdık arkadaşım var bilgisayarcı yardım eder ürünleri alırken taksit imkanı da vardır.

Yazdığın bileşenleri içeren hazır sistem varmı peki hocam

Yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Bütçen ne kadar

Ps4cü35

80+ Bronze
Merhaba,

Kasamın grafik ve FPS performansının iyi olmasını istiyorum. SSD'nin yeterli gelmemesi durumunda ileride kendim değiştirebilirim. Ancak işlemci, anakart vb. konularda çok fazla bilgim yok. Birbirine uyumlu darboğaz yapmayacak bileşenlerden oluşan bir kasa istiyorum. Alacağım kasa beni 4-5 sene götürebilsin istiyorum. Vatan Bilgisayar'dan bir kasa gördüm sizce nasıldır. Vade farksız 3 taksit yapmaları benim işime de geliyor. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim şimdiden.
Dün güzel indirim vardı 36.500 dü

Batuska05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Ketenci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçen ne kadar
40 45 arası bütçem var şimdi hocam eğerki elimle toplamak daha mantıklı ve hazır sisteme göre daha sağlam olucaksa elimle de toplarım tek tek bileşenleri vade farksız taksit yapan yerden alırım tanıdık arkadaşıma toplattırırım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dün güzel indirim vardı 36.500 dü
Sağlık olsun hocam işlerim vardı anca konu açabildim tek başıma hangisi hangisiyle uyumlu darboğaz olur mu olmaz bilmiyorum anca konu açıp siz değerli reislerimden bilgi alıp ona göre kasamı alıcam

Sezerinho10

80+ Bronze
40 45 arası bütçem var şimdi hocam eğerki elimle toplamak daha mantıklı ve hazır sisteme göre daha sağlam olucaksa elimle de toplarım tek tek bileşenleri vade farksız taksit yapan yerden alırım tanıdık arkadaşıma toplattırırım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağlık olsun hocam işlerim vardı anca konu açabildim tek başıma hangisi hangisiyle uyumlu darboğaz olur mu olmaz bilmiyorum anca konu açıp siz değerli reislerimden bilgi alıp ona göre kasamı alıcam
hazır sistemleride özelleştirebilirsin ama taksit konusunda vatan kadar uygun olur mu bilemem

Sezerinho10

80+ Bronze
Bakıcaz artık reisim önerebileceğin hazır sistem varmı

Batuska05

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Batuhan Ketenci
Toplama yapmak istesem hangi bileşenleri alayım. Reisim

Sezerinho10