Neler Yeni

40-60k Laptop Önerisi

dembaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Sahin
Bütçe
50000
Kendime yeni bir laptop almayı düşünüyorum. Bütçem 40-60 bin TL aralığında. Aşağıdaki özelliklere dikkat ediyorum:

• Durduk yere ısınmaması,
  • Fan sesinin rahatsız edici olmaması,
  • Oyun oynarken eski laptopum gibi 98 dereceye çıkmaması,
  • 3D render ve video düzenleme gibi işlerde performanslı çalışması.
Not: Eski laptopum, çok ısınan bir Monster Abra A5 V17.2 modeliydi. Bu nedenle daha dayanıklı bir cihaz arıyorum.

Önerileriniz varsa paylaşabilirsiniz. Teşekkürler!

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Arda Akel
Kardeşim tecrübe konuşuyor, oyun oynamak için laptop alınmaz.
Tamam benim 3060 Mobile ve i5-12500H içeren Victus'um hala sağlam ama,
3060 mobile dediğin (ya da başka bir mobile grafik kartı) sana bir alt segmentin (misal benim için 3050) performansını verir.

Ve, 60 bin liraya müthiş sistemler toplaya da bilirsin.

Ama sen bilirsin. Şimdiden hayırlı olsun kardeşim benim.

Meto155

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Meto155
3060 mobile dediğin (ya da başka bir mobile grafik kartı) sana bir alt segmentin (misal benim için 3050) performansını verir.

Arkadaşa katılıyorum ama laptopta kararlıysan bütçenin el verdiği kadar bir victus bakman(tercihen ryzen)

dembaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Sahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Haklısınız zaten ancak ben evde genelde çok duramıyorum. Normalde sistem toplayacaktım ancak son 2-3 aydır küçük işletmelere web sitesi yapıyorum ve eski laptobum sıkıntı çıkarıyor yani laptop gerekiyor. Ondan dolayı laptop istedim yoksa laptop performansıyla pc arasında uçurum var haklısınız.

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Aslak
Haklısınız zaten ancak ben evde genelde çok duramıyorum. Normalde sistem toplayacaktım ancak son 2-3 aydır küçük işletmelere web sitesi yapıyorum ve eski laptobum sıkıntı çıkarıyor yani laptop gerekiyor. Ondan dolayı laptop istedim yoksa laptop performansıyla pc arasında uçurum var haklısınız.
hocam oyun oynamak için laptop alma bence alıcaksan bile ilk hedefin bu olmasın ama eğer illa diyosan bana oyuncu laptopu ver baba asus hocam asus rog modelinden seçin bende maalesef monster var asla monster aldırmam önermem süründürüyor servis köşelerinde hocam daha yeni yarına servis randevusu aldım

dembaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Sahin
hocam oyun oynamak için laptop alma bence alıcaksan bile ilk hedefin bu olmasın ama eğer illa diyosan bana oyuncu laptopu ver baba asus hocam asus rog modelinden seçin bende maalesef monster var asla monster aldırmam önermem süründürüyor servis köşelerinde hocam daha yeni yarına servis randevusu aldım
Benim monster sıcaktan yamuldu zaten tekrar hayatta almam. Laptop alırken oyun oynamak ana olan değil ama oynayacağım ama planım kod yazmak ve render almak hareket etmek zorunda olduğum içinde maalesef laptop almam lazım :(

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Aslak
Benim monster sıcaktan yamuldu zaten tekrar hayatta almam. Laptop alırken oyun oynamak ana olan değil ama oynayacağım ama planım kod yazmak ve render almak hareket etmek zorunda olduğum içinde maalesef laptop almam lazım :(
o zaman en iyisi oyunu 3. plana atmak çünkü hocam bataryası hızlı biticektir (şarjı) gaming laptoplardaki sorunlardan biride bu msı yada focus önermişlerdi focus un bazı modellerini şarjı 7 8 saat gidiyor hocam kod yazarken fazla bişi istemiyor gibi şuan ama kod yazmak için alınan laptopun en önemli 3 bileşeni vardır 1 ram 2 işlemci 3 ssd ekran kartı falan %3 , %15 max kullanacaksınız gerek yok 3090 ti bakabilirsiniz hem uygun hemde 4050 4060 4070 den daha iyi 3090 bana göre tabii ki şuyan fiyata baktım 2090 ti al hocam sojodjjjsnjnfdslkj

dembaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Sahin
o zaman en iyisi oyunu 3. plana atmak çünkü hocam bataryası hızlı biticektir (şarjı) gaming laptoplardaki sorunlardan biride bu msı yada focus önermişlerdi focus un bazı modellerini şarjı 7 8 saat gidiyor hocam kod yazarken fazla bişi istemiyor gibi şuan ama kod yazmak için alınan laptopun en önemli 3 bileşeni vardır 1 ram 2 işlemci 3 ssd ekran kartı falan %3 , %15 max kullanacaksınız gerek yok 3090 ti bakabilirsiniz hem uygun hemde 4050 4060 4070 den daha iyi 3090 bana göre tabii ki
Oyunu evde prizde oynuyorum zaten sağolun hocam 🫡

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Aslak
fiyatlar 70 k falan olmuş ya la enflasyola yarışılmıyor arkadaş hocam iyi bir işlemci alın oyunlarda ekran kartsız oynarsınız kfwoısdjslfsnsk df
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunu evde prizde oynuyorum zaten sağolun hocam 🫡
evde değilken kod yazmicakmısın ? ev dışında kullanmicakmısın valla gaming laptoplarda güç tasarrufunda iken 45 dk max gidiyor hocam siz bilirsiniz

dembaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Sahin
fiyatlar 70 k falan olmuş ya la enflasyola yarışılmıyor arkadaş hocam iyi bir işlemci alın oyunlarda ekran kartsız oynarsınız kfwoısdjslfsnsk df
Çok pahalı valla yapacak bir şey yok 😢

evde değilken kod yazmicakmısın ? ev dışında kullanmicakmısın valla gaming laptoplarda güç tasarrufunda iken 45 dk max gidiyor hocam siz bilirsiniz
sadece evde kalamıyorum hocam zaten bazen şehir dışına gitmem gerekiyor

aslak35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Aslak
Çok pahalı valla yapacak bir şey yok 😢

sadece evde kalamıyorum hocam zaten bazen şehir dışına gitmem gerekiyor
bana kalırsa hp victus - focus - msı - asus rog modelleri dışında bakma

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
120
İsim
Mert Güler
Asus rog alabilirsin bendeki şarja takılı değilken bataryası 4-5 saat gidiyor , ayrıca soğutması çok iyi 3 fan var içinde tavsiye ederim

Top Bottom