Neler Yeni

40 K Full+Full Sistem ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Umut Akyol
Bütçe
40.000
Arkadaşlar 40 k bütçemiz var belkide 45 en fazla yükselir ondan fazlası olmuyo

kasasından monitörüne masa falanda alıcam 40k dan sonrası için o 5 k ile alıyım diyom basitinden 1 k ya falan masa alsam kulaklık ceksem geri kalan 4 k ile mouse pad bide
bizim tanıdıktan mouse ve klavyede alıcam şuan eksik ne alıcağımı bilmediğim KASA + MONİTÖR
Kasa güçlü alıyım sonradan temizlikten başka derdim olmasın monitörüde yüksek hz ve ıps panel güzel renk dolgunluğuna sahip bulabilirsem çok güzel olur 27 inç minimum ondan altı olmasın fazlasıda olabilir yani bilmiyorum

Satriani

80+ Bronze
Arkadaşlar 40 k bütçemiz var belkide 45 en fazla yükselir ondan fazlası olmuyo

kasasından monitörüne masa falanda alıcam 40k dan sonrası için o 5 k ile alıyım diyom basitinden 1 k ya falan masa alsam kulaklık ceksem geri kalan 4 k ile mouse pad bide
bizim tanıdıktan mouse ve klavyede alıcam şuan eksik ne alıcağımı bilmediğim KASA + MONİTÖR
Kasa güçlü alıyım sonradan temizlikten başka derdim olmasın monitörüde yüksek hz ve ıps panel güzel renk dolgunluğuna sahip bulabilirsem çok güzel olur 27 inç minimum ondan altı olmasın fazlasıda olabilir yani bilmiyorum
Bence önce kafandaki sistemin bütçesini belirle, ona göre sistem önerilsin.
40K ile bu kadar şeyi almak çok mümkün değil, tabi önce alacağın sisteme bağlı ki zaten bu bütçede hepsini istersen alacağın sistem 1080P olur ve ona da 27'' gerek yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Jiyu
Bence hali hazırda biraz kötü da olsa kullanabileceğin masa , klavye mouse vs var ise önceliğin sistem ve monitör olsun.
Şu an zaten sistem alınırken bile ram ssd sonradan değiştiririz kafasında çoğu kişi.
özelleştirilerek bu sistemler düşünülebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Umut Akyol
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence önce kafandaki sistemin bütçesini belirle, ona göre sistem önerilsin.
40K ile bu kadar şeyi almak çok mümkün değil, tabi önce alacağın sisteme bağlı ki zaten bu bütçede hepsini istersen alacağın sistem 1080P olur ve ona da 27'' gerek yok.
40 k sadece kasa ve monitör için uğraşsak ortaya ne çıkar hocam ne diyosunuz bu işe
hani nasıl diyeyim kendimi açıklamak için yeri gelir fps yeri gelir hikayeli oyunlar falan oynamak için arıyorum ekran 27 inç ve yükseği istememin sebebide iki seçeneğinde ortası olsun ne cok fazla büyük nede küçük olsun gece peder ets seviyor oynarım diyor sonraki zamanlarda direksiyonda çözücem ondan yani inşallah anlamıssınızdır durumu

Satriani

80+ Bronze
30K+ bunu alırsın, SSD özelleştirme ile, yanına da 2K f/p monitör ayarlarsan olur sana 40K
Mesaj otomatik birleştirildi:

40 k sadece kasa ve monitör için uğraşsak ortaya ne çıkar hocam ne diyosunuz bu işe
hani nasıl diyeyim kendimi açıklamak için yeri gelir fps yeri gelir hikayeli oyunlar falan oynamak için arıyorum ekran 27 inç ve yükseği istememin sebebide iki seçeneğinde ortası olsun ne cok fazla büyük nede küçük olsun gece peder ets seviyor oynarım diyor sonraki zamanlarda direksiyonda çözücem ondan yani inşallah anlamıssınızdır durumu
Monitör büyüklüğü tabii ki zevke göre olabilir ama sistemin ihtiyacı olan monitörü almak gerekir. Bu sisteme 2K olur.
Kalan 5K'da araştırarak en ucuz şekilde mouse, klavye + masa çözersin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Umut Akyol
30K+ bunu alırsın, SSD özelleştirme ile, yanına da 2K f/p monitör ayarlarsan olur sana 40K

Monitör büyüklüğü tabii ki zevke göre olabilir ama sistemin ihtiyacı olan monitörü almak gerekir. Bu sisteme 2K olur.
hocam şimdi attığın sistemde neleri özelleştirmek mantıklı ssd sadece değiştirsem yeterlimi

Bence hali hazırda biraz kötü da olsa kullanabileceğin masa , klavye mouse vs var ise önceliğin sistem ve monitör olsun.
Şu an zaten sistem alınırken bile ram ssd sonradan değiştiririz kafasında çoğu kişi.
özelleştirilerek bu sistemler düşünülebilir.
eyvallah dostum sağolasın monitör konusundada yardımcı olursan cidden çok güzel olur

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Satriani

80+ Bronze
hocam şimdi attığın sistemde neleri özelleştirmek mantıklı ssd sadece değiştirsem yeterlimi

eyvallah dostum sağolasın monitör konusundada yardımcı olursan cidden çok güzel olur
Yani özelleştirmede çok seçenek var, hepsine girersen sistem 35K'ya çıkar, o zaman da monitörle 40+'yı bulur.
Bütçem sadece 45 dediğin için SSD'yi 1TB kaliteli bi' şey al, Ram'e daha sonra aynı değerlerde ikinci bi' tane eklersin, ya da farklı alırsın.
Ya da 1-2K eseneme olur dersen, kasa, SSD + Ram'i yükseltip 33K civarı alırsın bunu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Umut Akyol
1 TB lerden hangisine yükseltiyim hocam dediğiniz çok mantıklı monitör parası sıkışık olur bu sefer sonrasında ram artırılır sıkıntı olmaz sonucta

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Görkem
TEK TEK TOPLAMA İLE
Ryzen 5 7500f işlemci 5550
thermalright kule tipi fan 1230 tl
biostar b650 anakart 3720 tl
2x16 gb 6000 mhz cl30 ram 3650 tl
sapphıre 6800xt ekran kartı 18070 tl
1 tb m2 gen4 ssd 2450 tl
deepcool 750w psu lu mesh kasa 3670 tl
lenovo r27qe 27'' ips panel 2K monitör 7000 tl

TOPLAM 45340 45500 DE

bu sistemi böyle değerlendirin
şimdilik idareten koyabileceğiniz bir masa varsa idare edin
tek işiniz masa almak olsun ilk bütçede

40k bandında bir sistem için siz 4-5k monitör masrafı ayıırıyorsunuz ama
bu tarz sistemlerin hakkı 2k monitör

sistemde 2k çözünürlüklü monitör var

işlemci zaten güzel
soğutması 10 numara
anakart marka değeri aklınıza taklılabilir ama gayet iyi bir ürün
7800xt ekran kartı var

bence parçalardan ödün vermek yerine
masa işini geçici çözüm oluşturun

Satriani

80+ Bronze
1 TB lerden hangisine yükseltiyim hocam dediğiniz çok mantıklı monitör parası sıkışık olur bu sefer sonrasında ram artırılır sıkıntı olmaz sonucta
Kingston NV3' yükselt ve 31.5'e al, yani bütçe içinde daha fazla ilerleyemiyosun.

TEK TEK TOPLAMA İLE
Ryzen 5 7500f işlemci 5550
thermalright kule tipi fan 1230 tl
biostar b650 anakart 3720 tl
2x16 gb 6000 mhz cl30 ram 3650 tl
sapphıre 6800xt ekran kartı 18070 tl
1 tb m2 gen4 ssd 2450 tl
deepcool 750w psu lu mesh kasa 3670 tl
lenovo r27qe 27'' ips panel 2K monitör 7000 tl

TOPLAM 45340 45500 DE

bu sistemi böyle değerlendirin
şimdilik idareten koyabileceğiniz bir masa varsa idare edin
tek işiniz masa almak olsun ilk bütçede

40k bandında bir sistem için siz 4-5k monitör masrafı ayıırıyorsunuz ama
bu tarz sistemlerin hakkı 2k monitör

sistemde 2k çözünürlüklü monitör var

işlemci zaten güzel
soğutması 10 numara
anakart marka değeri aklınıza taklılabilir ama gayet iyi bir ürün
7800xt ekran kartı var

bence parçalardan ödün vermek yerine
masa işini geçici çözüm oluşturun
Mantıklı ama arkadaşın bütçesi belli, 40K sistem aldığı zaman en az 8K verecek 2K monitör alacak, klavye + mouse da alması lazımmış.
O zaman toplam bütçesi 50+ olur.
O kadar bütçesi varsa zaten daha da farklı seçenekler çıkarırız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Umut Akyol
Kingston NV3' yükselt ve 31.5'e al, yani bütçe içinde daha fazla ilerleyemiyosun.

Mantıklı ama arkadaşın bütçesi belli, 40K sistem aldığı zaman en az 8K verecek 2K monitör alacak, klavye + mouse da alması lazımmış.
hocam dediğinizi yükselttim fiyat makul gibi gözüküyor Arkadaşın dediği biraz fiyat fazla çıkıyor

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Görkem

bizim tanıdıktan klavye mouse alacam dediğinde ben ücretsiz alacak diye düşündüm
geriye sadece masa ihtiyacı kalıyor bahsettiklerinden

eğer anladığım gibi parasız alıyorsa
daha doğrusu 45k nın içine dahil etmiyorsak klavye mouse masrafını
sadece kasa monitör ve masa ise 45k için
zaten 45500 e 2k moniitör dahil sistem yazdım

o zamanda masa çözümü idarelik oluşturulabilirse güzel olur
yok mouse klavyeye de para verecekse 45k içinden bilemem

Satriani

80+ Bronze
bizim tanıdıktan klavye mouse alacam dediğinde ben ücretsiz alacak diye düşündüm
geriye sadece masa ihtiyacı kalıyor bahsettiklerinden

eğer anladığım gibi parasız alıyorsa
daha doğrusu 45k nın içine dahil etmiyorsak klavye mouse masrafını
sadece kasa monitör ve masa ise 45k için
zaten 45500 e 2k moniitör dahil sistem yazdım

o zamanda masa çözümü idarelik oluşturulabilirse güzel olur
yok mouse klavyeye de para verecekse 45k içinden bilemem
40K hepsini istiyor benim anladığım, hepsine para verecek yani. Hatta klavye, mouse, pad, masa + kulaklık yazmış.
Bunların hepsini 7800XT sistem ve monitör alıp, o bütçeye sığdıramaz. Mantıklı olan 7700XT sistemi SSD yükseltip 31K gibi alması. Kalana da artık f/p bi' monitör 7K falan bulursa. 2K geriye kalır, ona da mouse+klavye çözer.
Bilgisayarı da yere kurar ne diyim. :kekw:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,039,508
Üyeler
164,856
Son üye