Neler Yeni

4500 Tl sistem toplanılacak

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
kanka bide bir sorum daha olucak montaj yaptırayım mı 40 TL'ye yoksa 4-5 parça takıcam zaten zor bir şey değil parça parça mı alsam kargoda gelirken sıkıntı yaşanır mı vs. bu konu hakkındaki görüşün ne
Mesaj otomatik birleştirildi:

2. bir sorum dahada r5 1600 12nm yerine neden r5 2600 almıyorum aradaki fiyat çok bir şey değil aslında uzun süreli kullanacağım için performans bakımından soruyorum
Dersen ki ben uğraşmak istemiyorum vs. montaj yaptırabilirsin. Bende dün bir sistem siparişi verdim ve daha önce tecribem olmadığı için kablolama konusunda biraz kötü bir iş çıkarabileceğimi düşündüğümden dolayı montaj yaptırdım. Ha dersen ki ben kendim yapayım hem tecribe olur vs. daha mantıklı. 2600 yerine 1600 12nm tercih etmek daha mantıklı. Arada neredeyse hiç performans farkı yok ve 1600 kimi sitede 60-70 kimi sitede 90-100 lira fark yaratıyor.

swishein

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mehmet Çetin
Eğer yapabilirim dersen parça parça alabilirsin tabi ki. Ancak dikkatli takman gereken parçalar da var. Youtube'dan kasa parçaları nasıl birleştirilir videolarını dikkatli izlersen bir sorun kalmaz ancak hiç bilmeden atılma derim. Böyle dedim çünkü böyle yapmışlığım var, mesela fan nasıl sökülür diye hiç araştırmadan işlemci fanını söküp takmaya çalışırken ayaklarını kırmıştım :D
Kargoda herhangi bir sorun yaşanmaz, merak etme.

R5 1600 12nm yerine R5 2600 almıyoruz çünkü aynı güçteler :) Biliyorum saçma gözüküyor ancak durum böyle. "nm" dediğimiz şey ne kadar düşükse o kadar iyi. AMD ise R5 1600 işlemciyi ilk çıkarttığında 14nm idi. Uzun süre 14nm olarak kaldı. Ardından AMD bir karar ile 12nm'ye düşürme kararı aldı ve o şekilde üretmeye başladı. E işlemci 12nm olunca da kendisinden normalde daha güçlü olan R5 2600 ile aynı güce geldi. Aralarında performans farkı yok yani. İsim olarak R5 1600 daha düşük gözükse de aynı güçteler.
Peki ssd de adata 500 mb okuma ile kingston 500 mb okuma arasında ne fark var ikiside 480 ama fiyat farkı 70 tl

bide rx 580 tamamda asrock ile başka bir marka arasındaki fark ne asrock hiç duymadım daha önce kötü çıkmasın

bide şeyde var bu sisteme ne kadarlık psu lazım

bide kasa öneriniz varsa hangi kasayla değiştirmeliyim

Son düzenleme:

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,093
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Peki ssd de adata 500 mb okuma ile kingston 500 mb okuma arasında ne fark var ikiside 480 ama fiyat farkı 70 tl

bide rx 580 tamamda asrock ile başka bir marka arasındaki fark ne asrock hiç duymadım daha önce kötü çıkmasın

bide şeyde var bu sisteme ne kadarlık PSU lazım

bide kasa öneriniz varsa hangi kasayla değiştirmeliyim
Adata'da bazen sorun çıkabiliyor, o yüzden Kingston tercih et.

ASRock bu işlere uzak olduğun için yabancı geliyor. Kendisi köklü bir firmadır ve kaliteli parçalar üretir.

500W yeterli olur.

Kasa da gayet güzel, o şekilde kalabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,655
Üyeler
168,333
Son üye
Okanshelby
Top Bottom