- Bütçe
- 20000
Merhaba arkadaşlar. Herkese iyi forumlar dilerim.
Halihazırda kullandığım aşağıdaki 1080p monitörümü değiştirmek istiyorum.
Aslında eski değil, 2022 Aralıkta almıştım. Alırken çok arada kaldım 2K mı alsam diye. Sonuç olarak aldım, kullanıyorum, memnunum da. Ancak şöyle ki sıfırdan kasa topladım ve 7700 XT ile 7500F kombinasyonunu seçtim. Kartın hakkı 2K aslında, monitörü de buna göre yenileyeyim diye düşündüm. Bu sefer de önceki yaptığım gibi anlık 2K değil de ileriye dönük 4K bir cihaz alsam daha mantıklı olur gibi geldi. Ölçü olarak 27 inç yeterli gibi ama 4K çözünürlükte işler değişir mi bilemiyorum. Oturduğum yerden kolumu uzattığımda ekrana dokunabiliyorum. 4K olacağını da varsayarsak 27 üstü nasıl olur sizce?
Özellik bakımından sadece epey üzerinden kağıt üzerinde ms, CD, sRGB, Hz gibi özellikleri karşılaştırıyorum ama pek bilgim yok monitörlerle ilgili. Aradığım ana özellikleri ve kullanım amacımı sıralayacak olursam;
-IPS (OLED'ler güzel ama çok pahalı)
-4K (tavsiyelerinize göre 2K da değerlendirilebilir)
-10 bit (sanırım çoğu 8+ frc)
-hikayeli oyunlar ve film öncelikli.
-F/P odaklı bir ürün olması da oldukça önemli benim için.
Şu iki monitör güzel görünüyor.
Onun dışında şunu yeni gördüm:
Bu quantum teknolojisi çok fark oluşturan bir özellik midir?
Bir de bazı arkadaşların paylaştığı Dell'in şu modeline rastladım, gayet iyi görünüyor ama fiyatı biraz fazla geldi.
Bana yakın olanlar sırasıyla
1- Msi 274URF QD
2- Dell G3223Q ve Asus ROG XG27UCS
3- Msi 274UPF
Siz de fikir, bilgi, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.
Halihazırda kullandığım aşağıdaki 1080p monitörümü değiştirmek istiyorum.
ASUS TUF GAMING VG279Q1A 27" 165Hz 1ms HDMI DP ELMB Sync Freesync Premium FHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA
ASUS TUF GAMING VG279Q1A 27" 165Hz 1ms HDMI DP ELMB Sync Freesync Premium FHD IPS Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile VG279Q1A ITOPYA'da
www.itopya.com
Aslında eski değil, 2022 Aralıkta almıştım. Alırken çok arada kaldım 2K mı alsam diye. Sonuç olarak aldım, kullanıyorum, memnunum da. Ancak şöyle ki sıfırdan kasa topladım ve 7700 XT ile 7500F kombinasyonunu seçtim. Kartın hakkı 2K aslında, monitörü de buna göre yenileyeyim diye düşündüm. Bu sefer de önceki yaptığım gibi anlık 2K değil de ileriye dönük 4K bir cihaz alsam daha mantıklı olur gibi geldi. Ölçü olarak 27 inç yeterli gibi ama 4K çözünürlükte işler değişir mi bilemiyorum. Oturduğum yerden kolumu uzattığımda ekrana dokunabiliyorum. 4K olacağını da varsayarsak 27 üstü nasıl olur sizce?
Özellik bakımından sadece epey üzerinden kağıt üzerinde ms, CD, sRGB, Hz gibi özellikleri karşılaştırıyorum ama pek bilgim yok monitörlerle ilgili. Aradığım ana özellikleri ve kullanım amacımı sıralayacak olursam;
-IPS (OLED'ler güzel ama çok pahalı)
-4K (tavsiyelerinize göre 2K da değerlendirilebilir)
-10 bit (sanırım çoğu 8+ frc)
-hikayeli oyunlar ve film öncelikli.
-F/P odaklı bir ürün olması da oldukça önemli benim için.
Asus ROG Strix XG27UCS Monitör
Asus ROG Strix XG27UCS Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
www.epey.com
MSI MAG 274UPF Monitör
MSI MAG 274UPF Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
www.epey.com
Onun dışında şunu yeni gördüm:
MSI MPG 274URF QD Monitör
MSI MPG 274URF QD Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
www.epey.com
Bir de bazı arkadaşların paylaştığı Dell'in şu modeline rastladım, gayet iyi görünüyor ama fiyatı biraz fazla geldi.
Bana yakın olanlar sırasıyla
1- Msi 274URF QD
2- Dell G3223Q ve Asus ROG XG27UCS
3- Msi 274UPF
Siz de fikir, bilgi, deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.
Son düzenleme: