Berk Atmaca
80+ Silver
Dahası
Dostum yaşın kaçtı ve yapacağın iş neydi sorması ayıp?
14 yasındayım pinopenciye gidicemDostum yaşın kaçtı ve yapacağın iş neydi sorması ayıp?
Dostum yaşın gereği alacağın para normal görülebilir fakat aylık 8k çok iyi bir para değil açıkçası. Hevesini kırmak istemiyorum. Ben 14 yaşında günlük 80tl'ye garsonluk yapardım (6 sene olmus vay anasını). Çalışmak sana çok şey katıcak bundan eminiz. Kazandığın para sana çok tatlı gelecek. Hakkını savun kimseden utanıp çekinme. Ağır iş seni hem fiziksel hem psikolojik olarak yoracaktır. Bunun bilincindesin sanırım. Bazı günler sabah uyandığında söve söve gideceksin işe. Çalışıp istediğin telefonu aldığında her şey bitmiş olmayacak ama. 5k ile bir şey yapmak zorunda değilsin. Sakla demiyorum kesinlikle. Sen o an ne istiyorsan kendi paranla kendi emeğinle kazanmış olduğun paradan harca. Hayatta bol şans.14 yasındayım pinopenciye gidicem
Mesaj otomatik birleştirildi:
biraz ağır iş
Mesaj otomatik birleştirildi:
sineklik filan yapıyom insaata gidiyom
Alternatif bir iş yeri bulabilir misin? Gitmek istemiyorsan gitme dostum ama çalışmadan da bazı şeyler olmuyor maalesef. Erken yaşta tanışmıssındırben o pinopene 2 senedir gidiyorum bu 3 olcak. orda çalısmak istemiyorum ama yapcak bişey yok ilk sene haftalık 100e çalıstım
gecen sene 500e haftalık bu senede max 2k
vardır illa. heryerde çalısırım ama orası zor geliyor. hergün 40kg takımları arabadan indirmek sabah 9da dukkanı acmakAlternatif bir iş yeri bulabilir misin? Gitmek istemiyorsan gitme dostum ama çalışmadan da bazı şeyler olmuyor maalesef. Erken yaşta tanışmıssındır
beline dikkat et ben hiç dikkat etmezdim şimdi hergün onun ağrısını çekiyorum yaş 17 dahavardır illa. heryerde çalısırım ama orası zor geliyor. hergün 40kg takımları arabadan indirmek sabah 9da dukkanı acmak
Bisiklet alhocam yasım 14 daha
alacağın para çok azYazın çalısıp yaklaşık 15k kadar bi para toplicam. 10K ile telefon alıcam. Kalan 5k ile napıyım. Sistemim Monitor hariç iyi.
hocam bencede az ama annemler oyle demiyoralacağın para çok az
bisikletim var ama bakıma ihtiyacı varBisiklet al
Öğrenciysen 9.5k ya telefon al öğrenci indirimi çek cebinde 10k kalsınYazın çalısıp yaklaşık 15k kadar bi para toplicam. 10K ile telefon alıcam. Kalan 5k ile napıyım. Sistemim Monitor hariç iyi.