Güç kaynağın isterse 1200W olsun, senin sistemin 300W çekerse 300W üzerinden hesaplanır. Sistemin nedir ?
Maalesef sistemim yok. Araştırma aşamasındayım aşağıdaki gibi düşünüyorum (Donanım Arşivi md1 sistem benzeri)pek bir bilgim yok yardımız için teşekkürlerGünde 8 saat 600w bir güç kaynağı hani sisteminde 600w ye göre en yüksek olsa bile faturana 70 falan yansır heralde
8 saat açık kalacak, peki ne kadar süre oyun oynanacak ? Çünkü bileşenler zorlanmadığı takdirde az güç çeker, bu sebeple ne kadar süre zorlandıklarını bilmek gerekiyor.Maalesef sistemim yok. Araştırma aşamasındayım aşağıdaki gibi düşünüyorum (Donanım Arşivi md1 sistem benzeri)pek bir bilgim yok yardımız için teşekkürler
MSI B450M PRO-MAX
AMD Ryzen 5 1600
Asus DUAL RX580 OC 4GB GDDR5
Corsair 8GB Vengeance LPX 3000MHz CL16 (2. 8gb daha sonra takabilirim)
Bu sistemle 70 de yakmaz muhtemelen F/P sistemi güç kaynağ ızaten fazla fazla alınmış o yüzden 650 w ın hepsini kullanmaz 30 tl falan belki yansır ama daha iyi bilen birine sor derimMaalesef sistemim yok. Araştırma aşamasındayım aşağıdaki gibi düşünüyorum (Donanım Arşivi md1 sistem benzeri)pek bir bilgim yok yardımız için teşekkürler
MSI B450M PRO-MAX
AMD Ryzen 5 1600
Çok oyun oynayamıyorum. Traderlık yapıyorum(tarayıcı,spotify,discord)arada kafa dağıtmak için 1 saat girip cıkıyorum o da hergün değil ortalama günlük 1 saat diyebiliriz8 saat açık kalacak, peki ne kadar süre oyun oynanacak ? Çünkü bileşenler zorlanmadığı takdirde az güç çeker, bu sebeple ne kadar süre zorlandıklarını bilmek gerekiyor.
Maalesef sistemim yok. Araştırma aşamasındayım aşağıdaki gibi düşünüyorum (Donanım Arşivi md1 sistem benzeri)pek bir bilgim yok yardımız için teşekkürlerOlay PSU değil sistem özelliklerin ne?
O zaman ortalama olarak 250W'lık bir kullanımı ele alabiliriz.Çok oyun oynayamıyorum. Traderlık yapıyorum(tarayıcı,spotify,discord)arada kafa dağıtmak için 1 saat girip cıkıyorum o da hergün değil ortalama günlük 1 saat diyebiliriz
Mesaj otomatik birleştirildi:
Maalesef sistemim yok. Araştırma aşamasındayım aşağıdaki gibi düşünüyorum (Donanım Arşivi md1 sistem benzeri)pek bir bilgim yok yardımız için teşekkürler
MSI B450M PRO-MAX
AMD Ryzen 5 1600
Çok oyun oynayamıyorum. Traderlık yapıyorum(tarayıcı,spotify,discord)arada kafa dağıtmak için 1 saat girip cıkıyorum o da hergün değil ortalama günlük 1 saat diyebiliriz
(Yukarıda etiketlemeyi unutmusum ilk defa kullanıyorum forum güzel olmus elinize sağlık)
Teşekkür ederimO zaman ortalama olarak 250W'lık bir kullanımı ele alabiliriz.
Bu durumda 8x250=2000W, 1000W elektrik hemen hemen 75 kuruş. Bu durumda günlük 1,5 TL elektrik kullanıyor bilgisayar.
30x1,5=45 TL yapmış oluyor. Yani elektrik faturasının hemen hemen 45 TL'si bilgisayar sağlamış olacak diyebilirim.
Rica ederimTeşekkür ederim