Değmez şuan. Zaten 5600x darboğaz yapsada aman aman etkilemez seni biraz daha para biriktirip AM5 geçmen daha mantıklı olur.5600x den 5800x3d ye geçmeye değer mi ki?
Değmez şuan. Zaten 5600x darboğaz yapsada aman aman etkilemez seni biraz daha para biriktirip AM5 geçmen daha mantıklı olur.5600x den 5800x3d ye geçmeye değer mi ki?
Onun yerine hikayeli oyunsa odak 4k TV daha mantıklı 60hz/120hz5600x den 5800x3d ye geçmeye değer mi ki?
Am5 geçersem ramleride değiştirmem gerekecek ddr5 çok fark yaratıyor mu? İntel tarafında ne önerirsin?Değmez şuan. Zaten 5600x darboğaz yapsada aman aman etkilemez seni biraz daha para biriktirip AM5 geçmen daha mantıklı olur.
2k monitör var 4k pahalıya patlar bana.Onun yerine hikayeli oyunsa odak 4k TV daha mantıklı 60hz/120hz
Ddr5 fark yaratıyor özellikle AMD lerde. Intel tarafında şuan hiç bir işlemciyi önermem ölü soket 1700.Am5 geçersem ramleride değiştirmem gerekecek ddr5 çok fark yaratıyor mu? İntel tarafında ne önerirsin?
Mesaj otomatik birleştirildi:
2k monitör var 4k pahalıya patlar bana.
O zaman mantıklı olan düz 4070 almak yada ti alıp geleceğe yönelik beklemek mi olur? İntelin kötü olmasının sebebi nedir peki?Ddr5 fark yaratıyor özellikle AMD lerde. Intel tarafında şuan hiç bir işlemciyi önermem ölü soket 1700.
Alacaksın seneye 14. Nesil gelecek upgrade edemeyeceksiniz veya 15,16. Nesiller çıktığında uzaktan ekmek banacaksın çünkü ekstra anakarta para vereceksin. Ama amd de 3,4 seri boyunca upgrade şansın olacak anakart değiştirmeden ayrıca ddr5 in etkisi amd lerde daha fazla verdiğin paraya değiyor ddr5. Ben olsam 4070ti zorlardım çünkü performans olarak 4070 den bariz iyi olacak ve fiyat farkıda en fazla 2,5k civarı olur.O zaman mantıklı olan düz 4070 almak yada ti alıp geleceğe yönelik beklemek mi olur? İntelin kötü olmasının sebebi nedir peki?