5800x3d vs 5700x ( ACİL )

Redshift

80+
Reaksiyon skoru
122
İşlemcimi daha uzun ömürlü yapmak adına 5700x’ten 5800x3d’ye geçmeyi planlıyorum. İşlemcimi sattıktan sonra 6k daha para ödeyerek upgrade edebiliyorum. Bu 6000₺ ye değecek bir fark yaşar mıyım? Single player hikaye oyunları oynayan biriyim örn: assassins creed mirage

İşlemcimi daha uzun ömürlü yapmak adına 5700x’ten 5800x3d’ye geçmeyi planlıyorum. İşlemcimi sattıktan sonra 6k daha para ödeyerek upgrade edebiliyorum. Bu 6000₺ ye değecek bir fark yaşar mıyım? Single player hikaye oyunları oynayan biriyim örn: assassins creed mirage
Gerek yok bence FPS oyunu oynamıyorsanız

Single playerda gereksiz.

Hikayeli oyunda hiçbir fark olmaz.
Bu arda ekran kartı ne asıl soru bu?

Önbellek isteyen oyunlarda çağ atlarsın ama bence işlemcini satıp ddr5e geçmek daha doğru olur

Hikayeli oyunda hiçbir fark olmaz.
Bu arda ekran kartı ne asıl soru bu?
6900XT
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O
Önbellek isteyen oyunlarda çağ atlarsın ama bence işlemcini satıp ddr5e geçmek daha doğru olur
Hocam o zaman komple satıp DDR 5 set dizmem gerek o da bana ortalama 18bin liraya patlar

Single playerda gereksiz.
Anladım hocam o zaman boşuna para vermiyim

6900XT

O

Hocam o zaman komple satıp DDR 5 set dizmem gerek o da bana ortalama 18bin liraya patlar

7500fli sisteme geçsen okadar fazla olmaz fiyat

7500fli sisteme geçsen okadar fazla olmaz fiyat
@HacıSOFU dmden yaz hacı abiye sana ucuza kapatır 😂

6900XT

O

Gerek yok ilerde AM5 geçersin.

6900XT

O

Ben pahalı aldığım halde 13500tl tuttu ddr5 sistem + olarak 32gb ram koydum ana kartta 4300tl verdim işlemciye de piyasadan pahalıya aldım 😄

Ben pahalı aldığım halde 13500tl tuttu ddr5 sistem + olarak 32gb ram koydum ana kartta 4300tl verdim işlemciye de piyasadan pahalıya aldım 😄
Hocam linkleri atar mısınız :) ben seçince elim hep en pahalısına gidiyor. ATX harici anakart tercih etmiyorum bir de tipine önem veriyorum kartın ortalama 8k o tutuyor 7500f ise 5700₺ şimdiden 13700₺ bir de 6400mhz ram 32gb onda 5000₺ naptı 18.700₺ :):):)

Hocam linkleri atar mısınız :) ben seçince elim hep en pahalısına gidiyor. ATX harici anakart tercih etmiyorum bir de tipine önem veriyorum kartın ortalama 8k o tutuyor 7500f ise 5700₺ şimdiden 13700₺ bir de 6400mhz ram 32gb onda 5000₺ naptı 18.700₺ :):):)
Sana uyguna dizeyim geçeceksin AM5 :)

hikayeli oyunlarda uzun süre üzmez elindeki işlemci ve 5800x3d pahalı bir işlemci eğer 5800x3d geçmeyi düşünüyorsa bence ddr5 yani am5 platformuna yönelmeni öneririm. değmez bence.

Geri