Neler Yeni

60 bin tl'yi geçmeyecek chopper motor tavsiyesi?

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
852
İsim
okr
Arkadaşlar merhaba ilk defa motor sahibi olacağım ve chopper almak istiyorum, yakın zamanda ehliyet alacağım, hız meraklısı değilim. hangi modelleri önerirsiniz

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
Arkadaşlar merhaba ilk defa motor sahibi olacağım ve chopper almak istiyorum, yakın zamanda ehliyet alacağım, hız meraklısı değilim. hangi modelleri önerirsiniz
İkinci el olacaksa mct 250 öneririm bu bütçeye

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
852
İsim
okr
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz

YUKİ FUNRİDER 125 modeli'de hoşuma gitti ama, biraz fiyat aşıyor. temiz 2.el bulamazsam ona kalırım artık.​

Berbat alma Çinli alırken bile en iyisini al başın ağrır çok verimsiz bi motor bu funrider 125cc bi motor için cok fazla ağır ve güçsüz cok fazla benzin yakacaksin ve bi karşılık alamayacaksin bu motordan mct ile orta devirlerde bu motordan daha fazla verim alirsin ayrıca mctye cok fazla modifikasyon uyuyor az ugrasarak zevkine yakin bi motor ortaya cikarabilirsin benim garajda bi tane skaygo sprint 125-30 yatıyor 125cc sıvı soğutmalı 15 beygir ama 140 kilo iyi gidiyor ama cok verimsiz mesela benzin 7 lirayken hafta da bir depo bitiyordu ve kısa mesafe de bu kadardı 15 litre depo var şuan kullaniyor olsam acayip cep yakar masrafi da bitmiyor şanzıman dağıttı yaptim bi sure kullanip yine yatirdim gecen calistirayim dedim yok elektronik sıkıntı çıkardı durduk yerde parcalarda sıkıntı olmaz dedim aküyü bagladigim an kontak açıksa sigorta kesiyor kısa devre vardır diye bastan tesisat cektim yine ayni farlari sinyalleri gostergeyi herşeyi söküp sadece calismasini saglayacak kadar tesisat cektim yine aynı elektriktende pek anlamiyorum maalesef hangi parca da sorun var bulamadim kısaca bu tarz motorlar alırsan ustanın karısı olursun

Knispel

80+ Bronze
Daelim daystar 250 alabilirsin. İnceleme fırsatım olmuştu güzel bir motor. Menşei Güney kore yani çin değil buda bir tık ön plana çıkartıyor.

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
852
İsim
okr
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Berbat alma Çinli alırken bile en iyisini al başın ağrır çok verimsiz bi motor bu funrider 125cc bi motor için cok fazla ağır ve güçsüz cok fazla benzin yakacaksin ve bi karşılık alamayacaksin bu motordan mct ile orta devirlerde bu motordan daha fazla verim alirsin ayrıca mctye cok fazla modifikasyon uyuyor az ugrasarak zevkine yakin bi motor ortaya cikarabilirsin benim garajda bi tane skaygo sprint 125-30 yatıyor 125cc sıvı soğutmalı 15 beygir ama 140 kilo iyi gidiyor ama cok verimsiz mesela benzin 7 lirayken hafta da bir depo bitiyordu ve kısa mesafe de bu kadardı 15 litre depo var şuan kullaniyor olsam acayip cep yakar masrafi da bitmiyor şanzıman dağıttı yaptim bi sure kullanip yine yatirdim gecen calistirayim dedim yok elektronik sıkıntı çıkardı durduk yerde parcalarda sıkıntı olmaz dedim aküyü bagladigim an kontak açıksa sigorta kesiyor kısa devre vardır diye bastan tesisat cektim yine ayni farlari sinyalleri gostergeyi herşeyi söküp sadece calismasini saglayacak kadar tesisat cektim yine aynı elektriktende pek anlamiyorum maalesef hangi parca da sorun var bulamadim kısaca bu tarz motorlar alırsan ustanın karısı olursun
hocam mondial mct 250 nasıldır peki? ya aslında 70 bin tl'ye kadar çıkabilirim belki. öğrenciyim elimde çok para da yok sistemi satıp almayı düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daelim daystar 250 alabilirsin. İnceleme fırsatım olmuştu güzel bir motor. Menşei Güney kore yani çin değil buda bir tık ön plana çıkartıyor.
evet hocam hem motor sıvı soğutmalı, parçası bulunur mu ki?

Son düzenleme:

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
hocam mondial mct 250 nasıldır peki? ya aslında 70 bin TL'ye kadar çıkabilirim belki. öğrenciyim elimde çok para da yok sistemi satıp almayı düşünüyorum.

Mct 250 oneriyorum hocam zaten daelim de iyidir ama yine ortlama mondial kalitesinde ama yedek parcalari pahalı ve bulmakta zorluk cekebilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
En iyi tercih açık ara bu

Mct 250 oneriyorum hocam zaten daelim de iyidir ama yine ortlama mondial kalitesinde ama yedek parcalari pahalı ve bulmakta zorluk cekebilirsin
YA BIRAK HOCAM MONDİAL KALİTESİ NE MCTNİN NE KADAR SAÇMA BİR MOTOR OLDUĞUNDAN HABERİN VAR MI SDFLKLGFSDGLKFSDLKG

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
En iyi tercih açık ara bu

YA BIRAK HOCAM MONDİAL KALİTESİ NE MCTNİN NE KADAR SAÇMA BİR MOTOR OLDUĞUNDAN HABERİN VAR MI SDFLKLGFSDGLKFSDLKG
Ne diyon murat mondial kaliteli mi dedim ben daelim ortalama mondial kalitesinde diyorum sen ne diyon?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
Ayrıca Hyosung GV250 de alabilirsin çok kaliteli motordur. Süperlighttan falan buna geçiyorlar hep superlight gruplarındakiler. Alacaksan superlight vs kesinlikle alma parçası çok pahalı ve randımansız motor. Aynı şekilde ucuza bulmadığın sürece mct,kanuni caracal,kanuni tiger gibi motorlara da bulaşma jinluna özellikle hiç bulaşma

Ne diyon murat mondial kaliteli mi dedim ben daelim ortalama mondial kalitesinde diyorum sen ne diyon?
Daelim mondial kalitesinde falan değil kardeşim benim Daelim dediğimiz marka kore malı güzel performansta ve kalitede motorlar üretiyor. Mondial ile kıyaslamak bile hata. Yazım şeklin yüzünden o şekilde gözükmüyor ayrıca

Alabileceğin en mantıklı ve en iyi kalitede motorlardan biri hatta belki en iyisi daelim ile beraber.
Çift silindir yağ soğutmalu

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
Ayrıca Hyosung GV250 de alabilirsin çok kaliteli motordur. Süperlighttan falan buna geçiyorlar hep superlight gruplarındakiler. Alacaksan superlight vs kesinlikle alma parçası çok pahalı ve randımansız motor. Aynı şekilde ucuza bulmadığın sürece mct,kanuni caracal,kanuni tiger gibi motorlara da bulaşma jinluna özellikle hiç bulaşma

Daelim mondial kalitesinde falan değil kardeşim benim Daelim dediğimiz marka kore malı güzel performansta ve kalitede motorlar üretiyor. Mondial ile kıyaslamak bile hata. Yazım şeklin yüzünden o şekilde gözükmüyor ayrıca

Alabileceğin en mantıklı ve en iyi kalitede motorlardan biri hatta belki en iyisi daelim ile beraber.
Çift silindir yağ soğutmalu
Mondialden kaliteli degildir kalitesiz diyende olmadi zaten kardeşim sonuç olarak japon kadar alman kadar kaliteli değil malzeme kalitesi de iyi değil ikinci el piyasası ağır gv250 neyse de daelim ariza çıkardığı an bittin

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,203
İsim
Murat Orhan
Mondialden kaliteli degildir kalitesiz diyende olmadi zaten kardeşim sonuç olarak japon kadar alman kadar kaliteli değil malzeme kalitesi de iyi değil ikinci el piyasası ağır gv250 neyse de daelim ariza çıkardığı an bittin
Çok ağır boş yapıyorsun şuan Daelim parçası yabancı ülkelerden dahi getiriliyor çok uygun fiyatlara hatta kendi sitesinden sipariş ediyorsun :D Hyosung GV'de kronik sorunu olmayan bir motor bloğuna sahip. Mondialden kaliteli degildir mi :D Mondial tenekeden başka bir şey üretmiyor birde onunla mı kıyaslıyorsun hala? Koreliler en az hintliler kadar iyi malzeme üretiyor. Hero ile eşit diyebilirim malzeme kaliteleri.

Malzeme kalitesi de gayet iyi binmediğin nereden belli oluyor birde gelmiş mondial savunuyorsun hala cidden inanamıyorum ya. GV250nin piyasası ağır olsa ne olur olmasa ne olur koyarsın 1 haftaya gitmez 1 aya gider, Millet devamlı kullanıyor Mondial gibi alıp pişman olup 2. haftadan satışa çıkarmıyorlar :)

Sana kalsa mct aldıracaksın adam çişini tutamayacak motorun üzerinde. Balansör bile olmayan, daha kendi civatalarını tutamayan motoru öneriyorsun adama.

hocam mondial mct 250 nasıldır peki? ya aslında 70 bin TL'ye kadar çıkabilirim belki. öğrenciyim elimde çok para da yok sistemi satıp almayı düşünüyorum.

Hocam bu fiyat bandında ki chopperların motor bloğu kapağına kadar neredeyse her parçası uyumlu olur. Depodan çamurluklara çamurluklardan yan kapaklara. illa ramzey,superlight,kanuni vs bir markanın parçası uyuyor. Hyosung GV ve Daelim Daystar sınıfının en güçlü ve torklu motorlarına sahip. Hyosung yağ soğutmalı Daelim sıvı soğutmalı. Bana kalırsa Hyosungu tercih etsen daha iyi.

Ayrıca bu motorlar orijinalinde karbüratör yerine enjeksiyonlu geliyor(yeni modelleri) karbüratörle de uğraşmamış oluyorsun.

Lifan,kübanın chopperlarını önermiyorum Mondial ve jinlun kesinlikle önermiyorum

MCT Zamanında 8 10 bin lirayken kimse yüzüne bakmıyordu o zaman bile kanuni caracal ve ramzey QM gibi rakiplerinin hep arkasındaydı. Tipi desen tam chopper değil gidişi desen bi garip 2 silindir gibi değil. Hiç güven vermeyen b*ktan bir motor MCT. En yakın arkadaşımda vardı subap ayarını 50 kmde bir tekrar yaptırıyordu motor kendi titreşiminden adam akıllı çalışmıyordu bile balansörsüz motorlarda kroniktir bu. ya Loclite'layacaksın tüm civataları ya da her Allahın günü acaba gevşemiş mi diye bakacaksın.

Hyosung GV ve Daelim Daystar Üst Segment

Kanuni Caracal,Ramzey QM orta segment

Birde skygo diye bir marka var da onun chopperını bulabilir misin şuan bilmem görünüş ve customization olarak çok güzeldi

Son düzenleme:
Top Bottom