Neler Yeni

6700XT sistemde Ekran yırtılması yaşanıyor fps çok düşüyor

WarIock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer ÖZTÜRK
B450M S2H, ASUS Dual 6700XT, 5600X, XPG 2x8 3600MHz, 650W PSU ve bir adet SSD bir adet M.2 SSD sistem kullanmaktayım. Warzone oynuyorum oyuna girdiğim zaman 10 dakika içerisin de ekranım kapanıyor kasa çalışmaya devam ediyor. Memtest86 ile RAM testi yaptım hata ile karşılaştım RAM değişim yaptıktan sonra tekrar oyuna girdim ve aynı sorunlar ile yeniden karşılaştım. Tekrar RAM testi yaptım yeni aldığım RAM'lerin de hatalı olduğunu gördüm ve değişim ile başka bir RAM aldım. Tekrar oyuna girdiğim de ekranım kapanmadı ancak 170 FPS'den 50 FPS'a kadar düşmesi ve oyunun müthiş yırtılması devam etti. Sistemim de ki her bileşeni test ettim ve hiçbir anormallik ile karşılaşmadım. SSD testi yaptım sentinel uygulaması ile test ettiğim de oyunumun kurulu olduğu SATA SSD diskin de 1 bozuk sektör var uyarısı ile karşılaştım. HD tune Pro ile error scan yaptım 2 kere ve ikisin de de bozuk sektör çıkmadı. Her ihtimale karşı diğer M.2 SSD'ye oyunu taşıdım orada deneyince yine sorunlar devam etti. 170/180 fps alıyorum ancak oyun hiç akıcı değil, fazlasıyla takılıyor. Bu konu da bana fikir verebilecek var mı?

Ekler

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    402.8 KB · Hit: 9

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,132
İsim
Ömür
B450M S2H, ASUS Dual 6700XT, 5600X, XPG 2x8 3600MHz, 650W PSU ve bir adet SSD bir adet M.2 SSD sistem kullanmaktayım. Warzone oynuyorum oyuna girdiğim zaman 10 dakika içerisin de ekranım kapanıyor kasa çalışmaya devam ediyor. Memtest86 ile RAM testi yaptım hata ile karşılaştım RAM değişim yaptıktan sonra tekrar oyuna girdim ve aynı sorunlar ile yeniden karşılaştım. Tekrar RAM testi yaptım yeni aldığım RAM'lerin de hatalı olduğunu gördüm ve değişim ile başka bir RAM aldım. Tekrar oyuna girdiğim de ekranım kapanmadı ancak 170 FPS'den 50 FPS'a kadar düşmesi ve oyunun müthiş yırtılması devam etti. Sistemim de ki her bileşeni test ettim ve hiçbir anormallik ile karşılaşmadım. SSD testi yaptım sentinel uygulaması ile test ettiğim de oyunumun kurulu olduğu SATA SSD diskin de 1 bozuk sektör var uyarısı ile karşılaştım. HD tune Pro ile error scan yaptım 2 kere ve ikisin de de bozuk sektör çıkmadı. Her ihtimale karşı diğer M.2 SSD'ye oyunu taşıdım orada deneyince yine sorunlar devam etti. 170/180 fps alıyorum ancak oyun hiç akıcı değil, fazlasıyla takılıyor. Bu konu da bana fikir verebilecek var mı?
Warzone şuan sıkıntılı zaten başka oyunda böyle bir hata alıyormusun

xavic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
emre ay
ekran kartı driver düşürün bios update chipset driver kontrol edin.

WarIock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer ÖZTÜRK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Warzone şuan sıkıntılı zaten başka oyunda böyle bir hata alıyormusun
internetim kotalı 5 gün sonra yenilenecek ve o zaman başka bir oyun indirebileceğim. elim bu konu da kısıtlı yani. başka oyun da deneyemedim ama benim sanki oyundan ayrı başka bir sıkıntısı var gibi hissettiğim için konu açtım. düne kadar bilgisayarımı kapatıyordu bugün ram değişimi yaptım bilgisayarımı kapatmadı ancak hâlâ fazlasıyla drop ve yırtılma söz konusu
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartı driver düşürün bios update chipset driver kontrol edin.
hepsi tam söylediğiniz gibi. driver düşürdüm hatta geçmiş 3 driver kurdum denedim. bios ve chipset hepsi güncel

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,881
İsim
yusuf ecer
Başka oyunlarda sorun aynı mı? Ona göre bir yorumum olacak.

WarIock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer ÖZTÜRK
Başka oyunlarda sorun aynı mı? Ona göre bir yorumum olacak.
başka oyunlar da deneme fırsatım olmadı maalesef. 3 hafta kadar evvel ragnarök oynamıştım ama ve çokta iyiydi hiç sıkıntı yaşamadım. black ops 6 çıktı 25 ekim de ve onu rahat oynadım ne zaman warzone çıktı böyle bir sorun ile karşılaştım

Palo DAYI 👑

80+ Gold
başka oyunlar da deneme fırsatım olmadı maalesef. 3 hafta kadar evvel ragnarök oynamıştım ama ve çokta iyiydi hiç sıkıntı yaşamadım. black ops 6 çıktı 25 ekim de ve onu rahat oynadım ne zaman warzone çıktı böyle bir sorun ile karşılaştım
ozaman oyun kaynaklı olabılır

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,881
İsim
yusuf ecer
Öncelikle steam tarafında biraz sıkıntılı warzone. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. Battlenet veya xboxtan indirmeyi deneyin( activision account ile senkronizasyon var, silah vs ilerlemeniz kaybolmayacak.
Frame generation açık ise oyunu tam ekran yapın. Tam ekran ise pencereli tam ekran yapın, warzone tarafında exclusive fullscreendi sanırım. Sorun devam ediyorsa frame generationu kapatin.

WarIock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer ÖZTÜRK
Öncelikle steam tarafında biraz sıkıntılı warzone. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir. Battlenet veya xboxtan indirmeyi deneyin( activision account ile senkronizasyon var, silah vs ilerlemeniz kaybolmayacak.
Frame generation açık ise oyunu tam ekran yapın. Tam ekran ise pencereli tam ekran yapın, warzone tarafında exclusive fullscreendi sanırım. Sorun devam ediyorsa frame generationu kapatin.
battle.netten oynuyorum. frame generation önerisini uygulayacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

u
ozaman oyun kaynaklı olabılır
umarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,106
Üyeler
160,948