Neler Yeni

6'dan Fazla Sorumlu Ders Yüzünden Sinifta Kalinir Mi?

Usasrda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda Aras
Ortalamam 50'nin üstünde baraj dersten geçiyorum ama 2 tane zayıfım var onun dışında geçen yıldan kalan 8 tane sorumlu sınavım var. sorumluluk sınavları karneden sonra yapılacak hepsini vericem.devamsızlık sınırını aşmadım. Geçen yıl gelen sorumluluklar yüzünden sınıfta kalır mıyım? Şuan 10.sınıfım Teşekkürler.

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,306
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
Ortalamam 50'nin üstünde baraj dersten geçiyorum ama 2 tane zayıfım var onun dışında geçen yıldan kalan 8 tane sorumlu sınavım var. sorumluluk sınavları karneden sonra yapılacak hepsini vericem.devamsızlık sınırını aşmadım. Geçen yıl gelen sorumluluklar yüzünden sınıfta kalır mıyım? Şuan 10.sınıfım Teşekkürler.
Sorumlulukları 12. Derse kadar vermen gerekiyormvermezsen diploma alamıyorsun sınıfı geçebiliyorsun

Usasrda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda Aras
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorumlulukları 12. Derse kadar vermen gerekiyormvermezsen diploma alamıyorsun sınıfı geçebiliyorsun
Hocam bazıları ortalama 50 üstünde olsun geçersin diyor bazıları 6 dan fazla olduğu için kalırsın diyor ben anlayamadım umarım kalmam ya.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
fatih
Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58
- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

6 dersten fazla zayıf olursa sanırım sorunlu bile geçemiyorsun direk kalıyorsun yani not ortalamasına bakılmaz 6 dan azsa 50 ortalamayla geçersin sorumluluk sınavını vermen gerekir. asıl sorulması gereken soru nasıl o kadar zayıfın olabilir

Usasrda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda Aras
Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması

MADDE 58
- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

6 dersten fazla zayıf olursa sanırım sorunlu bile geçemiyorsun direk kalıyorsun yani not ortalamasına bakılmaz 6 dan azsa 50 ortalamayla geçersin sorumluluk sınavını vermen gerekir. asıl sorulması gereken soru nasıl o kadar zayıfın olabilir
doğrudan sınıfı geçemeyen öğrencilerden diye başlıyor yani ortalaması 50 altı olanlar için bu madde.Ortalama 50 altındaysa ve 3 den fazla zayıf varsa sınıf tekrarı diyor ancak 3 veya 3'den azsa sorumlu olarak üst sınıfa geçiliyor ancak alt sınıflar örneğin 9. sınıftan 3 tane sorumluluk 10.sınıftanda 4 tane sorumluluk var ve 11.sınıfsın ortalamanda 50'nin altında 1 tane dersten kalsan bile alt sınıflarla toplam 6'dan fazla sorumluluk olduğu için sınıfta kalırsın ama ortalama 50 üstüyse istersen 10 zayıfın olsun alt sınıflardanda 9 tane sorumluluğun olsun sınıfta kalmıyorsun dedi bir arkadaşım ve aynısının benzer örneğini bir öğretmen yapmıştı.Hocam ben 9.sınıfta sınavlara girememiştim şehir dışındaydım ve covid dönemindeydik bildiğiniz gibi uzaktan eğitim yapıldı sınavlara girememiştim sınıfta kalmada yoktu ancak ortalaması 50 altı olanlar kaldığı her dersten sorumlu olarak geçiyordu bende sorumlu olarak geçmiştim 8 tane sorumluluk sınavım varmış.

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,855
İsim
İbrahim
dostum sınıfı geçersin bildiğim kadarıyla
ama o sorumluluk sınavlarını mezun olana kadar geçmezsen diploma alamazsın

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
Hocam bazıları ortalama 50 üstünde olsun geçersin diyor bazıları 6 dan fazla olduğu için kalırsın diyor ben anlayamadım umarım kalmam ya.
Hocam edebiyattan geçersen diğerleri önemsiz sorumluluğa gitmezsin ve sınıfı geçmen için ortalaman mutlaka 50 üzeri olmalı

Usasrda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda Aras
Hocam edebiyattan geçersen diğerleri önemsiz sorumluluğa gitmezsin ve sınıfı geçmen için ortalaman mutlaka 50 üzeri olmalı
Hocam sağolun genel ortalama 50 üzerinde ve edebiyattan kesin geçiyorum sınıfta kalmam heralde tesekkurler.

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,855
İsim
İbrahim
yanlış
3 dersin üstünde kalırsan sorumluluk sınavları var

Usasrda

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda Aras
yanlış
3 dersin üstünde kalırsan sorumluluk sınavları var
Hocam ortalama 50 üstü olsun isterseniz 10 tane dersten kalın baraj dersi geçtiğiniz sürece sorumluluk yazılmıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam 9. sınıftan 8 tane sorumluluk var onun dışında baraj dersi geçiyorum ve ortalam 50 üstünde.

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Yıl sonu 50 ve üzeri ortalamayı tutturduğunuz sürece sınıfı geçersiniz. Sorumluluk sınavları sınıfta kalmanıza sebep olmaz, geçmiş sorumluluklar da dahil.

MADDE 58- (Değ: 1/7/2015-29403 RG) (1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Madde 58'e göre böyle yazıyor da doğrudan sınıfı geçemeyen öğrencileri kapsıyor bu durum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emirhan
reis ayni durum allah için bilgin varsa yazarmisin

Top Bottom