7.1 nedir? 7,1 terimi, 8 kanallı çevresel ses sistemlerini tanımlamak için kullanılan ifadedir. Orijinal ismi "7,1 surround audio system" olan bu7.1 nedir?açılmalı mı?
Normalide öyle ne anlatıyon wtcn 7.1 ekstra olarak üst alt ve çaprazdaki sesleri nereden geldiğini duyabilmeni sağlarMesela, oyunda adam sağında yürüyorsa sağından ses gelir. Eğer solunda yürüyorsa solundan ses gelir
bildiğim kadarıyla 5.1 yani surround ses var kulaklıkta sadece sağ ve sol ses , 7.1 ise arka ön sağ sol hepsini ayrı ayrı sunabilmekte. açılması konusuna gelirsek eğer kulaklık sanal 7.1 ise hiçbir işe yaramaz surround kullanmak daha iyidir , eğer ki gerçek 7.1 kulaklığınız varsa kesin açmalısınız7.1 nedir?açılmalı mı?
anladım.ilk defa bir 7.1 kulaklıgım oldu.oyundayım,adam sagdan sıkıyor,sadece sagdan ses geliyor.bi an kulaklıgım bozuk oldugunu bile düşünmüştüm.Mesela, oyunda adam sağında yürüyorsa sağından ses gelir. Eğer solunda yürüyorsa solundan ses gelir
dediğin stereo. 7.1 ise 7 farklı bölgeden ses duymak anlamına gelir. yani sağ çapraz sol çapraz yukarı aşağı sağ sol gibi. stereo da ise sadece sağ ve soldan ses duyarsın.Mesela, oyunda adam sağında yürüyorsa sağından ses gelir. Eğer solunda yürüyorsa solundan ses gelir
evet,gerçek bir 7.1 kulalıgım var.ve oyunlarda nedense kendimi hile yapmış gibi hissediyorum.herşeyin ne tarafta oldugunu ÇOK net bir şekilde duyabiliyorum.bildiğim kadarıyla 5.1 yani surround ses var kulaklıkta sadece sağ ve sol ses , 7.1 ise arka ön sağ sol hepsini ayrı ayrı sunabilmekte. açılması konusuna gelirsek eğer kulaklık sanal 7.1 ise hiçbir işe yaramaz surround kullanmak daha iyidir , eğer ki gerçek 7.1 kulaklığınız varsa kesin açmalısınız
kulaklıgım ise James Donkey 711.dediğin stereo. 7.1 ise 7 farklı bölgeden ses duymak anlamına gelir. yani sağ çapraz sol çapraz yukarı aşağı sağ sol gibi. stereo da ise sadece sağ ve soldan ses duyarsın.
Yok hocam James Donkey 711 gerçek 7.1 i olan bir kulaklık değil zaten bu bütçede gerçek 7.1 i olan kulaklık yok diyebilirim. yüksek bütçede gerçek 7.1 i olan kulaklıklar bulabilirsiniz sizde sanal 7.1 var ve oda aman aman bir katkısı olmaz. benim imzamdaki kulaklıkda sanal 7.1 i olan bir kulaklık.evet,gerçek bir 7.1 kulalıgım var
hayır gerçek.baya bi araştırdım.Yok hocam James Donkey 711 gerçek 7.1 i olan bir kulaklık değil zaten bu bütçede gerçek 7.1 i olan kulaklık yok diyebilirim. yüksek bütçede gerçek 7.1 i olan kulaklıklar bulabilirsiniz sizde sanal 7.1 var ve oda aman aman bir katkısı olmaz. benim imzamdaki kulaklıkda sanal 7.1 i olan bir kulaklık.