7500F İçin sıvı soğutma tavsiyesi

grandeski

80+
Reaksiyon skoru
0
İşlemci 4 bakır borulu kule tipi soğutmayla yük altında 95 dereceleri görüyor. Soğutma için fazla para vermekte istemiyorum. İki tane ilan var, CoolerMaster Masterliquid 120ml 2 yıl kullandığını söyledi diğeri, Segotep becool 120s geçen ay satın almış ikiside aynı fiyat bandında 700-800 tl ye alabiliyorum öneriniz ne olur?

120MM sıvı soğutma kule tipinden daha kötü de sen hangi modeli kullanıyorsun 95 derece imkansız çünkü montajı yapamamış da olabilirsin

Son düzenleme:
Birbirinin kopyası olan noname markalardan biri sistemde geçici olarak rx 5700 xt kullanıyordum yük altında max 80 dereceleri görüyordu rtx 3080 taktıktan sonra dediğim değerlere kadar çıktı sıcaklık

Bu soğutucuyla beraber 75i geçmemesi lazım stress testinde oyunlarda da 60larda takılmalı
Sendeki soğutucu ya işlevsiz ya da montajda hatalı

kule tipinin modeli çok önemli hocam dragos aldım bende 80 leri görüyorum kaliteli bir şey alın arkadaşın yukarıda attığı model gayet iyi

Bende sıcaklık değerlerini normal bulmuyorum ekran kartının bloğu çok ısınıyor o da kuleye yakın kasanın hava sirkülasyonu da iyi değil sıvı soğutma bundan daha az etkilenir diye düşünmüştüm eve döndüğüm de kule tipinin montajına da bakacağım ben yapmamıştım

Bende sıcaklık değerlerini normal bulmuyorum ekran kartının bloğu çok ısınıyor o da kuleye yakın kasanın hava sirkülasyonu da iyi değil sıvı soğutma bundan daha az etkilenir diye düşünmüştüm
Sıvı daha iyidir tabi ama en aşağı 240lık lazım onlar da 2500 3000den falan satılıyor. Düzgün kule tipi 80in altına sabitler bence.

James Donkey 120 mm aio var bende, soğutması gayet yeterli.

Hayret nasıl 95 olur ya, aynı işlemci ile eski amd işlemcimin stok wraith prism fanını kullanıyorum 7500f'de boşta 32, oyunlarda 60, tam yükte 75'i geçmiyor.

Son düzenleme:
Aynı işlemciyi kullanıyorum. "Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2" adlı cpu cooler ile %100 yükte max 84 derece görüyorum. Oyunlarda max 70 derece gördüm. Problem soğutucundadır. Sıvı soğutma almana gerek yok, geleceğe dönük yatırım yapmıyorsan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,644
Üyeler
185,782
Son üye
chipparacıabi
Geri