Neler Yeni

7500F ve 3090'lı bu sistem hakkındaki görüşleriniz nedir ve PSU önerisi lütfen:)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
ekran kartını sahibinden'den 2. el 3090 alıp testlerini yapmayı düşünüyorum. 4070 ile benzer performanstalar, durumdan duruma göre bazen 4070 bazense 3090 daha iyi. ben ek olarak yapay zeka işlerine de girişeceğim için güç konusunda benzer olduklarından VRAM'inden ötürü 3090'ı tercih ediyorum.

AM5 platformunda en fiyat performans olan işlemcinin bu olduğunu düşünüyorum, 6 çekirdekten sonrası sırf render/build gibi işlemler için önemli onlarda da birazcık beklememin sakıncası olmaz. iGPU'ya ihtiyacım da yok.
AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz

bu işlemciyi yeterince besleyebileceğini düşünüyorum. ileride RAM veya depolama yükseltme ihtiyacı duyarsam da çift m2 slotu ve 4 ram slotu. usb slotları zaten yeterli.
Biostar B650MP-E Pro AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart

bu fiyat civarında en yüksek test hızlarına sahip. sıralı 6100/5350 MB/s hızına sahip. 1TB ise şimdilik yeterli.
Kingston NV3 SNV3S PCIe 4x4

ramlerden çok anlamıyorum fakat frekans ve cl değerine göre en iyi fiyatlı bunun olduğunu düşünüyorum. marka çok tercih edilen bir şey değil fakat internette şikayet pek görmediğim için denemek istiyorum. (çoğu Patriot Viper Venom ürününde "Sk Hynix a-die" olduğunu belirten bayağı kişi var, RAM'lerden pek anlamıyorum sizler için belirtmek istedim.)
Patriot Viper Venom RGB EXPO 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30 PVVR564G600C30K DDR5 Ram

bir arkadaşım bana "Arctic Freezer 34 eSports DUO" önermişti, başta onu düşünüyordum fakat sonrasında bazı karşılaştırmalara ve yorumlara bakınca P.A. 120'nin daha performanslı olduğunu gördüm. hem fiyatı daha ucuz. (beyaz'ı rengi için değil, hem daha ucuz olduğu için hem de n11'de satılıyor olduğu için tercih ettim, görünüş umrumda değil nolur kızmayın askdadhfjksghsd)
Thermalright Peerless Assassin 120 SE

hem soğutucu sığıyor, hem ekran kartı genişliğinde 380mm'e kadar desteklediği için çoğu 2. el 3090 sığar gibi düşünüyorum.
Dark Guardian DKCHGUARDIAN ATX

eğer bir yanlışım varsa veya daha iyi bir öneriniz varsa düzeltmekten çekinmeyin lütfenn :)
PSU konusunda tavsiyelerinize kesinlikle ihtiyacım var.
bu sistem için pcpartpicker'da 646W önerisi çıktı. onun için 750W PSU alınmasının uygun olduğunu düşünüyorum.
akakçe'de en popüler psularda 750W bu PSU vardı, verimliliği 80+ bronze fakat akım koruması ve PFC'ye sahip, onun için iyi bir seçim olabilir gibi düşünüyorum fiyatına göre FAKAT BU PSUNUN KABLOLARI BU SİSTEME UYAR MI BİLMİYORUM, ONUN İÇİN BU KONUDA UFAK BİR TAVSİYENİZİ RİCA EDERİMM.

eğer sistem veya psu konusunda başka öneri/tavsiyeniz varsa hepsine açığım efendim. buraya kadar okuyanlara teşekkür ederimm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,382
Üyeler
161,847
Son üye
neronidas
Top Bottom