Bence biraz bekle çünkü
Rtx5000 serisi açıklandı 2 aya falan gelir Türkiye ye 5080 5090 5070 serileri . Şuan 3. parti bir benchmark yok bildiğim kadarı ile ama eski jenerasyonla arasında baya performans farkı var gibi duruyor %30-%40 arası hem de ayni msrp (resmi fiyat). Tabii onlar stoklara girince eski rtx4000 stokta kalanların fiyatları düşer birde bizim itopya falan yurtdışında kalan fazla rtx4000leri çeker ülkeye o ayrı konu.
Sana tavsiyem rtx5000 beklemen daha uzun ömürlü olur. yok bana rtx4000 fazla bile diyorsan da yine beklersen fiyatları düşer muhtemelen.
İşlemcide amd şuan fiyat performans konusunda hem intelin çok önünde hem de intel gibi zart zurt port değiştirmiyor , yani 2 sene sonra işlemcini yükseltmek istersen intel kullanıcısıysan muhtemelen anakartı da değiştirmek zorunda kalırsın fakat amd çok yüksek ihtimalle hala aynı portu kullandığından lego gibi eskiyi çıkarıp yeni işlemciyi takarsın.
AMD işlemcilerinde ise bütçene göre ya 9800x3d ya da 9600x öneriyorum. (AMD işlemcilerin bazen yanında yazan MPK ve Tray işlemcinin kutusuz / fansız ve amd garantisinde olmadığını gösterir). İşlemci soğutucusunda ise sıvı soğutma çok overclock vesaire yapmayacak isen gerek yok onun yerine ortalama bir kule hava soğutma daha ekonomik ve gayet işini görür.
Ekipman tavsiyemde eğer çok zorunda değilsen birde sese önem veriyorsan kesinlikle kablolu kulaklık al , kablosuza vereceğin paraya çok daha kaliteli kablolu kulaklıklar var.
Klavye içinde freygasm arkadaş baya bilgili birisi onun konulara baksan güzel içine sinen bir şey alırsın uyguna. kendisini etiketlemedim bilerek sen ilgileniyorsan kendin forumda aratabilirsin nickini.
Mouse ise bence en önemsiz çevre birimi yani çok bir şey fark etmezsin çok iyi bir mouse ve ekonomik mouse arasında.
Monitörde ise hangi çözünürlükte istediğin önemli , tavsiyem FHD ve 144hz bir monitör alman. Monitörü kesinlikle ya amazon yada iade kabul eden bir yerden al çünkü en kaliteli marka bile olsa şansına ölü piksel vesaire çıkma ihtimali oluyor.