Neler Yeni

8GB Neo Forza CL15 3200MHZ RAM'in sahte olduğunu öğrendim!

ritmic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Berkay Tölek
Arkadaşlar 2-3 yıl önce N11'den (Sanırım) Neo Forza diye aldığım RAM'in sahte olduğunu öğrendim. O zamanlar biraz teknoloji cahiliydim (Hala öyleyim) CPU-Z indirip değerlere baktığımda gözüme çarpan tek kısım cl değerinin cl17 olmasıydı, CPU-Z de hata vardır diye düşündüm ve boşverdim aradan 3 yıl geçti ve işte şu anki zamandayız, evet... RAM sahteymiş. Oyunlarda sürekli FPS drop yiyordum sorunun kaynağının da Hard Disk olduğunu düşünmüştüm. Hard Disk'i değiştirdim ve hatta yeni bilgisayar topladım ama sorun RAMdeymiş. Geçen ay kuzenlerim geldi RAM'in MHZ'ini yükseltmeye çalıştık ama hata verdi. Son zamanlarda Youtube'da donanım parçalarının sahte olduğu videolar yaygınlaşınca işkillendim ve sonuç...(Not: Neo Forza'nın 8GB CL15 3200MHZ modeli yok :D şaka gibi, ayrıca 370 Küsür Lira (Muhtemelen fiyatı salladım anlayın işte) vermiştim o zamana göre değerli bir paraydı ve de 10 lira daha ucuza corsair vardı cl'si daha düşük diye bunu seçmiştim...) (Ram 3000MHZ'de çalışıyo MHZ de sahte)

Son düzenleme:

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,319
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Yakında forumda ramleri gerçek olanlar azınlıkta olacak tüm ülkeye sahte ürün satmışlar

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Yakında forumda ramleri gerçek olanlar azınlıkta olacak tüm ülkeye sahte ürün satmışlar
katılıyorum bende şimdi işkillendim gpuz indirdim (vatandan almmıştım) sonuçlar şunlar (gskill ripjaws kırmızı 8 gb 3000 mhz ram var bende 2 tane farklı zamanlarda aldım) ilk aldığımın drami sk hynix ikinci aldığımın samsung :kekw:

Ekler

• 1679168302565.png
    1679168302565.png
    23.7 KB · Hit: 55
  • 1679168339204.png
    1679168339204.png
    24 KB · Hit: 54

ritmic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Berkay Tölek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
katılıyorum bende şimdi işkillendim gpuz indirdim (vatandan almmıştım) sonuçlar şunlar (gskill ripjaws kırmızı 8 gb 3000 mhz ram var bende 2 tane farklı zamanlarda aldım) ilk aldığımın drami sk hynix ikinci aldığımın samsung :kekw:
Allah Belalarını versin gerçekten şok oldum şuan kafayı sıyırıcam artık şu ülkede hiçbir şey doğru düzgün gitmez mi yaa (Seninkinin ikisi de orijinal olabilir bu arada. Çip üreticileri farklı sadece muhtemelen orijinal takma kafana. Bende Bellek Üreticisinde hiçbir şey yazmıyor ve Part numarasını google'da aratınca sanırım benim ramim çıkıyor ve çinli bir marka sanırım...)

Son düzenleme:

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
894
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Arkadaşlar 2-3 yıl önce N11'den (Sanırım) Neo Forza diye aldığım RAM'in sahte olduğunu öğrendim. O zamanlar biraz teknoloji cahiliydim (Hala öyleyim) CPU-Z indirip değerlere baktığımda gözüme çarpan tek kısım cl değerinin cl17 olmasıydı, CPU-Z de hata vardır diye düşündüm ve boşverdim aradan 3 yıl geçti ve işte şu anki zamandayız, evet... RAM sahteymiş. Oyunlarda sürekli FPS drop yiyordum sorunun kaynağının da Hard Disk olduğunu düşünmüştüm. Hard Disk'i değiştirdim ve hatta yeni bilgisayar topladım ama sorun RAMdeymiş. Geçen ay kuzenlerim geldi RAM'in MHZ'ini yükseltmeye çalıştık ama hata verdi. Son zamanlarda Youtube'da donanım parçalarının sahte olduğu videolar yaygınlaşınca işkillendim ve sonuç...(Not: Neo Forza'nın 8GB CL15 3200MHZ modeli yok :D şaka gibi, ayrıca 370 Küsür Lira (Muhtemelen fiyatı salladım anlayın işte) vermiştim o zamana göre değerli bir paraydı ve de 10 lira daha ucuza corsair vardı cl'si daha düşük diye bunu seçmiştim...)
Nasıl öğrendin. Bende bakmak istiyorum ramlarima ?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
+ bilen varsa bi sorum daha var pcı express 3.0 diye biliyordum ben anakartı ama cpuz da 4.0 olarak çıkıyor ? anakart b450m s2h
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah Belalarını versin gerçekten şok oldum şuan kafayı sıyırıcam artık şu ülkede hiçbir şey doğru düzgün gitmez mi yaa
geçmiş olsun hocam n11 den ürün asla almam artık bu son olaylardan sonra

Ekler

• 1679168533611.png
    1679168533611.png
    22.2 KB · Hit: 43

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
894
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.

ritmic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Berkay Tölek
+ bilen varsa bi sorum daha var pcı express 3.0 diye biliyordum ben anakartı ama cpuz da 4.0 olarak çıkıyor ? anakart b450m s2h

geçmiş olsun hocam n11 den ürün asla almam artık bu son olaylardan sonra
Takılı olan ekran kartı pcı kaç?

Hangi sekmede yazıyor. Memory mi SPD mi ?
Evet

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
894
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.

Necromancerr

80+ Platinum