Kalmaması normal fiyatlar oldukça iyiydiStok sorunu var. Piyasada 9070 XT kalmadı. Akakçe girin bakın. 1 tane gaming gen, 2 tane sin erjide kalmış.
27k xt nerede var ben bulamadım şahsen5070ti çok pahalı 9070 ise 27k xt varken pekte mantıklı değil 5070 lansman fiyat iyiydi 30k üstü alınmaz xt alınır
bu sebeplerden dolayı XT aslında iyi fiyat dolar bazında ilerleyen dönemde düşebilir global anlamda fiyatlar kötü
30k ya 9070xt satıldı ilk gün
yok orada diyorum ki 9070 ise 27k, yani bu fiyattayken xt alınır27k xt nerede var ben bulamadım şahsen
9070 zaten xtden 50 dolar aşağıda olarak kötü bir teklif oluyor, sadece Türkiye'de değil hiçbir yerde alınmamalı.yok orada diyorum ki 9070 ise 27k, yani bu fiyattayken xt alınır
Bu adamlar demedi mi aylardır stokluyoruz diye hatta nvidia'ya göndermeler yapmışlardı reklamlarda.Stok sorunu var. Piyasada 9070 XT kalmadı. Akakçe girin bakın. 1 tane gaming gen, 2 tane sin erjide kalmış.
Ülkede zengin bir kesim var onlar için kaç para ettiği önemli değil direkt alıyorlar o yüzden biz boykot yapsak bile talep az da olsa olacak.ben protesto edelim almayalım abi direk kimse almassa satan adamların elinde patlıcak bak cidden yurt dışında böyle bir şey olsa adamlar hemen ayaklanıyor istediklerini alana kadar vazgeçmiyor bizde yapalım almayın abi almayalım o zaman bakalım ne yapacaklar madem tekelleşme var ülkede hadi bakalım. Onlar mı üstün biz mi biz olmasak ekmek yiyemezler aç kalırlar, almayın aldırtmayın ellerinde patlasın o ürünlerde bi zarara girsinler o zaman bak nasıl fiyatı aşağı çekip direk elden çıkartmaya başlıcaklar o ürünlerin hepsini. Bir tarafları kalkıyor hemen arz talep var diye. Ulan ekran kartı yeni çıktı ilk 40 dk 30k idi sonra bi baktık 35k olmus
msrp zaten fabrika çıkış fiyatı değil tavsiye edilen perakende satış fiyatı. Adamlar her şeyi hesaplayıp ona göre belirliyor değeri. Bazı markalar soğutma gibi şeylerde daha iyi parçalar kullanıp fiyatı bir miktar daha pahalı yapabilir ama kartın fiyatı 2 katına çıkıyorsa o işte bir iş vardır.Ben satıcı falan değilim önce onu söyliyeyim. Ama 9070 serisinin fiyatları oldukça iyi. Bu kartların önerilen fiyatı bu para. Ama sana ulaşana kadar arada bir sürü iş var. X firma kendine özel soğutmasını tasarlıyor. O adam kâr edecek. Bunu sevk ediyorlar arada kargo ücreti var. Tr ye geliyor daha baştan kdvsi var. O da yetmiyor buradaki adamın da kâr etmesi lazım. O da yetmiyor arz-talep dengesi yok. Bir mal piyasada azsa ve alıcı çoksa onun fiyatı artar. Siz ilk çıkan malı herkes talep ederken ucuza alamazsınız. Ekonomi zaten ortada insanlar parayı zor kazanıyor. Siz istiyorsunuz ki adamlar ne fiyat açıkladıysa o paraya alalım. Öyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Burada yapılması gereken doğru zamanda alarak ucuza getirmek. Örnek vereyim Kasım ayının sonunda 4080super’i kampanyalarla 40k ya 3 taksit şeklinde aldım. Peki nasıl oldu artık tüm şirketler 5000 serisi için stokları bitirmeye çalışıyordu. Kartlar ellerinde fazla fazla vardı. İnsanlarda 5000 serisi bekleyelim diyip almıyorlardı. Bu nedenle arz fazla talep yoktu. Dolayısıyla indirim mecburdu. O gemiyi kaçırdıysanız şimdi boş yere isyan etmeyin. Tekrar geminin gelmesini bekleyin tabi o gün gelene kadar dolar ne olur orası bilinmez![]()
9070 performans olarak fiyatını asla haketmeyen bir kart. Daha msrp fiyatında dezavantajlı başlıyor Türkiye fiyatının olması gereken fiyatta olması bunu değiştirmez.Ben satıcı falan değilim önce onu söyliyeyim. Ama 9070 serisinin fiyatları oldukça iyi. Bu kartların önerilen fiyatı bu para. Ama sana ulaşana kadar arada bir sürü iş var. X firma kendine özel soğutmasını tasarlıyor. O adam kâr edecek. Bunu sevk ediyorlar arada kargo ücreti var. Tr ye geliyor daha baştan kdvsi var. O da yetmiyor buradaki adamın da kâr etmesi lazım. O da yetmiyor arz-talep dengesi yok. Bir mal piyasada azsa ve alıcı çoksa onun fiyatı artar. Siz ilk çıkan malı herkes talep ederken ucuza alamazsınız. Ekonomi zaten ortada insanlar parayı zor kazanıyor. Siz istiyorsunuz ki adamlar ne fiyat açıkladıysa o paraya alalım. Öyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Burada yapılması gereken doğru zamanda alarak ucuza getirmek. Örnek vereyim Kasım ayının sonunda 4080super’i kampanyalarla 40k ya 3 taksit şeklinde aldım. Peki nasıl oldu artık tüm şirketler 5000 serisi için stokları bitirmeye çalışıyordu. Kartlar ellerinde fazla fazla vardı. İnsanlarda 5000 serisi bekleyelim diyip almıyorlardı. Bu nedenle arz fazla talep yoktu. Dolayısıyla indirim mecburdu. O gemiyi kaçırdıysanız şimdi boş yere isyan etmeyin. Tekrar geminin gelmesini bekleyin tabi o gün gelene kadar dolar ne olur orası bilinmez![]()
Şunu anlamıyorsun sanırım dostum 550 dolar açıklanan bir ürüne X firma alıp üzerine 60-70 dolarlık parça ekleyip 650 dolara 20-30 dolar kârla satmaz satamaz. Bu adam kâr etmek zorunda bu adam kâr edecek hayatta kalabilmek için. Ülkeye girişte vergi kesilecek o da ekleniyor. O da yetmiyor bizim toptancılarda normal olarak kâr ekliyor. Herkese şunu söylemek istiyorum kimse tanesine 650 dolar verip 1000 kart alıp 650.000 dolar bağladığı ortamda üstüne 5-10 dolar koyup satmaz. En az 100 dolar eklenecek ki o bağladıkları paraya deysin ve ticarete devam edebilsinle. Yani fiyatları şu an bence normal. Abartılı olan Nvidia 5000 serisi. 9070 in performansına göre eder etmez bu tamamen farklı bir konu. Kartın o para etmeyeceğini düşünüyorsan almayacaksın. Nitekim alınmadığı için 9070 de stok sorunu ve fiyat sorunu yok. Bu da ilk mesajda yazdığım arz-talep konusuna denk geliyor. Fiyatlardan memnun değilsen piyasa doygunluğa ulaşıp kart stokları arttığı zamanı beklemek zorundasın. O zaman da dolar artar mı artmaz mı bilinmez.550 değil 600 dolar olacak benim hatam kusura bakmayın ama yine de konu geçerli
Mesaj otomatik birleştirildi:
9070 zaten xtden 50 dolar aşağıda olarak kötü bir teklif oluyor, sadece Türkiye'de değil hiçbir yerde alınmamalı.
Bu adamlar demedi mi aylardır stokluyoruz diye hatta nvidia'ya göndermeler yapmışlardı reklamlarda.
Ülkede zengin bir kesim var onlar için kaç para ettiği önemli değil direkt alıyorlar o yüzden biz boykot yapsak bile talep az da olsa olacak.
msrp zaten fabrika çıkış fiyatı değil tavsiye edilen perakende satış fiyatı. Adamlar her şeyi hesaplayıp ona göre belirliyor değeri. Bazı markalar soğutma gibi şeylerde daha iyi parçalar kullanıp fiyatı bir miktar daha pahalı yapabilir ama kartın fiyatı 2 katına çıkıyorsa o işte bir iş vardır.
9070 performans olarak fiyatını asla haketmeyen bir kart. Daha msrp fiyatında dezavantajlı başlıyor Türkiye fiyatının olması gereken fiyatta olması bunu değiştirmez.
Dostum o 550 dolarlık etiket MSRP yani satıcının karı,soğutması,kartın kendisi dahil hepsi hesaplanarak belirtilen bir şey ayrıca 550dolarlık karta 70 dolarlık nasıl bir soğutma yükseltmesi yapabilirsin zaten. Anlamadığın şey 550 dolarlık fiyatın içinde herkes için bir pay var ve kısacası diyorlar ki bu kartın ederi bu kadar.%20 kdvyi de hesaplarımda özellikle belirttim çünkü bildiğim kadarıyla ekran kartlarından alınan tek vergi o. Beğenmiyorsan alma demişsin zaten almıyorum. Ama dert ettiğim şu anda piyasada uygun fiyatlı kart yok. Amd zaten kartlarda stok bulunması için her şeyi ertelemişti kendi reklamında da nvidia kartların kabloları yakmasına ve stoklarda bulunmamasına gönderme yapmıştı.Şunu anlamıyorsun sanırım dostum 550 dolar açıklanan bir ürüne X firma alıp üzerine 60-70 dolarlık parça ekleyip 650 dolara 20-30 dolar kârla satmaz satamaz. Bu adam kâr etmek zorunda bu adam kâr edecek hayatta kalabilmek için. Ülkeye girişte vergi kesilecek o da ekleniyor. O da yetmiyor bizim toptancılarda normal olarak kâr ekliyor. Herkese şunu söylemek istiyorum kimse tanesine 650 dolar verip 1000 kart alıp 650.000 dolar bağladığı ortamda üstüne 5-10 dolar koyup satmaz. En az 100 dolar eklenecek ki o bağladıkları paraya deysin ve ticarete devam edebilsinle. Yani fiyatları şu an bence normal. Abartılı olan Nvidia 5000 serisi. 9070 in performansına göre eder etmez bu tamamen farklı bir konu. Kartın o para etmeyeceğini düşünüyorsan almayacaksın. Nitekim alınmadığı için 9070 de stok sorunu ve fiyat sorunu yok. Bu da ilk mesajda yazdığım arz-talep konusuna denk geliyor. Fiyatlardan memnun değilsen piyasa doygunluğa ulaşıp kart stokları arttığı zamanı beklemek zorundasın. O zaman da dolar artar mı artmaz mı bilinmez.