Çözüldü✓ 9070xt.oyuna girince fanı 100%100 açıyor

Reaksiyon skoru
9
3-4 gün önce aldım daha dün bilgisayarı açtım oyuna girdiğim.gibi Ekran kartı 100%100 açıyor Windows tusuna basinca düşüyor bide gcc uygulamasından fanı sabitlediğimde oyuna girince bir cızırtı gibi ince bir ses geliyor oda Windows tusuna basinca gidiyor sorun nedir ekran kartını değiştirmelimiyim
R7 7800 X3D
Gigabayt b850 anakart
Gigabayt 9070xt
32 gb ram

O cızırtı Coil whine, sadece sesten ibaret, bir zararı yok. 9070XT gibi yüksek model ve güç tüketimi yüksek kartların çoğunda olan bir şey.
Fana gelirsek, Gigabyte kartlar genelde yüksek hızda fan açıyor, fanlar %100 iken ısılar ne durumda?

O cızırtı Coil whine, sadece sesten ibaret, bir zararı yok. 9070XT gibi yüksek model ve güç tüketimi yüksek kartların çoğunda olan bir şey.
Fana gelirsek, Gigabyte kartlar genelde yüksek hızda fan açıyor, fanlar %100 iken ısılar ne durumda?
40-50 en fazla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Isılar düşük olmasına rağmen 100%100 fan açması anormal bir durum değilmi

40-50 en fazla

Uygulamadaki fan ayarına göre 40-50 dercelerde %50 yada %60 açması gerek

40-50 en fazla

evet ısı düşükmüş, normal değil maalesef. Bi driver'ları DDU ile silip tekrar kurar mısınız? Bir de kartın üzerinde performans - Silent switch'i varsa silent'e almayı deneyebilirsiniz

Komple format ve yeniden Windows kurduk
amdler böyle %100 fan açma veya fan açmama sorunu çok sorun değilde problem oluyorsa manuel olarak elle ayarlamak mantıklı fan hız ayarını düzelmezse.
güncelleme aldığındada olabiliyor bazen driver kaynaklı.

Video iletecektim ama atılmıyor buradan

Silente aldım ama yine aynı

amdler böyle %100 fan açma veya fan açmama sorunu çok sorun değilde problem oluyorsa manuel olarak elle ayarlamak mantıklı fan hız ayarını düzelmezse.
güncelleme aldığındada olabiliyor bazen driver kaynaklı.
Hocam şimdi amd uygulamasından fps sınırı açık durumda iken yapmiyor ama fps sınırını kapatınca yapıyor

Son düzenleme:

Silente aldım ama yine aynı

Hocam şimdi amd uygulamasından fps sınırı açık durumda iken yapmiyor ama fps sınırını kapatınca yapıyor
yük olayı çok dengesiz %80 açması gereken fanı %40 felan açıyor gibi.

3-4 gün önce aldım daha dün bilgisayarı açtım oyuna girdiğim.gibi Ekran kartı 100%100 açıyor Windows tusuna basinca düşüyor bide gcc uygulamasından fanı sabitlediğimde oyuna girince bir cızırtı gibi ince bir ses geliyor oda Windows tusuna basinca gidiyor sorun nedir ekran kartını değiştirmelimiyim
R7 7800 X3D
Gigabayt b850 anakart
Gigabayt 9070xt
32 gb ram
Kendin fan hızını ayarla.

Driverda var yada MSI afterburner üzerinde ya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,824
Üyeler