Neler Yeni

A3 1.6 FSI mi 1.4TFSI mı alınmalı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ramazan İşbilen
Bütçe
400000
Arkadaşımda 1.6FSI Stage 1 yani sadece chiptuning yapılmış A3 var kendi alacağım arabayı da az yakması için 1.4 Turbo Benzin almayı düşünüyorum fakat internetten gördüğüm kadarıyla 1.4 Turbolu 210 220 Top speed yapıyor Arkadaşımdaki 1.6Fsi ile 240ı görüyoruz yokuş aşağı daha da yükseliyor.
Bu 1.4deki turbo sırf turbo olsun diye mi konmuş şimdi anlamış değilim.
Eğer 1.4TFSI alıp Bigturbo+Chiptuning yaparsam bu aracın 240-260 görmesi olası mıdır bilen varsa yanıtlarsa çok memnun olurum
Baktığım kasa 8P 2.Jenerasyon yani 2005-2012 arası
Ayrıca şanzıman olarak da otomatik şanzımana güvenemiyorum.Arada hatrı sayılır bir fark var mıdır?
Şimdiden teşekkürler

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ramazan İşbilen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşımda 1.6FSI Stage 1 yani sadece chiptuning yapılmış A3 var kendi alacağım arabayı da az yakması için 1.4 Turbo Benzin almayı düşünüyorum fakat internetten gördüğüm kadarıyla 1.4 Turbolu 210 220 Top speed yapıyor Arkadaşımdaki 1.6Fsi ile 240ı görüyoruz yokuş aşağı daha da yükseliyor.
Bu 1.4deki turbo sırf turbo olsun diye mi konmuş şimdi anlamış değilim.
Eğer 1.4TFSI alıp Bigturbo+Chiptuning yaparsam bu aracın 240-260 görmesi olası mıdır bilen varsa yanıtlarsa çok memnun olurum
Baktığım kasa 8P 2.Jenerasyon yani 2005-2012 arası
Ayrıca şanzıman olarak da otomatik şanzımana güvenemiyorum.Arada hatrı sayılır bir fark var mıdır?
Şimdiden teşekkürler
Yardımcı olacak yok mu?

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm
O arabanın otomatiği zaten alınmaz 2010 model

Godric1461

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
Godric
Fsi motor tavsiye edilmiyor.Bende passat b6 fsi motor vardı ve sattım jetta tsi aldım.Ustam bile bunu sat tsi al fsi tavsiye etmiyoruz demişti.

klc7

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
LEVENT KILIÇ
TFSİ daha güçlü bir motor emin olabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ramazan İşbilen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
TFSİ daha güçlü bir motor emin olabilirsiniz
güçlü fakat yağ yakma ve turbosu ile alakalı problemler yaşamak istemiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fsi motor tavsiye edilmiyor.Bende passat b6 fsi motor vardı ve sattım jetta tsi aldım.Ustam bile bunu sat tsi al fsi tavsiye etmiyoruz demişti.
Hocam valla arkadaştakş 1.6FSI 310binde mis gibi gidiyor hiç absürt sesler çıkmıyor ivmelenmesi gaz tepkisi cidden sanki 120 150bindeki araçlar gibi

O arabanın otomatiği zaten alınmaz 2010 model
nedeni nedir?

Hocam valla arkadaştakş 1.6FSI 310binde mis gibi gidiyor hiç absürt sesler çıkmıyor ivmelenmesi gaz tepkisi cidden sanki 120 150bindeki araçlar gibi

nedeni nedir?
Başka bir forumda bir arkadaş 1.8T yüklemeye daha müsait demişti.Öyle midir gerçekten?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

nedeni nedir?

Başka bir forumda bir arkadaş 1.8T yüklemeye daha müsait demişti.Öyle midir gerçekten?
1.8 T motor daha önü açık bir motor. Agu motor kodluları çok iyi yükleniyor
Tabi motor içi de dayanıklıysa epey epey sağlam oluyor.
1.6 fsi motor ile 1.4 Tfsi motoru karşılaştırmak saçma. Biri turbolu biri atmosferik mantıklı bir karşılaştırma değil.
1.4 motor genel itibariyle ara top speed gidemez belki ama ara hızlanmalar , şehir içi devirsiz kullanımda çok daha iyidir. Turbo çok büyük etken. Aynı motorun bir atmosferiğine bir turbolusuna binsen anlarsın ne demek istediğimi.
Atmosferik motorlar eskide kaldı devir düşük hacim turbo motor , düşük egzoz salınımı devri
Şanzıman hakkında bir şey demeyeyim çok bir bilgim yok
1.4 tfsi motor benim için turbosu nedeniyle daha öndedir . Zamanının jettalarında 1.4 tsi 170 hp olanlar çıkmıştı çok güzel gidiyordu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,593
Üyeler
161,472
Son üye
TARAFINI SAGE
Top Bottom