sağ olun hocam oldu ama biosta 3200mhz göstermesine rağmen pcyi açtığım zaman 16gb ramin 7,9gbsini kullanıyor ve mhz ise 2133mhz gösteriyor ben bu sorunu nasıl çözüceğim?ramleriniz zaten 3200mhz de çalışıyor, altta memory try it! etkin onu devre dışı bırakabilirsiniz xmp kullanmmak için
aynı sorun bendede olmuştu hocam imzamdaki sisteme sahibim bios güncellemesi yapınca öyle bir problem kalmadısağ olun hocam oldu ama biosta 3200mhz göstermesine rağmen pcyi açtığım zaman 16gb ramin 7,9gbsini kullanıyor ve mhz ise 2133mhz gösteriyor ben bu sorunu nasıl çözüceğim?
bios sıfırlayın, apu sistem kullanıyorsunuzdur ona 8gb gitmiştir, xmp profil 2 seçin
Biosu güncelledim ve Memory try it! Seçeneğini devre dışı bıraktım.XMP kısmı açıldı. Ardından RAM'leri söküp temizledikten sonra yerlerini değiştirip bilgisayarı tekrardan açtım. XMP ayarlarından profile 2 kısmını seçip BIOS'tan çıktım. Sorunum düzeldi. Bilgisayar 16 GB RAM ve 3200MHz ile çalışıyor. Teşekkür ederim.aynı sorun bendede olmuştu hocam imzamdaki sisteme sahibim bios güncellemesi yapınca öyle bir problem kalmadı