Neler Yeni

A520M H ve A520M-A PRO Hakkında Sorular

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Gönülaçar
Bütçe
9996
Selamün Aleyküm
İşlemcim Ryzen 5 5600
Ekran Kartım yok
Anakart seçimi yapmaya çalışıyorum.İşlemciyi destekliyor sanırım. Sitede 5000 serisi diyordu. Bunu da cevaplarsanız sevinirim. Ekran kartım olmadığı için mönitörde sıkıntı yaşar mıyım diye sormak istiyorum.165 Hz 0.5 ms veya 1 ms(asus) monitörün display port ve hdmi girişi var.2 anakartta da hdmi girişi var. Bir sıkıntı yaşar mıyım? 165 hz desteklememe gibi ve bu bilgiye nereden ulaşabilirim. Resmi sitesinden inceledim 4k 60hz yazıyordu.
Ram alırken kaç mhz alsam daha iyi olur anakarta göre.
Ayrıca ileride ekran kartı alırken bir sıkıntı yaşar mıyım? max 8 gb bir ekran kartı alırım(nvidia).
Sistemi itopya dan topluyorum. Ayrıca kasa olarak öneri var mı? İleride alacağım ekran kartları 2 fanlı olacağı için herhalde çok yer kaplamayacak. Fiyat performans kasa bulmaya çalışıyorum. Farklı sitelerden de olur. mesh olması şart tabii ki :). Çok teşekkürler yardımınız için

Son düzenleme:

Celilkug

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Celil
Selamün Aleyküm
İşlemcim Ryzen 5 5600
Ekran Kartım yok
Anakart seçimi yapmaya çalışıyorum.İşlemciyi destekliyor sanırım. Sitede 5000 serisi diyordu. Bunu da cevaplarsanız sevinirim. Ekran kartım olmadığı için mönitörde sıkıntı yaşar mıyım diye sormak istiyorum.165 Hz 0.5 ms veya 1 ms(asus) monitörün display port ve hdmi girişi var.2 anakartta da hdmi girişi var. Bir sıkıntı yaşar mıyım? 165 hz desteklememe gibi ve bu bilgiye nereden ulaşabilirim. Resmi sitesinden inceledim 4k 60hz yazıyordu.
Ayrıca ileride ekran kartı alırken bir sıkıntı yaşar mıyım? max 8 gb bir ekran kartı alırım(nvidia).
Sistemi itopya dan topluyorum. Ayrıca kasa olarak öneri var mı? İleride alacağım ekran kartları 2 fanlı olacağı için herhalde çok yer kaplamayacak. Fiyat performans kasa bulmaya çalışıyorum. Farklı sitelerden de olur. mesh olması şart tabii ki :). Çok teşekkürler yardımınız için
kankam şuan mevcut kullandıgım ana kart a520-h
işlemcim-R5 5600
Ekran Kartım-rx6700 10gb
Ram-8x2-3600mhz 18cl
bilgin olsun ana kart 5000mhz kadar destekliyor diye biliyorum
ekran kartı yokken pc yi monitöre bağlasan ne olurki işlemci apu değil o işlemciye nvida alacaksan en kötü ihtimalle 3060 almalısın rahat beslemesi için ve uyumlu olması için benim görüşüm ama 3070 3070tiye kadar besler bilgin olsun
kullandgım kasada vento mesh kasa baya güzel soğutmasıda fena değil
ayrıca anakart 165hz monitörünü destekler şuan benım 240hz monititörümü hdmi ile bağladım sorunsuz bi şekilde 240hz alıyorum problem yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Gönülaçar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kankam şuan mevcut kullandıgım ana kart a520-h
işlemcim-R5 5600
Ekran Kartım-rx6700 10gb
Ram-8x2-3600mhz 18cl
bilgin olsun ana kart 5000mhz kadar destekliyor diye biliyorum
ekran kartı yokken pc yi monitöre bağlasan ne olurki işlemci apu değil o işlemciye nvida alacaksan en kötü ihtimalle 3060 almalısın rahat beslemesi için ve uyumlu olması için benim görüşüm ama 3070 3070tiye kadar besler bilgin olsun
kullandgım kasada vento mesh kasa baya güzel soğutmasıda fena değil
ayrıca anakart 165hz monitörünü destekler şuan benım 240hz monititörümü hdmi ile bağladım sorunsuz bi şekilde 240hz alıyorum problem yok
3060 alacağım ama 3-4 ay sonra anca alabilirim. O zamana kadar oynacağım tek oyun valorant. Gerisi yazılım,film vs. Dediğin kasayı gördüm. Bende senin gibi dizeceğim gibi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Selamün Aleyküm
İşlemcim Ryzen 5 5600
Ekran Kartım yok
1) Öncelikle işlemcinin grafik birimi yok yani ekran kartı almadan görüntü alamazsın.
2) Anakart olarak B550 tarafında seçim yap hocam. https://www.n11.com/urun/gigabyte-b...soket-am4-matx-anakart-1562230?magaza=elmacik
3) Almayı düşündüğün monitörün modeli nedir?
4) RAM olarak 2x16 3600 MHz CL16 güzel bir tercih olacaktır.
Forumdaki sistem toplamayla ilgilenen arkadaşlar diğer soruların için yardımcı olacaktırlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Gönülaçar
1) Öncelikle işlemcinin grafik birimi yok yani ekran kartı almadan görüntü alamazsın.
2) Anakart olarak B550 tarafında seçim yap hocam. https://www.n11.com/urun/gigabyte-b...soket-am4-matx-anakart-1562230?magaza=elmacik
3) Almayı düşündüğün monitörün modeli nedir?
4) RAM olarak 2x16 3600 MHz CL16 güzel bir tercih olacaktır.
Forumdaki sistem toplamayla ilgilenen arkadaşlar diğer soruların için yardımcı olacaktırlar.
Anladım. Teşekkürler. AMD sitesinde hangi kısımda işlemcinin grafik birimi olup olmadığını gösteriliyor?
Monitör şu olacak

ASUS 24" VG248QG 0,5 Ms Full HD 165Hz FreeSync / G-SYNC HDMI DP Gaming Monitör​

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Anladım. Teşekkürler. AMD sitesinde hangi kısımda işlemcinin grafik birimi olup olmadığını gösteriliyor?
Monitör şu olacak

ASUS 24" VG248QG 0,5 Ms Full HD 165Hz FreeSync / G-SYNC HDMI DP Gaming Monitör​

Şöyle söyleyeyim. AM4 soketli işlemcilerde G serisinde sadece grafik birimi var. (Ryzen 3 2200G, Ryzen 2 2400G, Ryzen 5 3200G, Ryzen 5 3400G, Ryzen 5 5600G vb.)
AM5 soketli işlemcilerde şuan çıkanlarda grafik birimi var ama bir Apu kadar güçlü değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Gönülaçar
Şöyle söyleyeyim. AM4 soketli işlemcilerde G serisinde sadece grafik birimi var. (Ryzen 3 2200G, Ryzen 2 2400G, Ryzen 5 3200G, Ryzen 5 3400G, Ryzen 5 5600G vb.)
AM5 soketli işlemcilerde şuan çıkanlarda grafik birimi var ama bir Apu kadar güçlü değil.
Işlemcinin sitesinde ram olarak 3200 MHz kadar desteklediği gözüküyor. O zaman 3600 almak saçma mı olur?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Işlemcinin sitesinde ram olarak 3200 MHz kadar desteklediği gözüküyor. O zaman 3600 almak saçma mı olur?
Hayır hocam, anakartın en fazla kaç MHz'yse o kadar MHz'li RAM takabilirsin. Yukarıda attığım anakartı ve RAM'i alırsan sorunsuz kullanırsın.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Neyse araştırırım. Ben öğrenmek istiyorum sadece
Boşuna araştırma yapmana gerek yok. Onların hiçbir işlevi yok hocam onlar sadece girilen standart değerler. Gidip 4000 MHz RAM'de alabilirsin ama sistem Gear 2 moduna geçeceği için performans düşüşü yaşanacak.(Sistemde uyumluluk sorunlarıda çıkabilir.) En iyi seçenek CL16 3600 MHz RAM almandır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can Gönülaçar
Boşuna araştırma yapmana gerek yok. Onların hiçbir işlevi yok hocam onlar sadece girilen standart değerler. Gidip 4000 MHz RAM'de alabilirsin ama sistem Gear 2 moduna geçeceği için performans düşüşü yaşanacak.(Sistemde uyumluluk sorunlarıda çıkabilir.) En iyi seçenek CL16 3600 MHz RAM almandır.
Senin dediğin mantıklı gelmiyor. Benim laptopta 3200 mhz ram var fakat işlemcim 2933 mhz e kadar desteklediği için üstüne çıkamıyorum. Araştırma yaptığımda da işlemci ram desteğine göre almak lazım. Bende biliyorum anakart destekliyor ama işlemci desteklemedikten sonra yüksek almanın bir manası yok bence veya işlemcinin desteklediği mhz de çalıştırmadığım için uyumsuzlukta olabilir internetten kesin bir veri yok zaten ama senin dediğin şekilde pc topluyorlar karışık

Top Bottom