Neler Yeni

AB350M DS2 anakartlı sistem R5 5500 işlemci taktıktan sonra açılmıyor

Cozus

80+
Merhaba.

Bilgisayarı yükseltmek için 480GB SSD, 8 GB RAM ve Ryzen 5 5500 aldım ama açılmıyor. Elimde zaten olan Ryzen 3 1300X ile açılmada bir problem yok. Anakartım normalde eski nesil AM4 ama yeni gelen BIOS güncellemesi ile yeni nesil işlemcileri desteklediğini gösteriyor sitesi ama olmuyor. Power tuşuna basınca bilgisayar fanları ve ışıkları yanıyor ama işlemci soğutucu 3 saniye sonra duruyor ve bilgisayar açılmıyor.
Anakart: Gigabyte AB350M DS2.
Anakartın sitesi

Alin24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yiğit Can
Upgrade yapmadan önce bios güncellemesini yapmış mıydınız

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Böyle durumlarda direk son sürüm değil 5000 serisinin başladığı sürümden itibaren sıra sıra kurmak gerekiyordu sanırım. Yanlış biliyorsam düzeltir arkadaşlar.

Cozus

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle durumlarda direk son sürüm değil 5000 serisinin başladığı sürümden itibaren sıra sıra kurmak gerekiyordu sanırım. Yanlış biliyorsam düzeltir arkadaşlar.
Ama son sürüm desteğin geldiği sürüm.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Desteklenen cpu listesinde ryzen 5 5500 min f51g yani son sürümle uyumlu olduğu gözüküyor ve f51g açıklamasında "Vermeer and Cezanne processors"(5000 serisi) desteğinin geldiği yazıyor.
Başka bir şey olabilir o zaman dostum. Bu arada cpu fanı hemen duruyorsa kablolarda da sorun olabilir. Bütün kablolar yerine takılı mı ? Ekstra olarak tek ram ile dener misin ?

Cozus

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Başka bir şey olabilir o zaman dostum. Bu arada cpu fanı hemen duruyorsa kablolarda da sorun olabilir. Bütün kablolar yerine takılı mı ? Ekstra olarak tek ram ile dener misin ?
Sağol yardım ettiğin için ama dediklerinin hepsini denedim 2 farklı fan denedim durmasının nedeni olarak tek işlemci gözüküyor şuan bios sürümünü tekrardan yükleyeceğim bir şeyler değişir belki.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,819
İsim
Emre Zengin
Sağol yardım ettiğin için ama dediklerinin hepsini denedim 2 farklı fan denedim durmasının nedeni olarak tek işlemci gözüküyor şuan bios sürümünü tekrardan yükleyeceğim bir şeyler değişir belki.
İşlemcinin arızalı olma ihtimali yükseliyor.

yaes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Doğukan
Anakartım aynı model aynı problemi ben de yaşıyorum bios sürümüm f51g işlemci ve ekran kartı fanı 3 saniye çalışıyor sonra duruyor. Ben bu işlemciyi Asus tuf gaming b450m bir anakarta da taktım onda da aynı oldu. Teknik servise gönderdim bizim testlerimizde çalışıyor dediler şimdi video bekliyorum.

Cozus

80+
Anakartım aynı model aynı problemi ben de yaşıyorum bios sürümüm f51g işlemci ve ekran kartı fanı 3 saniye çalışıyor sonra duruyor. Ben bu işlemciyi Asus tuf gaming b450m bir anakarta da taktım onda da aynı oldu. Teknik servise gönderdim bizim testlerimizde çalışıyor dediler şimdi video bekliyorum.
Herhangi bir gelişme olursa buraya yazar mısın? 2 gündür bunla uğraşıyorum ve hiç bir şey değişmedi bütün günüm forumlarda geçiyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Pala
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,451
Üyeler
159,336
Son üye
Erdalion
Top Bottom