Neler Yeni

Abi olmak neden zor?(kardeşlerinden bıkmış biri)

Katılım
4 Ocak 2024
Mesajlar
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ozan karışlı
Ciddi Olucam.2 seçenek var ya kardeşin sana karşı böyle sadece yada tamamen öyle(saatinde bile uyumada bile sorun çıkarıyor hersey kendi istediği zamanda olsun istiyor vs.).Sadece sana karşı böyleyse annenle babanı hassas oldukları noktanan vurman gerekebilir mesela onların sevmedigi bir davranisi sana yaptığını kanıtla veya direk şımarıksa uyku düzeninden gir egolarını tatmin et böyle baba ve anneden böyle bir çocuk vs. Orasını sana bırakıyorum. Onlarla konuşurken normaldeki yüzünden farklı bir ifade takın bu onlara karşı ciddi olduğunu belirtecektir. Omuzlar geride dik ama sanki yargılarmışçasına olmaması için ellerin önde olsun.monitörü örnek gostererek başlayabilirsin ve arkadaş gurubu için birşeyler yapabilirsin. Anlamsız bmw sevme vs. ergenlikte olur.ondan yaptığın en kucuk kotu seyde ozur dile koluna çarptın gibi. Sonucta oda insan vicdanı vardır illaki. Telefonuna virüs bulastırırsan yani sosyal medyasan uzaklaştırıŕsan buda iyi gelecektir.kolay yoldan dopaminden uzaklaştırma gibi düşün . Ha bu durumun ustune gider annesine babasına bağırır çağırır yine sen kârlı çıkarsın onları darlarsa.Son seçenek biraz bile iyi huyluysa ve ergenlige yeni girmisse yatısmasını bekleyebilirsin ama travma seviyesinde olmadan kaybetmenin verdiģi üzüntüyü yasarsa ergenlikte böyle bir tecrübe edinirse bu hem onun hem senin yararına olucaktır.

karmaşadan ve noktalama yoksunluģundan dolayı özür dilerim (,
Bu söylediklerimi ergen olduğu için 13-15 baz alarak söyledim bu arada
 

BixiBlake

80+ Silver
Katılım
7 Temmuz 2021
Mesajlar
3,932
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,467
Konum
ADANA
İsim
Lokman Doğan
bazen dayak terbiyedir
 

oEnesQlf

80+ Silver
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
2,272
Tofasin içine 2 saat boyunca kitle


Önce düzgünce konuş ailenle yine düzelmezse psikoloğa götürün Hiperaktive olabilir
 

Denizgezen

80+ Gold
Katılım
25 Mart 2021
Mesajlar
5,428
En İyi Cevap
1
Teknolojik aletlere zarar vermenin sebebi ne? Kusura bakma ama hayatında hiç para kazanmamış insanlara istesen de bunu anlatamazsın. Git döv demiyorum ama anneden babadan kaynaklı bir durum bu. Bir çocuğun her istediğini yapıp sonra malına değer vermesini bekleyemezsin. Kardeşin kaç yaşında bilmiyorum fakat bazı şeyleri öğrenmek için çok geç kalındığını söyleyebilirim. Onlara örnek olmak senin elinde erkek kardeşine öncü olup neyin ne olduğunu anlatıp öğretebilirsin. Kız kardeşin hakkında da bir şey söyleyemem. Ben malına çok değer verip hep iyi bakmaya çalışan birisiyim. Mesela çoğu kişinin 1 2 yılda bozacağı şeyi 3 4 yıl kullanmak benim için hem mantıklı hem de iyi olanıdır.
Şu yapılan monitör kırma telefon tablet kırma olayları başıma gelse senin kadar sakin kalmazdım açıkcası
 

t1k3beratfatih

80+ Bronze
Katılım
2 Şubat 2023
Mesajlar
1,518
Dahası  
Reaksiyon skoru
763
Yaş
19
Konum
Kocaeli İzmit
İsim
Berat fatih
plan şu anne baba evde yok bu 1

2 kızı bağla piskoljik şiddet uygula
erkek kardeşini ise döv ama OKKALI BİR ŞEKİLDE bazen dayak güzel çözüm olabilir neden dayak güzel çözüm olabilir e sen buna vurdun dvödun çocuk bi düşünür (beyni varsa ) bu beni niye dövdü sonra anlar şu şu olmuş azıcık da olsa UZAK DURUR

kıza ise yapalcagim bişe yok çin işkencesi şeklinde piskolik saldırı yeterli olur.
 

-Mehmet-

80+ Silver
Katılım
8 Kasım 2023
Mesajlar
3,412
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,605
İsim
Mehmet Aslan
Bir erkek ve bir kız kardeşim var.
Erkek kardeşim biraz da olsa saygılı ve empati kurabiliyor.

Kız kardeşim ise bencil ve cahil. Eline orta seviye telefon verilmiş ergen ve hiçbir şeyden anlamayı BMW çok güzel diyen biri (sırf denemek için cla200d nin logosuna BMW logosu koyup sordum ve tabii ki BMW dedi çok güzel dedi)

gram beni düşünmüyor(bu hafta sonu amele gibi bahçeyle uğraştım çapa yap fide ek onu sula onu buda ve bana 1 bardak su getirmedi hatta yanımda annemle babamda vardı onlara 1 er bardak kola getirdi ben bana niye katmadin dediğimde ayağın yok mu kendine kat )

kız kardeşim 1.5 ay önce monitörümü kırdı 1 aya yakın süre önce erkek kardeşim telefonumu 2. kattan betona attı şimdide tableti parçalamış yani 5 yaşında ki bir çocuk yani bide bataryayı delmiş Allah tan yanmamış.

kısaca nasıl ben bunları dizginleyebilirim?
Olum ne çektin şu kardeşlerinden ha :kekw: :kekw:
 
Top Bottom