Neler Yeni

Abim kendini banka gibi tanıtan kişi tarafından dolandırılmış

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
717
İsim
Enes kaplan
Dostlar abim kredilere başvuru yapıyordu, dün bir linke basmış ve çıkmış ertesi gün bir numara tarafından aranıp, böyle böyle bir başvuru yapabilirsiniz felan demiş, abim o sırada işi ile meşgul olduğu için anlayamamış ve adam ne dediyse yapmış. Sonuç olarak bir kaç kod vermiş ve karşı taraf hesabına erişim sağlayıp avans limitini 55.000TL'ye yükseltmiş ardından bu parayı yine abimin Akbank hesabına atmış, olayıda yanlışlıkla banka parasını kartınıza attım, o parayı bu adrese yollayabilir misiniz diyerek parayı karşı tarafın hesabına yollamış.

Kısaca olay böyle, bankayı aradık ve olayı anlattık talep oluşturuldu, yarın karakoldan ve savcılıktan suç duyurusunda bulunacağız. Biliyorum sizde benim gibi bunu nasıl yemiş diye düşünüyorsunuz ancak o ankı meşguliyetle olaylar gelişmiş. Bu paranın bize dönme olasılığı ne kadar düşük?

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Donald
hocam her şeyi anladım da adrese para yollama kısmında nasıl uyanmamış
Mesaj otomatik birleştirildi:

geçmiş olsun

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
717
İsim
Enes kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam her şeyi anladım da adrese para yollama kısmında nasıl uyanmamış

geçmiş olsun
Hocam bi anda hesaba öyle bir miktar gelince şaşırmış ve geri yollamayı mantıklı bulmuş sanırım, bende olayı çok iriklemedim üzülmesin diye.

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Donald
Hocam bi anda hesaba öyle bir miktar gelince şaşırmış ve geri yollamayı mantıklı bulmuş sanırım, bende olayı çok iriklemedim üzülmesin diye.
valla o para şuan çin bankalarına bile gitmiş olabilir. tek umudunuz polis ve banakdan gelicek haber

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Furkan Görür
Geçmiş olsun asla bulamazlar. Parayı başka bir çalıntı hesaba aktarıp oradan krpto ile çekiyorlar. Sonra sen şikayette bulununca o parayı aktardığınız ki o da çalınan hesabın sahibi ifadeye oluyor. O da senin gibi ifade veriyor. Sonra bu olay savcılık tan nitelikli dolandırıcılık olarak oluyor. Sen ya da başkası şikayeti çekse bile dava kapanmıyor. Olay yaklaşık 2-3 yıl sürüyor en az. Sonunda paranı alman çok düşük olası

Ek olarak şikayet sonrası avukat tutun ki soruşturma yı takip etsin. Suçsuz bulunduysa itiraz edebilsin tekrar. Avukat masrafı bu dava için normal avukat 10-15k deneyimli 25-40k arası ister.

Ha dava bilindik. Nitelikli dolandırıcılık madde 15x diye geçiyor 156 ya da 159 hatırlamıyorum. Deneyimli deneyimsiz pek önemli değil bu dava için. Ama avukat tutarken tek kalem de tüm masraflar dahil elden ödeme talep edin. Elden derseniz o anlar uyguna çeker fiyatı :)

Bu arada abin de yargılanacak. Banka hesabıyla para akladığı için. Masum olsa dahi. Bu olayda mağdur taraf yok. Paranın çıktığı ve girdiği hesaplar şüpheli tanık olur

Avukat tutma gücünüz maddi paranız yoksa dava günü adliyeden barodan ücretsiz avukat talep edebilirsin. Fakat pek önermem çünkü olaya hakimiyeti yok senin yaşadığın olaya.

Son düzenleme:

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
717
İsim
Enes kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun asla bulamazlar. Parayı başka bir çalıntı hesaba aktarıp oradan krpto ile çekiyorlar. Sonra sen şikayette bulununca o parayı aktardığınız ki o da çalınan hesabın sahibi ifadeye oluyor. O da senin gibi ifade veriyor. Sonra bu olay savcılık tan nitelikli dolandırıcılık olarak oluyor. Sen ya da başkası şikayeti çekse bile dava kapanmıyor. Olay yaklaşık 2-3 yıl sürüyor en az. Sonunda paranı alman çok düşük olası

Ek olarak şikayet sonrası avukat tutun ki soruşturma yı takip etsin. Suçsuz bulunduysa itiraz edebilsin tekrar. Avukat masrafı bu dava için normal avukat 10-15k deneyimli 25-40k arası ister.

Ha dava bilindik. Nitelikli dolandırıcılık madde 15x diye geçiyor 156 ya da 159 hatırlamıyorum. Deneyimli deneyimsiz pek önemli değil bu dava için. Ama avukat tutarken tek kalem de tüm masraflar dahil elden ödeme talep edin. Elden derseniz o anlar uyguna çeker fiyatı :)

Bu arada abin de yargılanacak. Banka hesabıyla para akladığı için. Masum olsa dahi. Bu olayda mağdur taraf yok. Paranın çıktığı ve girdiği hesaplar şüpheli tanık olur

Avukat tutma gücünüz maddi paranız yoksa dava günü adliyeden barodan ücretsiz avukat talep edebilirsin. Fakat pek önermem çünkü olaya hakimiyeti yok senin yaşadığın olaya.
Anladım hocam, dönüşünüz için teşekkür ederim.

Hocam bu para aklama yazmışsınız, para abimin avans hesabının limiti yükseltilerek limitten çekiyor, bu para aklamaya giriyor mu?

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Furkan Görür
Anladım hocam, dönüşünüz için teşekkür ederim.

Hocam bu para aklama yazmışsınız, para abimin avans hesabının limiti yükseltilerek limitten çekiyor, bu para aklamaya giriyor mu?
Paranın çıkışı kripto ise giriyor. Kesin olarak kriptodur yoksa aklayamazlar. Kiralanmış ya da çalınmış banka hesabına aktarırlar oradan binince e çekip btc alıp başka cüzdana aktarıyorlar.

Şikayetçi olmasa bile abin yine 4-6ay sonra ifadeye gidecek çünkü 50bin tl gönderdiği hesabın sahibi de mağdur olarak şikayette bulunacak. O yüzden iki ucu değnek.

Top Bottom