Neler Yeni

ACER Nitro 5 RTX4060 64GB 2TB'den daha iyi öneri arıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
Merhabalar, birkaç hafta içinde yaklaşık 40.000 civarı bir cihaz almayı düşünüyorum.
Genellikle CS2, League of Legends gibi hafif gereksinimli oyunlar oynarım. Ek olarak yazılımla, üç boyutlu modellemeyle, video/görsel düzenlemeyle de uğraşıyorum, onun için 64 GB RAM'e ve 2 TB depolamaya sahip bir cihaz arıyorum.

Birkaç gün öncesine kadar Excalibur 1245 EXB0X-B cihazını düşünüyordum çünkü 36.000 fiyatına kadar inebilmişti ve 36.000 fiyatına göre özellikleri gerçekten çok çok iyiydi.
Maalesef ki fiyatı 6.000 artarak 42.000 oldu ve bundan dolayı aynı özelliklere sahip veya daha iyisine sahip cihazlara göz gezdirdim ve ACER Nitro 5 AN515-58-775TA59 cihazının daha iyi özelliklere sahip olduğunu fark ettim.

Excalibur'un işlemcisi i5 12450H iken, ACER Nitro 5'in i7 12700H.
Excalibur'un ekran yenileme hızı 144Hz iken, ACER Nitro 5'in 165Hz.
Excalibur'un RAM'leri DDR4 3200MHz iken, ACER Nitro 5'in DDR5 4800MHz idi.
İkisinde de fazladan 1 tane M2 slotunun boş olduğunu ve daha sonradan depolamasına ekleme yapabileceğimi biliyorum.

Excalibur'un ekran kartı watt değerini bulamadım, ACER Nitro 5'in ise 140 diye "görmüştüm".
Cihazların ekranları hakkında bilgiye sahip değilim. (tepki süreleri, renk kalitesi gibi)
Soğutma sistemlerinden anlamıyorum ama ACER Nitro 5'in iç kısmında hem sağda hem de solda fanlar vardı ve boruları ortada bir yerde buluşuyordu.
Ek olarak da yurtdışında satılan 10-15 derece fark ettirebilen 3000 liralık soğutuculardan da almayı düşünüyorum ve bu cihaza taşınabilir monitör bağlayacağım 2 tane.

Lütfen önerilerinizi olabildiğince 64 GB RAM'de ve olabildiğince 2 TB depolamayla yapmaya çalışın. :) Teşekkür ederim.

Excalibur 1245 EXB0X-B cihazının bağlantısı: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...0-15-6-full-hd-notebook-fiyati,546174561.html
ACER Nitro 5 AN515-58-775TA59 cihazının bağlantısı: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-dos-dizustu-bilgisayar-fiyati,687384771.html

Son düzenleme:

burakatan

80+
Merhabalar, birkaç hafta içinde yaklaşık 40.000 civarı bir cihaz almayı düşünüyorum.
Genellikle CS2, League of Legends gibi hafif gereksinimli oyunlar oynarım. Ek olarak yazılımla, üç boyutlu modellemeyle, video/görsel düzenlemeyle de uğraşıyorum, onun için 64 GB RAM'e ve 2 TB depolamaya sahip bir cihaz arıyorum.

Birkaç gün öncesine kadar Excalibur 1245 EXB0X-B cihazını düşünüyordum çünkü 36.000 fiyatına kadar inebilmişti ve 36.000 fiyatına göre özellikleri gerçekten çok çok iyiydi.
Maalesef ki fiyatı 6.000 artarak 42.000 oldu ve bundan dolayı aynı özelliklere sahip veya daha iyisine sahip cihazlara göz gezdirdim ve ACER Nitro 5 AN515-58-775TA59 cihazının daha iyi özelliklere sahip olduğunu fark ettim.

Excalibur'un işlemcisi i5 12450H iken, ACER Nitro 5'in i7 12700H.
Excalibur'un ekran yenileme hızı 144Hz iken, ACER Nitro 5'in 165Hz.
Excalibur'un RAM'leri DDR4 3200MHz iken, ACER Nitro 5'in DDR5 4800MHz idi.
İkisinde de fazladan 1 tane M2 slotunun boş olduğunu ve daha sonradan depolamasına ekleme yapabileceğimi biliyorum.

Excalibur'un ekran kartı watt değerini bulamadım, ACER Nitro 5'in ise 140 diye "görmüştüm".
Cihazların ekranları hakkında bilgiye sahip değilim. (tepki süreleri, renk kalitesi gibi)
Soğutma sistemlerinden anlamıyorum ama ACER Nitro 5'in iç kısmında hem sağda hem de solda fanlar vardı ve boruları ortada bir yerde buluşuyordu.
Ek olarak da yurtdışında satılan 10-15 derece fark ettirebilen 3000 liralık soğutuculardan da almayı düşünüyorum ve bu cihaza taşınabilir monitör bağlayacağım 2 tane.

Lütfen önerilerinizi olabildiğince 64 GB RAM'de ve olabildiğince 2 TB depolamayla yapmaya çalışın. :) Teşekkür ederim.

Excalibur 1245 EXB0X-B cihazının bağlantısı: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...0-15-6-full-hd-notebook-fiyati,546174561.html
ACER Nitro 5 AN515-58-775TA59 cihazının bağlantısı: https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-dos-dizustu-bilgisayar-fiyati,687384771.html
Bence o fiyata işlemcisi daha iyi olan bir Victus 16 modeli alın. 14700HX ve 4060'lı olan bir modelin linkini atayım. Excalibur'u unutun. Nitro 5 fiyatına göre çok iyi ama aşırı ısınan ve yüksek fan sesi olan bir model. Fiyatı fazla gelirse 35K'ya 14500HX olanı da var. Ya da ekran kartı çok önemli değil bana 4050 de yeter derseniz yine 35K bandında 14700HX ve 4050'li Victus da var. Bu arada şunu belirtmeliyim ki bu Victus'ların tümünün ekranı %45 NTSC ve 28 ms.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence o fiyata işlemcisi daha iyi olan bir Victus 16 modeli alın. 14700HX ve 4060'lı olan bir modelin linkini atayım. Excalibur'u unutun. Nitro 5 fiyatına göre çok iyi ama aşırı ısınan ve yüksek fan sesi olan bir model. Fiyatı fazla gelirse 35K'ya 14500HX olanı da var. Ya da ekran kartı çok önemli değil bana 4050 de yeter derseniz yine 35K bandında 14700HX ve 4050'li Victus da var. Bu arada şunu belirtmeliyim ki bu Victus'ların tümünün ekranı %45 NTSC ve 28 ms.

Teşekkür ederim önerin için, evet araştırmıştım aynen dediğiniz gibi, biraz yüksek sıcaklıklarda takılıyor ve fanları biraz yüksekte kullanmak gerekiyormuş. Ekranlardan tiplerinden pek anlamıyorum maalesef, o konularda sizlerin "iyi" dediğinize güvenebileceğim. Dediklerinizin fiyatlarına baktım ama ram ve depolamaya da biraz ihtiyacım olduğu için onların yükseltilmiş hallerine baktım, yükseltilmiş halleriyle beraber fiyatları sanırım biraz zorlayıcı oluyor benim için. Bahsettiğim ACER Nitro 5'in videolarını araştırırken "AMD işlemciler daha düşük watt kullandığı için Intel'e göre daha az sıcaklıkta daha performanslı" diye bir şey fark ettim, onun için şu an benzer modellerden AMD işlemcili olanlara bakıyorum. Ekran kartı RTX 4060 olarak kalırsa iyi olur ama işlemci fiyatından biraz kısıp RAM ve depolamada iyi bir şeyler tercih edersek çok güzel olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tekrardan biraz araştırdım, AMD işlemcili cihazlardan HP Victus'un Ryzen 7 7840HS'li cihazına baktım. Isınması gayet daha güzel. Bazı yerlerde HP Victus daha iyi, bazı yerlerde de ACER Nitro daha iyi performans sağlıyormuş. Fiyatları daha uygun olduğu için Intel'li bir cihazda kalmayı tercih ediyorum. Sizin bahsettiğiniz cihazı da biraz daha araştırdım, RAM ve depolamasını biraz daha yüksek haliyle seçtiğim vakit bütçe 50.000 civarına çıkıyor. Bayağıdır araştırdığım için hafif bunalmaya başladım ve yavaştan sonuç olarak şunu düşünüyorum:

Fazla ısınması dışında herhangi bir problem görmüyorsanız ACER Nitro 5 i7 12700H'ı düşünüyorum. Fazla ısınması sanırım Intel işlemci olduğu için. Eğer ki bütçemi arttırabilirsem sizin önerdiğiniz işlemciye sahip cihazlara da bakabilirim, sizin önerinizde RAM'den ve depolamadan kısıldığı vakit aynı fiyata daha iyi işlemci geliyor ama maalesef ki bana RAM ve depolama da lazım :/ Yine de teşekkür ederim öneriniz için ama bütçemi arttırabilirsem kesinlikle onlara bakacağım. ACER Nitro 5'in "alınmaması için bir sebep" tarzında bir görüşünüz var mı?

burakatan

80+
Hocam RAM ve SSD sonradan eklenilebilen donanımlar. O yüzden önceliğinizi diğer donanımlara verip yükseltme yapılabilecekleri ikinci plana koymanız daha mantıklı olur.

Nitro 5 12700H'a gelecek olursak tek sıkıntısı ısınma sebebiyle ortaya çıkan yüksek fan sesi. Eğer bu sizi rahatsız etmiyorsa bu fiyatta bu donanımda başka PC yok. Ben kendim için gider Nitro 5 alırdım açıkçası. Isınması ve fan sesi benim için çok mühim bir konu değil. Sesten çok rahatsız olursam gider en kötü dengeli modda kullanır 12700H'tan 7640HS performansı alırım. Yine keyfime bakarım. Zaten öyle ahım şahım renderlık bir işim yok. Teklide yani oyunda performans olarak aynı sayılırlar. Sadece Nitro 16 var işte 37K'ya inince alınabilecekler arasında. O bütçede şu an en iyi laptop bu. İkisi arasında karşılaştırma yapıp seçiminizi ona göre yapabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,673
Üyeler
159,810
Son üye
Aylizdeniz
Top Bottom