Neler Yeni

Açlıktan Değil sıkıntıdan yemek yiyorum

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,975
İsim
Chloe Grace Moretz
Gününü tam dolu geçirmiyorsun. Deprem öncesi nasıl bir hayatın vardı bilmiyorum. Okul sebebiyle daha sosyal bir hayat olduğunu varsayıyorum. Bir anda toplumdan soyutlanmak kişide engellenmişlik hissi yaratabilir. Bu da boşluk hissi yaratabilir.
Beyin tatmin olmak ister. Beynini çalıştırman lazım. Beynine "evet bugünü cidden dolu geçirdim ve yoruldum" mesajını göndermen lazım.
Misal ben boşken acıkıyordum. Şimdi o kadar çok acıkmıyorum. Çünkü günümü dolu geçiriyorum.
Beynini çalıştırman lazım. Dışarıda nasıl bir hayat var bilmiyorum senin açından. Çıkabiliyorsan çık ama çıkamıyorsan evde farklı meşguliyetler bul. Kitap, müzik, bilimsel araştırmalar, kültürsel araştırmalar, belgeseller vs. Beyin rutini sevmez. Her gün beynine yeni şeyler gönder ki çalışsın ve boşluk hissi oluşmasın.
teşekkür ederim güzel anlatımınız icin elimden geldiğince deneyip 1 ay sonrasında konuyu güncelleyeceğim kilom ve değişimlerim ile

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,975
İsim
Chloe Grace Moretz
senin sorunun psikolojik.
gün içerisinde sosyal açıdan seni tatmin edecek bir aktivite yapamadığın için oluyor bu.
fiziksel olarak bir sosyal etkinliğe katıl, vücut saatini göz önüne alarak yatma-kalkma saatlerini belirle. bilgisayar oyunu öncesinde ya da oyun sırasında bişey yiyecek isen meyve ve kuruyemiş ağırlıklı beslen.
ve kilo verirken de aç kalma; normal dengeli bir şekilde beslen ama aktiviteni arttır.
ama her şeyden önce sosyal olarak aktif ve öğrenme açısından hareketli bir rutine geçiş yap, yeni şeyler öğren, ve bunları eğlenerek te yapabilirsin.
teşekkürler spor yapıyorum müzik dinliyorum etkinliklere az cok dahil oluyorum ama açlık biraz etkiliyor ama forumdaki tavsiyeler ile 1 ay icindeki değişimim paylaşacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

su an 17 yaşındayım

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,975
İsim
Chloe Grace Moretz
Erikson psikososyal gelişim kuramına göre döneminin ve yaşının gerekliliklerini yerine tam getirmiyorsun. Ondan dolayı da boşluk hissi var.
yaş kitleme göre biraz daha farklı bi insanım olan malum sebeplerdende bi cok zamanım bos geciyor sıkıntılı ve bunaltıcı psikolojik olmasi dediğiniz gibi daha mümkün gözüküyor zamanla oturtmaya calısıcam bugünden basladım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,648
Üyeler
165,218
Son üye
basilisk_1
Top Bottom