Celal85
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi elimde D80 8GB (2X) var bunlar internet üzerinde hem single hem dual kit olarak satılıyor.
ikisi arasında büyük bir fark olmasa bile ufak tefek FPS farkları oluyor, neyse konumuz bu değil, konumuz bu belleklere overclock yapmak.
Sistemimde MSI B450 Gaming Plus anakart var ve bu anakart ile hiçbir ayar ve ek voltaj vermeden bellekleri 3200MHZ değerine CL16 gecikme süresi ile çıkarabiliyorum.
Tek sorun çok nadir mavi ekran vermesi,
Ben bu bellekleri Anakartımın desteklediği son hıza en düşük gecikme süresi ile çıkarmak istiyorum yardımcı olacak bilgili arkadaşlarımın desteğine ihtiyacım var.
Altını çizmek istiyorum bu bellekler stabil olarak 5531Mhz hıza çıkabiliyor.
Anakartım güncel bios sürümü ile 3466Mhz hız desteği mevcut.
Sistemim;
Ryzen 5 2600X
Adata XPG D80 16GB(2x8) 3000Mhz
Asus DualX RX580 8GB
MSI B450 Gaming Plus
James Donkey JD240 SSD
WD Green 500GB HDD
ikisi arasında büyük bir fark olmasa bile ufak tefek FPS farkları oluyor, neyse konumuz bu değil, konumuz bu belleklere overclock yapmak.
Sistemimde MSI B450 Gaming Plus anakart var ve bu anakart ile hiçbir ayar ve ek voltaj vermeden bellekleri 3200MHZ değerine CL16 gecikme süresi ile çıkarabiliyorum.
Tek sorun çok nadir mavi ekran vermesi,
Ben bu bellekleri Anakartımın desteklediği son hıza en düşük gecikme süresi ile çıkarmak istiyorum yardımcı olacak bilgili arkadaşlarımın desteğine ihtiyacım var.
Altını çizmek istiyorum bu bellekler stabil olarak 5531Mhz hıza çıkabiliyor.
Anakartım güncel bios sürümü ile 3466Mhz hız desteği mevcut.
Sistemim;
Ryzen 5 2600X
Adata XPG D80 16GB(2x8) 3000Mhz
Asus DualX RX580 8GB
MSI B450 Gaming Plus
James Donkey JD240 SSD
WD Green 500GB HDD