Neler Yeni

Adobe Premiere'de İntel HD Ekran Kullanımı

EYUNAL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren Ünal
Selam , 4K video editi yapıyorum , bilgisayarım inatla intel hd grafik birimi üzerinden videoyu oynatıyor , haliyle UHD 630 kaldırmıyor ve video premiere de düşük kare hızıyla oynuyor . Bu durumda bende Nvidia ekran kartımı kullanmak istiyorum , nasıl bir yol izlemem mantıklı olur ?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Selam , 4K video editi yapıyorum , bilgisayarım inatla intel hd grafik birimi üzerinden videoyu oynatıyor , haliyle UHD 630 kaldırmıyor ve video premiere de düşük kare hızıyla oynuyor . Bu durumda bende Nvidia ekran kartımı kullanmak istiyorum , nasıl bir yol izlemem mantıklı olur ?

Yapıcağın şey çok basit, proje oluştururken bir seçenek var orada:

premiere ayar.png

İşaretlediğim yerdeki seçenekte, Mercury Playback Engine GPU Acceleration (CUDA) olmalı onu seçerek oluştur projeni, 1 kez yaptınmı öyle kalır zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Böylece edit esnasında yük ekran kartına da binecek.

EYUNAL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren Ünal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yapıcağın şey çok basit, proje oluştururken bir seçenek var orada:

Alıntıyı görüntüle

İşaretlediğim yerdeki seçenekte, Mercury Playback Engine GPU Acceleration (CUDA) olmalı onu seçerek oluştur projeni, 1 kez yaptınmı öyle kalır zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Böylece edit esnasında yük ekran kartına da binecek.
Orası zaten öyle , premiere de video oynarken intel ekran kartını kullanıyor ve belirttiğim gibi düşük kare hızına sebep oluyor :(
Sıkıntı laptop da oyun harici bazı işlerde zorla intel uhd ekran kartını kullanmaya diretmesi.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Orası zaten öyle , premiere de video oynarken intel ekran kartını kullanıyor ve belirttiğim gibi düşük kare hızına sebep oluyor :(

O ayar öyle iken ekran kartına yük binmesi gerekiyor, tuhaf. Ekran kartınızın driverı kurulu ve güncelmi ?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

EYUNAL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren Ünal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Güncel ama inatla intel HD üzerinden çalışıyor premiere...

Hayır , sistem (laptop) hayli hazırda var ama illet intel grafik birimi yüzünden verimsizlik yaşıyorum .

Laptop demek, oyunlar da ekran kartı sıkıntı çıkarıyormu ?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hayır , oyunlarda her şey olması gerektiği gibi oluyor nvidia ekran kartı çalışıyor

Çok tuhaf bir durum anlam veremedim, normalde premiere de ki o ayar ile ekran kartını kullanmak zorundadır.

EYUNAL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Eren Ünal
Bir çok çözümü denememe rağmen hala böyle arkadaşlar. İnatla intel grafik birimini kullanıyor :)

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    82.3 KB · Hit: 70
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,273
Üyeler
165,154
Son üye