ADSL Bağlantının Olduğu Yerde Türknet VDSL Var Diyor

EYUNAL

80+
Reaksiyon skoru
95
Merhabalar,

Yaşadığım ev yaklaşık 26 yıllık olan bir site ve maalesef ki halen ADSL hattı kullanıyoruz.(Çevremizdeki tüm binalarda fiber internet var maalesef. Sitenin sağı solu önü arkası fiber) Bu durum dönem dönem canımı gerçekten sıksa da bazen aman boşver deyip geçiştiriyordum. Geçtiğimiz günlerde Türknet üzerinden altyapı sorgusu yaptığımda VDSL hizmeti alabileceğim yazıyordu ve bende Türknet'in telefonunu aradım. Telefonda görüştüğüm kişide VDSL gözüktüğünü söyledi. Ancak Türk Telekom ve bölgede çalışırken darladığım saha çalışanlarına ne zaman sorsam bize şuan için sadece ADSL hizmet sağlayabileceklerini belirttiler.

Türknet altyapı sorgusunda karşıma çıkan ekran bu şekilde.
1756367860700.webp

Hal böyle olunca bu sefer bu ihtimal kafamı kurcalamaya başladı, evet gerçekten VDSL'in hakkını veren bir hız söz konusu değil ancak en iyi ADSL bağlantıdan da iyi bir hız söz konusu olabilir ihtimali kafamı kurcalıyor. Türknet ile görüşmemde bu ekranda çıkan sonucun aksisinin çıkma olasılığının olmadığını söylediler. Yani VDSL bağlantı desteğiniz var diye tutturdular. Kurulum ücreti bin tl civarında olduğunu öğrendim. Siz olasınız bu ihtimali göze alarak eve ikinci bir internet aboneliği alır mıydınız ? Mevcut abonelikte muhtemelen taahhüt var.

Konuyu hem uplamak hem de yeni detay eklemek adına, yaklaşık 5 ay önce DSL kutumuzun yanına T25 kabini koyuldu. Ve maalesef kabine kadar fiber çekilmesine rağmen aylarca içi boş bir şekilde duruyor.

Ekler

• 20250828_182626.webp
    20250828_182626.webp
    232.9 KB · Hit: 25
Yaklaşık 8-9 yıldır ADSL illetinden kurtulamadım. Yapmadığım altyapı sorgusu kalmadı. İmza topladım her şeyi denedim ama altyapı getirtemedim. TürkNet’te sorgulama yaptığımda VDSL 35 Mbps gösteriyordu. "Bir yanlışlık olmalı," dedim çünkü diğer ISS’ler en fazla 16 Mbps verebiliyor. Arayıp konuştum, onlar da aynı şeyleri söylediler. Hiç düşünmeden geçiş yaptım ve şu an gerçekten 35 Mbps alabiliyorum. Yıllardır boşuna işkence çekmişim.

TTNET’ten bir çalışan kablo çekmek için geldiğinde, “TTNET’ten vazgeçmeyin, burada 35 Mbps alamazsınız, altyapı çok eski,” dedi. Ama onu dinlemedim ve kabloyu çektirdim. TTNET müşteri kaybetmemek için kırk takla attı adeta. Zaten TürkNet, TTNET’in altyapısını kullanmasına rağmen, TTNET’in veremediği hızı verebiliyor. Büyük ihtimalle TTNET, bağlantının stabil olmayacağını düşündüğü için max 16 Mbps gösteriyordu. Ya da sistemlerini güncellemedikleri için hâlâ öyle görünüyor.

Bir yıldır sorunsuz şekilde 35 Mbps hızla kullanıyorum. Hiç düşünmeden geçiş yapabilirsin. En azından fiber gelene kadar :D. Ayrıca mevcut aboneliğinin taahütünün bir kısmını ödüyorlar. Arayıp onun hakkında bilgi alabilirsin.

Yaklaşık 8-9 yıldır ADSL illetinden kurtulamadım. Yapmadığım altyapı sorgusu kalmadı. İmza topladım her şeyi denedim ama altyapı getirtemedim. TürkNet’te sorgulama yaptığımda VDSL 35 Mbps gösteriyordu. "Bir yanlışlık olmalı," dedim çünkü diğer ISS’ler en fazla 16 Mbps verebiliyor. Arayıp konuştum, onlar da aynı şeyleri söylediler. Hiç düşünmeden geçiş yaptım ve şu an gerçekten 35 Mbps alabiliyorum. Yıllardır boşuna işkence çekmişim.

TTNET’ten bir çalışan kablo çekmek için geldiğinde, “TTNET’ten vazgeçmeyin, burada 35 Mbps alamazsınız, altyapı çok eski,” dedi. Ama onu dinlemedim ve kabloyu çektirdim. TTNET müşteri kaybetmemek için kırk takla attı adeta. Zaten TürkNet, TTNET’in altyapısını kullanmasına rağmen, TTNET’in veremediği hızı verebiliyor. Büyük ihtimalle TTNET, bağlantının stabil olmayacağını düşündüğü için max 16 Mbps gösteriyordu. Ya da sistemlerini güncellemedikleri için hâlâ öyle görünüyor.

Bir yıldır sorunsuz şekilde 35 Mbps hızla kullanıyorum. Hiç düşünmeden geçiş yapabilirsin. En azından fiber gelene kadar :D. Ayrıca mevcut aboneliğinin taahütünün bir kısmını ödüyorlar. Arayıp onun hakkında bilgi alabilirsin.

İlginç bir durum gerçekten açıkçası sitenin etrafı fiber doluyken şurada 90 haneli siteye yatırım yapmamaları çok ilginç.

Yönetimle görüşüp dilekçe ve imza toplayarak bu işi çözebileceğinizi düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla sitelerde durum, tekil binalardaki gibi işlemiyor. Örneğin, bir binada 10 daire varsa ve sadece 1 kişi bile imza vermezse yatırım yapılmayabiliyor. Ama bir sitede yaşıyorsanız, en az 20-30 daire vardır ve bu durumda potansiyel belli olduğu için operatörler ekstra ölçümle uğraşmak istemez. Talep dilekçe gelirse yatırım yapma ihtimalleri yüksek. Yönetici imzasını alıp giderler bekletirler biraz sonrasında yapılır diye düşünüyorum.

Yönetimle görüşüp dilekçe ve imza toplayarak bu işi çözebileceğinizi düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla sitelerde durum, tekil binalardaki gibi işlemiyor. Örneğin, bir binada 10 daire varsa ve sadece 1 kişi bile imza vermezse yatırım yapılmayabiliyor. Ama bir sitede yaşıyorsanız, en az 20-30 daire vardır ve bu durumda potansiyel belli olduğu için operatörler ekstra ölçümle uğraşmak istemez. Talep dilekçe gelirse yatırım yapma ihtimalleri yüksek. Yönetici imzasını alıp giderler bekletirler biraz sonrasında yapılır diye düşünüyorum.
90 haneye sahibiz kağıt üstünde güçlüyüz yani ancak çoğunluk yaşlı. Genç ve hızlı internete ihtiyacı olan kişi sayısı oldukça az.

Geri