bende 5x5 yapıyorum yeni başlayan sayılırım, öncelikle eğer yeni başladıysan full body gelişim için daha yararlı. 5x5 e gelmeden önce, ağırsağlam kanalının içeriklerine bakarsan (özellikle ağırsağlam labs) gelişim için progressive overloadun en önemli faktörlerden biri olduğunu anlayacaksın.progressive overload nedir, belirli bir zaman içinde yaptığın işi düzenli bir şekilde artırmak (haftadan haftaya set ve tekrar aynı ama, kiloyu düzenli olarak artırmalısın mesela barbellin iki tarafına da 1.25kg yani toplamda 2.5kg eklemek bir diğer overload yöntemi de set ve tekrarı haftadan haftaya artırmak).biz burada ağırlık artırmayı seçiyoruz çünkü daha sürdürülebilir ve mantıklı,gelişimdeki temel sebep bir önceki antrenmandan daha ağır çalışmak.5x5 e gelelim set ve tekrar sayısı olarak hem sinir sistemi hem de kas ve kuvvet gelişimi için başlangıç seviyesindeki en optimal set ve tekrar sayısı olduğunu düşünüyorum.ayrıca 5x5 de bulunan temel hareketler(squat,bench press,deadlift,ohp,barbell row) compund=bileşik yani aynı anda birden fazla kas grubunu çalıştıran egzersizlerdir,bu egzersizleri düzgün formda yapmak uzun vadede çok büyük fayda sağlayacaktır (aynı zamanda bazı araştırmalar compund egzersizlerin yağ yakımını arttırabileceğini öne sürer ). şu kol mevzusuna gelecek olursak bence öncelikli amacın hareketleri düzgün formda yapmak progressive overloadu takip etmek ve bunun yanında da beslenmene dikkat etmek olmalı,ha benim kolum büyük olsun diyorsan antrenmanların sonuna biceps ve triceps izoleleri eklersin ama emin ol ilk bahsettiğim şeylere odaklanırsan da güçlü büyük kolların olacaktır.