Genel olarak cerrahi ile çözülen medikal tedavisi yok ama yüzeysel bir şeyse medikal olarak hasta rahatlatilabilir. Kronik olursa testo düşüş sperm kaybı ve cinsel isteksizlik olur geçmiş olsun bende de testiste kist varArkadaşlar bilgisi olan varmı
Sağolun hocamGenel olarak cerrahi ile çözülen medikal tedavisi yok ama yüzeysel bir şeyse medikal olarak hasta rahatlatilabilir. Kronik olursa testo düşüş sperm kaybı ve cinsel isteksizlik olur geçmiş olsun bende de testiste kist var
Sağolun hocamBu teşhis ile 12 yıl izlenimde kaldım. Varikosel teşhisime aslında böbreğimde bulunan bir tıkanıklık sebep verildiği ortaya çıktı. Nutcracker sendromu diye geçiyor. Anjiyo ile hem testislere ilaç verip hem böbreğimde sorunlu damarı düzeltmişlerdi.
Eğer böyle bir teşhisin varsa böbreklerini kontrol ettirmeni öneririm. Nefroloji bölümünden.
Tedavi oldun mu peki hocamBu teşhis ile 12 yıl izlenimde kaldım. Varikosel teşhisime aslında böbreğimde bulunan bir tıkanıklık sebep verildiği ortaya çıktı. Nutcracker sendromu diye geçiyor. Anjiyo ile hem testislere ilaç verip hem böbreğimde sorunlu damarı düzeltmişlerdi.
Eğer böyle bir teşhisin varsa böbreklerini kontrol ettirmeni öneririm. Nefroloji bölümünden.
Hocam bende sperm kalitesi veya azalma gibi hiçbir sorun yoktu sadece damar genişlemesi vardı. Asıl sorun böbrekte olduğu için zorunlu olarak anjiyo oldum o sırada hazır operasyondayken testise de ilaç verdiler ikisi birden halloldu. Özetle evet hocam.Tedavi oldun mu peki hocam
Kasik ağrısı bende de oluyor bazen kistten kaynaklı muhtelemen doktor slim iç çamaşırı giy demişti geçmiş olsun size de testist olayı kötü bayaHocam bende sperm kalitesi veya azalma gibi hiçbir sorun yoktu sadece damar genişlemesi vardı. Asıl sorun böbrekte olduğu için zorunlu olarak anjiyo oldum o sırada hazır operasyondayken testise de ilaç verdiler ikisi birden halloldu. Özetle evet hocam.
Böbrek olayı da herkese şart mı bilgim yok demek istedim sadece. Belirtileri kişiden kişiye de değişir genelde karın bölgesi kasılınca sol tarafta ağrı olur bu ağrı bazen sırtına da vurabilir gibi gibi.