Neler Yeni

Aile zoru ile namaza başlamak

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
Fettah Özalp
10. sınıfım din hakkında pek bilgili ve altını çizerek söylüyorum İLGİLİ değilim. ailem çok baskıcı ve dindar, küçük kardeşimi esir aldılar o bundan memnun ama ben değilim. son zamanlarda derslerime kızmayı bıraktılar hatim indirecek gibi üstüme düşüyorlar. yok günde bu kadar ödev 5 vakitin hepsini kılacaksın hiç gelip istermisin diye sormadılar. benim ibadetimden onun sorumlu tutulacağını söyleyip duruyor. bakın ilgili değilim ama cuma namazlarına kılarım bazende öğleyi, fakat 5 vaktin hepsini kılıp günde 5 dua ezberlemek istemiyorum, televizyon karşısında peygamberimizin sünnetlerini saatlerce izlemek istemiyorum. bu zamana kadar böyle yaşamadım ve bir anda otoriterlik taslamaya başladılar. her cümleleri emir bunu ezberleyeceksin ben gelemye bu dua ezberlenmezse bilgisayarı kaldırırım gibi gibi... onlara fikrimi söylersem eğer evlatlıktan bile reddedile bilirim. kötü bir şey olmadığını biliyorum ama bu baskı altında bunları yapmak istemiyorum zorla namaza başlatılıp bir insandan kalp ile tasdik etmesini isteyemezsin. sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim, günün birinde ağır bir kavga etmek zorunda kalacağım yoksa :D

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
Fettah Özalp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ailenin karşısına çıkıp "Bu benim tercihim benim kararım lütfen kararıma saygı duyun" diyebilirsin
onu dersem dayak gelir ve ödev sayısı ikiye katlanır ve sabah namazına zorla 1 saat erken kaldırılırsın.

kutaybey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
Kutay
türkiye 22 yıldır bu zihniyetten kurtulamadı , sen tek başına nasıl başa çıkacaksın... geçmiş olsun bunun bir çözümü şu anda maalesef yok. yani üniversiteye falan gidene kadar dayanmaya çalışın , şurada 2 sene kalmış zaten.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
Fettah Özalp
türkiye 22 yıldır bu zihniyetten kurtulamadı , sen tek başına nasıl başa çıkacaksın... geçmiş olsun bunun bir çözümü şu anda maalesef yok. yani üniversiteye falan gidene kadar dayanmaya çalışın , şurada 2 sene kalmış zaten.
ünide ikiside memur olduğu için tayin isteyip okuduğum şehre gelecekler. no escape yani

kutaybey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
Kutay
fazlasıyla düşünüyorum da , bunun galiba çözümü yok , üzgünüm. belki evlendiğinizde falan kurtulursunuz. ne kalmış şurada , 24 yaşında evlenseniz falan , 8 9 sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
Fettah Özalp
fazlasıyla düşünüyorum da , bunun galiba çözümü yok , üzgünüm. belki evlendiğinizde falan kurtulursunuz. ne kalmış şurada , 24 yaşında evlenseniz falan , 8 9 sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer.
iyilik ettiklerini sanıyorlar ama bi b#k bildikleri yok. yakında sinirimden patlar iyicene bir kavga ederiz o zaman belki üstün gelirsem salarlar, yoksa adamı dinden çıkartır ateist eder bunlar.

kutaybey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
237
İsim
Kutay
iyilik ettiklerini sanıyorlar ama bi b#k bildikleri yok. yakında sinirimden patlar iyicene bir kavga ederiz o zaman belki üstün gelirsem salarlar, yoksa adamı dinden çıkartır ateist eder bunlar.
hocam haklısın , ülkedeki ateist sayısının artmasının sebebi bunlar. aileniz olduğu için fazla laf edemiyorum ama dinde zorlamanın olmadığının ayeti kuranda geçiyor.
Bakara 256:
Artık dine girmekte baskı ve zorlama yoktur. İslâm yeryüzünde duyulup bilinmek suretiyle doğruluk, sapıklıktan ayrılıp belli olmuştur. O halde şeytânî güçlere ve düzenlere uymayı reddedenler ve Allah'a inananlar, hiçbir zaman kopmayacak en sağlam kulp olan İslâm'a tutunmuşlardır. Zira Allah herşeyi işitendir, herşeyi bilendir.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
660
İsim
Fettah Özalp
hocam haklısın , ülkedeki ateist sayısının artmasının sebebi bunlar. aileniz olduğu için fazla laf edemiyorum ama dinde zorlamanın olmadığının ayeti kuranda geçiyor.
Bakara 256:
Artık dine girmekte baskı ve zorlama yoktur. İslâm yeryüzünde duyulup bilinmek suretiyle doğruluk, sapıklıktan ayrılıp belli olmuştur. O halde şeytânî güçlere ve düzenlere uymayı reddedenler ve Allah'a inananlar, hiçbir zaman kopmayacak en sağlam kulp olan İslâm'a tutunmuşlardır. Zira Allah herşeyi işitendir, herşeyi bilendir.
hocam bunlar herkesten farklı düşünür ya üst düzeyler ya o ayet bunlara işlemez. bildiklerini okurlar ben eğer hatim indirirsem cennete gideceğini düşünüyor

Sebastian Szymanski

80+ Silver
şu ergenlik döneminde gençlerin beyni özentilik yüzünden iyice bulanmaya başladı. ateistliğe özeniyorlar ateist olmak için bahaneler buluyorlar sana diyeceğim tek şey 18 yaşına kadar ailen senden sorumlu hem manevi hem maddi yönden onlara bağlısın onlarda sorumluluklarını yerine getiriyor. saygılı bir şekilde dinlersen yaparsan hiç zorlamazlar seni 18 yaşından sonra da istediğin gibi takılırsın şuan çocuksun iyiliğini isteyecek kimseler sadece annen babandır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,087
Üyeler
165,634
Son üye
maceyaRd
Top Bottom